Lääkärikeskus Aava ja vakuutukset

Lääkärikeskus Aava tekee yhteistyötä merkittävimpien Suomessa toimivien vakuutusyhtiöiden kanssa. Asiakkaalle tämä tarkoittaa joustavaa asiointia Lääkärikeskus Aavan ja oman vakuutusyhtiön välillä. Lääkärikeskuksen ja vakuutusyhtiöiden välillä on suojattu sähköinen viestijärjestelmä, joka mahdollistaa esimerkiksi laskutusluvan saamisen tutkimus- ja hoitotoimenpiteisiin nopeasti.

Asioidessasi Lääkärikeskus Aavassa sinulla tulisi olla mukana voimassa oleva KELA-kortti ja vakuutustiedot. Ennen hoitoon tuloa, ota yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi tai työnantajaasi tarvittavien tietojen saamiseksi.

Lakisääteisten vakuutusten alaiset vahingot

Työtapaturmat

Ota ensimmäisellä käynnillä työnantajasi edustajan täyttämä vakuutustodistus mukaan. Tarvittavia tietoja ovat vakuutusyhtiö, työnantaja ja vahinkopäivä.

Liikennevahingot

Tarvittavia tietoja ovat vakuutusyhtiö, ajoneuvon rekisterinumero ja vahinkopäivä.

Vapaaehtoisten vakuutusten alaiset vahingot

Tapaturmat

Toimita vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi. Linkit löytyvät sivun alaosasta.

Matkustajavahingot

Matkavakuutus korvaa matkalla saadun infektiotaudin hoidon (esimerkiksi turistiripuli) matkan jälkeen Lääkärikeskus Aavan Matkailuklinikalla. Toimita vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi. Linkit löytyvät sivun alaosasta.

Sairauskulu

Lääkärikeskus Aavan työterveyshuollon asiakkaat, joille työnantaja on lisäksi ottanut sairauskuluvakuutuksen, asioivat sujuvasti toimipisteissämme. Ilmoittamalla työnantajasi nimen, löytyvät vakuutustiedot järjestelmästämme.

Yksityishenkilöiden kortilliset sairauskuluvakuutukset oikeuttavat suoralaskutukseen vakuutusyhtiöltä.

Pääsääntöisesti asiakas maksaa hoitonsa ensin itse. KELA-korvaus annetaan suoraan kassalla kun sinulla on KELA-kortti mukana. Vakuutusyhtiösi maksaa korvauksen sinulle kuitteja vastaan.

If Suorakorvaus

Maksuton If Suorakorvaus -palvelu on käytössäsi Aavan yksiköissä (poislukien työterveystoimipisteet Karaportti, Tampere, Oulu).

If Suorakorvauksen avulla käynti lääkärissä sujuu entistä vaivattomammin, sillä teemme vahinkoilmoituksen puolestasi. Maksat Aavan kassalla useimmiten pelkän omavastuun, ja If maksaa korvauksen suoraan Aavalle. (Suorakorvaus ei ole vielä käytössä etävastaanotoissa)

Palvelun käyttö edellyttää, että sinulla on käytössä Ifin sairauskuluvakuutus.

Näin If Suorakorvaus toimii:

1. Kerro kassalla, että sinulla on Ifin sairauskuluvakuutus ja anna kassalle lupa hakea suorakorvaus puolestasi.

2. Teemme Aavassa vahinkoilmoituksen puolestasi eikä sinun tarvitse ilmoittaa lääkärikäynnistä itse.

3. Pääsääntöisesti korvauspäätös voidaan tehdä heti ja sinulta veloitetaan ainoastaan omavastuu. Omavastuun määrä riippuu vakuutuksestasi. Saat korvauspäätöksen Ifin Omat sivut -palveluun. 

4. Tietyissä tilanteissa korvauspäätöstä ei voida tehdä heti, jolloin maksat käynnin ensin itse. Vahinkoilmoituksesi on kuitenkin jo lähtenyt Ifiin ja If on sinuun yhteydessä jatkokäsittelyä varten.

5. If Suorakorvaus koskee ainoastaan lääkärikäynnin kuluja, joten muistathan hakea reseptilääkkeistä vakuutuskorvauksen Ifistä.

Lisätietoa If Suorakorvauksesta.

Pohjola Vakuutus

Kun varaat ajan Pohjola Terveysmestareiden kautta, he tekevät hoidontarpeen arvion, varaavat ajan ja tekevät useimmiten korvauspäätöksen. Jos käynti menee vakuutukseen, maksat vain mahdollisen omavastuun.

Pohjolan asiakkaana voit myös varata ajan meille suoraan. Tällöin maksat käynnin ensin itse ja haet korvauksen jälkikäteen vakuutusyhtiöltäsi. Näytäthän maksamisen yhteydessä voimassaolevaa vakuutuskorttia.

Linkit vakuutusyhtiöiden vahinkoilmoituksiin