Lentomatkustajan koronatestaus

Lääkärikeskus Aava palvelee lentomatkustajia koronatestauksessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä toimipisteissä.

Lääkärikeskus Aava palvelee lentomatkustajia koronatestauksessa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulan 1. kerroksessa Burger Kingiä vastapäätä. Ajantasaiset aukioloajat löydät Aava Lentoaseman toimipistesivulta.

Myös muissa Aavan toimipisteissä tehdään koronavirustestejä matkustamista varten. Varmistathan toimipisteestä, ehtiikö testitulos valmistua riittävän ajoissa ennen matkustusajankohtaa.

Muistathan aina tarkastaa etukäteen lentoyhtiöltäsi matkalle tarvittavat todistukset. Asiakas vastaa itse siitä, että hän hakeutuu oikeaan testiin oikeaan aikaan ja että hänellä on matkaansa varten oikeat dokumentit. Lisätietoa ajankohtaisista matkustustiedotteista saat ulkoministeriön nettisivuilta.

Helsinki-Vantaalta lähtevät lentomatkustajat ja tuloaulan koronatestauspiste

 • Mikäli tarvitset matkallesi tuloksen pika-antigeenitestistä (Roche Sars-CoV-2 Rapid antigentest), testaus onnistuu tuloaulassa Aavan testauspisteellä. Pika-antigeenitesti otetaan näytteenottotikulla nenänielusta sieraimen kautta. Tuloksen valmistuminen kestää noin 30-45 minuuttia. Saat paperisen todistuksen negatiivisesta tuloksesta erikseen pyydettäessä (lisämaksullinen palvelu). Jos tulos on positiivinen, Aavan henkilökunta neuvoo, miten toimit tästä eteenpäin.
 • Tuloaulassa tehdään myös koronaviruksen PCR-testejä. PCR-testikin otetaan näytteenottotikulla nenänielusta sieraimen kautta.  Testin tulos valmistuu seuraavaksi päiväksi. Saat paperisen todistuksen negatiivisesta tuloksesta erikseen pyydettäessä (lisämaksullinen palvelu). Voit noutaa todistuksen tuloaulan pisteeltä aukioloaikojemme puitteissa. Voit käydä PCR-testissä myös jossain toisessa Aavan toimipisteessä ja noutaa todistuksen negatiivisesta tuloksesta tuloaulan koronatestauspisteeltä.
 • Kiireellisemmissä tapauksissa teemme myös koronaviruksen pika-PCR-testejä. Pika-PCR-testitulos valmistuu noin kahden tunnin kuluessa. Sairaanhoitaja kirjoittaa negatiivisesta tuloksesta koronatodistuksen.

Tarvitseeko minun varata aika lentokentän koronatestiin?

 • Jos olet tulossa pika-antigeenitestiin tai PCR-testiin lentokentän tuloaulan testauspisteelle, sinun ei tarvitse varata aikaa. Voit tulla testiin suoraan paikan päälle. Tarkista tuloaulan testauspisteen aukioloajat. Saavuthan testiin hyvissä ajoin.
 • Jos olet tulossa pika-PCR-testiin, varaa aika etukäteen 010 380 3040.

Koronavirustestien hinnat lentokentällä

 • Koronaviruksen pika-antigeenitestin + sähköisen todistuksen hinta lentokentällä on 102,60 euroa. Perhe- tai ryhmäalennusta ei enää ole.
 • Koronaviruksen PCR-testin + sähköisen todistuksen hinta lentokentällä on 204,10 euroa.
 • Koronaviruksen pika-PCR-testin + sähköisen todistuksen hinta lentokentällä on 324,00 euroa.
 • Testeistä ei saa Kela-korvausta.
 • Mikäli tarvitset paperisen koronatestitodistuksen Aavasta, hinta todistukselle on 24,90 euroa.

Huom. Aava ei vastaa mahdollisistmatkustusaikatauluihin tai -vaatimuksiin liittyvistä muutoksista tai niistä aiheutuvista kustannuksista.

Maksuvälineet Helsinki-Vantaan lentoaseman koronatestauspisteellä

 • Kotimaiset debit-kortit
 • Kaikki kotimaiset ja ulkomaiset VISA-, Mastercard- ja Amex-kortit
 • Aasialaiset kortit (JCB) sekä kaikki Discovery Scheme -kortit (esim. Diners, RuPay).
 • Union pay luottokortti ei käy

Kysymyksiä? Voit ottaa meihin yhteyttä 010 380 3040. Voit myös soittaa Aavan yleiseen asiakaspalvelunumeroon 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Työterveys

Aava Hämeenlinnan työterveystoiminta kasvaa liiketoimintakaupan myötä

Aava vahvistaa toimintaansa työterveyspalveluiden tuottajana Hämeenlinnassa liiketoimintakaupan myötä. Finla Työterveys Oy myy Hämeenlinnan työterveysliiketoiminnan Lääkärikeskus Aavalle.
Lue lisää
d-vitamiinia

D-vitamiini – paljonko on tarpeeksi?

D-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini, josta suomalaisilla on talvikuukausina puutetta. Tilanne on helppo korjata D-vitamiinilisällä, mutta todellinen tarve selviää vain D-vitamiinitasojen mittauksella. Sisätautien erikoislääkäri Ari Aimolahti kertoo, milloin mittaus on syytä tehdä ja millaisia oireita D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa.
Lue lisää
Mononukleoosi

Mononukleoosi eli pusutauti – kaikki saavat tartunnan, mutta vain osa oirehtii

Mononukleoosi on pääasiassa pikkulasten, teinien ja nuorten aikuisten tauti. Sen tarttuminen tapahtuu ennen kaikkea syljen välityksellä, useimmiten suutelemalla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, millaisia pusutaudin oireet ovat ja mitä erityispiirteitä sairauteen liittyy.
Lue lisää