Koronarokote

Aavassa on käynnistetty koronarokotteen tehosterokotukset työterveysasiakkaille helmikuussa 2023. Toiminta on käynnistetty pääkaupunkiseudulla sekä Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Tarjoamme koronarokottamisen mahdollisuutta 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on työterveyshuolto Aavassa. Myös ulkomaalaiset Suomessa työskentelevät henkilöt saavat tehosterokotteen, jos työnantaja on lisännyt koronarokottamisen osaksi työterveyssopimusta.

Koronatehosterokotusten ajanvaraus on avattu ja aikoja voi varata kirjautumalla työterveysasiakkaan ajanvaraukseen.

Kuka saa koronavirusrokotteen tehosteen ja milloin?

Tehosterokotteen saa riskiryhmään kuuluva tai 18 vuotta täyttänyt terve henkilö kotipaikkakunnasta riippumatta. Rokotettavalla on oltava vähintään kaksi aiempaa koronarokotusta tai yksi koronarokotus ja yksi sairastettu koronavirusinfektio.

Lisäksi edellisestä rokotuksesta tai sairastetusta taudista (kotona tai laboratoriossa tehdyllä koronatestillä todetusta) on pitänyt kulua vähintään kolme (3) kuukautta.

Riskiryhmille THL suosittelee tehosterokotusta seuraavasti:

  • neljänsiä annoksia 60–64-vuotiaille perusterveille
  • viidensiä annoksia kaikille
    • 65 vuotta täyttäneille
    • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville

Suomessa on tällä hetkellä käytössä omikron-räätälöityjä tehosterokotevalmisteita. Ajankohtaista lisätietoa koronarokotevalmisteista löytyy THL:n sivuilta. Aavassa on käytössä sama rokoteaine, joka Suomessa on käytössä julkisella sektorilla.

Koronarokotukseen valmistautuminen ja saapuminen

Tulethan rokotukseen terveenä. Saavu täsmällisesti, jotta rokotuspaikalle ei synny jonoa. Muista ottaa kuvallinen henkilötodistus mukaan.

  • Noudata omaa rokotusaikaasi ja huolehdi paikan päällä turvaväleistä sekä käsihygieniasta.
  • Aavassa rokottavalla hoitajalla on hengityssuojain, voit ottaa mukaasi oman hengityssuojaimen.
  • Rokotustiedot siirtyvät Aavan potilastietojärjestelmästä Kanta.fi palveluun.

Koronarokotuksen hinta ja maksaminen

Koronarokote on maksuton kaikille Suomessa asuville henkilöille. Rokotus annetaan Aavan työterveydessä ja rokotustyö veloitetaan työnantajalta, jos työnantaja on lisännyt koronarokottamisen osaksi työterveyssopimusta. Perumattomasta käynnistä veloitamme rokotustyön osuuden (44,20 €) ajan varanneelta asiakkaalta.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Kynsisieni

Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille

Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää