Koronaviruksen vasta-ainetesti

Lääkärikeskus Aavassa tehdään vasta-ainetestejä, joilla voidaan selvittää, oletko sairastanut aiemmin koronavirusinfektion. Teemme testausta lääketieteellisen arvion perusteella, joten vasta-ainetestiin tarvitaan aina lääkärin lähete.

Mikäli epäilet, että olet sairastanut koronavirusinfektion ja haluat selvittää asiaa vasta-ainetestillä, varaathan ajan lääkärin etävastaanotolle tai tarvittaessa vastaanotolle johonkin Aavan toimipisteeseen.

Aavassa käytössä oleva vasta-ainetesti on erittäin laadukas. Testin herkkyys on 100 prosenttia  ja sen tarkkuus on > 99.6 prosenttia.

Vasta-ainetestejä tehdään kaikissa Aavan toimipisteissä.

Kenelle ja milloin vasta-ainetesti voidaan tehdä?

Aavassa koronaviruksen vasta-ainetestaus edellyttää Aavan lääkärin sähköistä lähetettä. Arvion testauksen tarpeellisuudesta tekee lääkäri. Vasta-ainetesti on mahdollista tehdä tilanteissa, joissa voidaan olettaa, että koronaviruksen aiheuttama tauti on sairastettu aikaisemmin.

Näyte suositellaan otettavaksi aikaisintaan noin kolmen viikon kuluttua oireiden alkamisesta. Vasta-aineet pysyvät positiivisina ainakin kuukausia, joten testi voidaan tehdä huomattavasti oireilun jälkeenkin.

Huom. Koronavirustestillä voidaan selvittää, sairastatko tautia parhaillaan. Lue lisää koronavirustestauksesta.

Miten koronaviruksen vasta-ainetestiin varataan aika?

Kun lääkäri on haastatellut sinua ja todennut testauksen tarpeen, hän tekee sähköisen lähetteen testitutkimukseen. Tässä yhteydessä sovitaan, miten tutkimustulos ilmoitetaan sinulle.

Tämän jälkeen Aavan laboratoriosta soitetaan sinulle ja varataan aika testaukseen. Tiedot näytteenoton ajasta ja paikasta lähetetään myös tekstiviestillä.

Näytteenotto tapahtuu Aavan laboratoriossa verikokeella.

Vasta-ainetestin tulos

Vasta-ainetestin tulos valmistuu noin vuorokaudessa. Tuloksen valmistuttua Aavan lääkäri ottaa sinuun yhteyttä ennakkoon sovitulla tavalla ja kertoo tutkimustuloksen. Vastaus lisätään myös Kanta-palveluun ja Oma Aava -palveluun.

Vasta-ainetestin hinta ja maksaminen

Vasta-ainetestin hinta Aavassa on 99,70 euroa.

Testin voi maksaa toimipisteen kassalla. Mikäli sinut on ohjattu infektio-oireiden vuoksi testattavaksi infektio-oireisille varattuihin tiloihin, vältämme ylimääräisiä kontakteja ja lähetämme laskun postitse.

Huomioithan, että myös etävastaanotto tai puhelinaika, jossa lääkäri kertoo testin tuloksen, on erikseen laskutettava vastaanotto.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
keliakiatutkimus

Haemme tutkittavia keliakialääkeainetutkimukseen

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet keliakiaa sairastava henkilö ja sinulla on suolisto-oireita gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta. Lääkärikeskus Aavassa tutkimusta tehdään Aava Helsinki Kampissa.
Lue lisää
melatoniini

Melatoniini – lempeä apu nukahtamiseen

Uni ei ota tullakseen tai se katkeaa kesken yön. Auttaisiko melatoniini? Mutta mikä on oikea annostus ja mihin aikaan valmiste pitää ottaa? Uni Aavan unilääkäri Henri Tuomilehto vastaa yhdeksään yleiseen kysymykseen melatoniinista.
Lue lisää
Aava:

Aava Kuopio muuttaa uusiin toimitiloihin Kuopion satamaan

Kuopion Aava palvelee uusissa toimitiloissa 9.1.2023 alkaen. Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion Sataman Lääkäritalossa osoitteessa Koljonniemenkatu 2 (4. kerros).
Lue lisää