Lentomatkustajan koronatestaus

FacebookTwitterLinkedIn

Koronaviruksen pika-antigeenitesti (sis. sähköisen todistuksen) lentokentällä Aavan testauspisteellä nyt hintaan 135 euroa (perhe/ryhmähinta 125 euroa/hlö).

Lääkärikeskus Aava palvelee lentomatkustajia koronatestauksessa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulan 1. kerroksessa (T2) Burger Kingiä vastapäätä. Ajantasaiset aukioloajat löydät täältä.

Myös muissa Aavan toimipisteissä tehdään koronavirustestejä matkustamista varten. Varmistathan toimipisteestä ehtiikö testitulos valmistua riittävän ajoissa ennen matkustusajankohtaa.

Muistathan aina tarkastaa etukäteen lentoyhtiöltäsi matkalle tarvittavat todistustarpeet. Asiakas vastaa itse siitä, että hän hakeutuu oikeaan testiin oikea-aikaisesti ja, että hänellä on matkaansa varten oikeat dokumentit. Lisätietoa ajankohtaisista matkustustiedotteista saat ulkoministeriön nettisivuilta.

Helsinki-Vantaalta lähtevät lentomatkustajat ja tuloaulan (T2) koronatestauspiste

 • Mikäli tarvitset matkallesi tuloksen pika-antigeenitestistä (Roche Sars-CoV-2 Rapid antigentest), testaus onnistuu tuloaulassa Aavan testauspisteellä. Pika-antigeenitesti otetaan näytteenottotikulla nenänielusta sieraimen kautta. Tuloksen valmistuminen kestää noin 30-45 minuuttia. Saat paperisen todistuksen negatiivisesta tuloksesta erikseen pyydettäessä (lisämaksullinen palvelu). Jos tulos on positiivinen, Aavan henkilökunta antaa sinulle toimintaohjeet ja neuvoo eteenpäin.
 • Tuloaulassa tehdään myös koronaviruksen PCR-testejä. PCR-testi otetaan näytteenottotikulla nenänielusta sieraimen kautta. Koronatestin tulos valmistuu seuraavaksi päiväksi. Saat paperisen todistuksen negatiivisesta tuloksesta erikseen pyydettäessä (lisämaksullinen palvelu). Voit noutaa todistuksen tuloaulan pisteeltä aukioloaikojemme puitteissa. Voit käydä PCR-testissä myös jossain toisessa Aavan toimipisteessä ja noutaa todistuksen negatiivisesta tuloksesta tuloaulan koronatestauspisteeltä aukioloaikojemme puitteissa. Jos tulos on positiivinen, Aavan henkilökunta antaa sinulle toimintaohjeet ja neuvoo eteenpäin.
 • Kiireellisemmissä tapauksissa teemme myös koronaviruksen pika-PCR-testejä. Pika-PCR-testitulos valmistuu noin kahden tunnin kuluessa. Sairaanhoitaja kirjoittaa negatiivisesta tuloksesta koronatodistuksen.

Tarvitseeko minun varata aika lentokentän koronatestiin?

 • Jos olet tulossa pika-antigeenitestiin tai PCR-testiin lentokentän tuloaulan testauspisteelle, sinun ei tarvitse varata aikaa. Voit tulla testiin suoraan paikan päälle. Tuloaulan testauspisteen aukioloajat löydät täältä. Saavuthan testiin oikea-aikaisesti, mutta hyvissä ajoin.
 • Jos olet tulossa pika-PCR-testiin, varaa aika etukäteen 010 380 3040.

Koronavirustestien hinnat lentokentällä

 • Koronaviruksen pika-antigeenitestin + sähköisen todistuksen hinta lentokentällä on 135 euroa. Perhe ja ryhmähinta: 2 henkilöä tai enemmän hinta 125 euroa/henkilö.
 • Koronaviruksen PCR-testin + sähköisen todistuksen hinta lentokentällä on 189 euroa.
 • Koronaviruksen pika-PCR-testin + sähköisen todistuksen hinta lentokentällä on 300 euroa.
 • Testeistä ei saa Kela-korvausta.
 • Mikäli tarvitset paperisen koronatestitodistuksen Aavasta, hinta todistukselle on 23 euroa.

Huom, Aava ei vastaa mahdollisista matkustusaikatauluihin tai -vaatimuksiin liittyvistä muutoksista tai niistä aiheutuvista kustannuksista.

Maksuvälineet Helsinki-Vantaan lentoaseman koronatestauspisteellä

 • Kotimaiset debit-kortit
 • Kaikki kotimaiset ja ulkomaiset VISA-, Mastercard- ja amex-kortit
 • Aasialaiset kortit (JCB) sekä kaikki Discovery Scheme -kortit (esim. Diners, RuPay).
 • Union pay luottokortti ei käy

Kysymyksiä? Voit ottaa meihin yhteyttä 010 380 3040. Voit myös soittaa Aavan yleiseen asiakaspalvelunumeroon 010 380 3838.