Koronaviruksen vasta-ainetesti

Lääkärikeskus Aavassa tehdään vasta-ainetestejä, joilla voidaan selvittää, oletko sairastanut aiemmin koronavirusinfektion. Teemme testausta lääketieteellisen arvion perusteella, joten vasta-ainetestiin tarvitaan aina lääkärin lähete.

Mikäli epäilet, että olet sairastanut koronavirusinfektion ja haluat selvittää asiaa vasta-ainetestillä, varaathan ajan lääkärin etävastaanotolle tai tarvittaessa vastaanotolle johonkin Aavan toimipisteeseen.

Aavassa käytössä oleva vasta-ainetesti on erittäin laadukas. Testin herkkyys on 100 prosenttia  ja sen tarkkuus on > 99.6 prosenttia.

Vasta-ainetestejä tehdään kaikissa Aavan toimipisteissä.

Kenelle ja milloin vasta-ainetesti voidaan tehdä?

Aavassa koronaviruksen vasta-ainetestaus edellyttää Aavan lääkärin sähköistä lähetettä. Arvion testauksen tarpeellisuudesta tekee lääkäri. Vasta-ainetesti on mahdollista tehdä tilanteissa, joissa voidaan olettaa, että koronaviruksen aiheuttama tauti on sairastettu aikaisemmin.

Näyte suositellaan otettavaksi aikaisintaan noin kolmen viikon kuluttua oireiden alkamisesta. Vasta-aineet pysyvät positiivisina ainakin kuukausia, joten testi voidaan tehdä huomattavasti oireilun jälkeenkin.

Huom. Koronavirustestillä voidaan selvittää, sairastatko tautia parhaillaan. Lue lisää koronavirustestauksesta.

Miten koronaviruksen vasta-ainetestiin varataan aika?

Kun lääkäri on haastatellut sinua ja todennut testauksen tarpeen, hän tekee sähköisen lähetteen testitutkimukseen. Tässä yhteydessä sovitaan, miten tutkimustulos ilmoitetaan sinulle.

Tämän jälkeen Aavan laboratoriosta soitetaan sinulle ja varataan aika testaukseen. Tiedot näytteenoton ajasta ja paikasta lähetetään myös tekstiviestillä.

Näytteenotto tapahtuu Aavan laboratoriossa verikokeella.

Vasta-ainetestin tulos

Vasta-ainetestin tulos valmistuu noin vuorokaudessa. Tuloksen valmistuttua Aavan lääkäri ottaa sinuun yhteyttä ennakkoon sovitulla tavalla ja kertoo tutkimustuloksen. Vastaus lisätään myös Kanta-palveluun ja Oma Aava -palveluun.

Vasta-ainetestin hinta ja maksaminen

Vasta-ainetestin hinta Aavassa on 99,70 euroa.

Testin voi maksaa toimipisteen kassalla. Mikäli sinut on ohjattu infektio-oireiden vuoksi testattavaksi infektio-oireisille varattuihin tiloihin, vältämme ylimääräisiä kontakteja ja lähetämme laskun postitse.

Huomioithan, että myös etävastaanotto tai puhelinaika, jossa lääkäri kertoo testin tuloksen, on erikseen laskutettava vastaanotto.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
timo-vanttinen-aava

Aavan työterveyden liiketoimintajohtaja Timo Vänttinen jättää tehtävänsä 1.4.2024

Pitkän uran Aavan johtotehtävissä tehnyt Timo jatkaa keväällä työterveyden ammatinharjoittajalääkärinä: ”Nykyisessä tehtävässäni kilometrit tulivat täyteen, mutta sydämeni pysyy Aavassa ja Pikkujätissä.”
Lue lisää
Jäbät&Tunteet_yhteistyö

Miesten mielenterveyden asialla: Aava yhteistyökumppanina Jäbät & Tunteet -tapahtumassa

Jäbät & Tunteet -yhteisö järjestää miehille suunnatun keskustelutilaisuuden mielenterveysviikolla 21.11. Aava toimii tapahtuman virallisena yhteistyökumppanina.
Lue lisää
tenniskyynärpää

Tenniskyynärpää on kivulias kumppani

Tenniskyynärpää on kyynärvarren yläosan rasitussairaus, joka voi hankaloittaa arkea suuresti. Pahimmillaan ei pysty nostamaan edes kahvikuppia. Käsikirurgian erikoislääkäri Joakim Lindfors selvittää, mitkä ovat vaivan oireet ja miten sitä voidaan hoitaa.
Lue lisää