Sikiön hyvinvoinnin seuranta 3D-ultraäänitutkimuksen yhteydessä

Rakennetutkimuksen yhteydessä sikiön hyvinvointia seurataan tarkkailemalla sikiön liikehdintää, verenkiertoa ja kasvua. Kasvun seuranta perustuu normaaleihin eli 2D-ultraäänimittauksiin sikiöstä. Mittausten perusteella lasketaan suuntaa antava painoarvio grammoissa. Saatuja mittoja verrataan raskauden kestoon ja samassa raskaudessa aiemmin tehtyihin mittauksiin.

Naisten Aava Kampissa perinatologeillamme on käytössä Viewpoint ohjelmisto, jonka avulla saamme tehtyä lausunnon johon kuvien lisäksi voimme liittää kasvukäyrästön sikiön mitoista jatkumona alkuraskaudesta lähtien.

Mikäli on syytä epäillä kasvun hidastuneen, saadaan sikiön voinnista tärkeää tietoa helposti samassa yhteydessä sikiön ja napanuoran verenvirtausmittauksin (Doppler).  

Aava Raskausklinikan kaikki sikiön rakennetutkimuksia ja erityisultraääniä tekevät lääkärit ovat naistentautien ja synnytysten erikoislääkäreitä ja perinatologeja (= vähintään 2 vuoden lisäkoulutus ja sertifiointi raskausajan erityisongelmien hoitoon ja sikiötutkimusten tekoon). Vastaanottokäynti ei koskaan ole pelkkä ultraäänikuvaus, vaan aina kokonaisvaltainen kokeneen ammattilaisen konsultaatio.

Poikkeavuuden löytyessä saa odottaja heti tutkimuksen jälkeen arvion löydöksen merkityksestä ja ohjauksen mahdollisesti tarvittaviin jatkotutkimuksiin tai erityisseurantaan.

Ajanvaraus

Ajanvaraus 3D/4D-ultraäänitutkimukseen suositellaan tapahtuvan Aava Raskausklinikan hoitajan kautta (050 414 6704), jotta tutkimuksen ajoitus olisi mahdollisimman optimi raskauden kestoon nähden. Aikoja voi varata myös netin kautta, tällöin toimipisteeksi valitaan Aava Kamppi ja lääkärin erikoisalaksi perinatologia.

4D-ultrasta Naisten Aava Kampissa on mahdollista tehdä taltiointi, jonka avulla osia tutkimuksesta voi katsoa myöhemmin myös kotona. 

Kelan suorakorvauksen voi saada rakennetutkimuksesta raskausviikoilla H10-12 ja H18-21.

Tutkimuksen hinta koostuu lääkärin käyntimaksusta, rakenneultraäänitutkimuksen hinnasta, sekä mahdollisesta tallenteesta. Mukaan voi tuoda myös oman avaamattomassa paketissa olevan muistitikun.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.