Energi för hjärnan! Konceptet Fungerande hjärnarbete

Published on 23.2.2018

Med hjälp av konceptet minskar vi belastningen på arbetsplatsen och håller de anställda friska i sitt arbete. Vi hittar de anställdas styrkor och de faktorer som belastar dem mest.

Vill du leda medarbetare som mår bra i sitt arbete, är motiverade och skapar resultat? Med hjälp av Aavas koncept Fungerande hjärnarbete tar vi reda på vad belastningen på arbetsplatsen beror på och i hur stor utsträckning den förekommer. Om det finns skillnader mellan enheter och om arbetets kognitiva utmaningar snarare upplevs som en resurs än som en stressfaktor av olika personer.

Delområdena inom konceptet Fungerande hjärnarbete

1. Enkät

Med hjälp av enkäten tar vi reda på arbetets kognitiva utmaningar, som datateknik, oljud, organisering av arbeten och brådska. Vi får reda på vad som gör de anställda inspirerade eller stressade och vad som skiljer dessa grupper åt.

2. Observation och intervju

Vi observerar den anställda i sitt arbete. Vi fokuserar särskilt på den anställdas sätt att reagera på olika situationer och får reda på vilka arbetsuppgifter och saker som den anställda inspireras respektive belastas av. Efter observationen intervjuar vi den anställda om sådant som främjar och förhindrar arbetsflytet.

3. Lösningar och workshop

Vi ger företaget en lägesbeskrivning om arbetets kognitiva belastning och faktorer som påverkar den. Vi anordnar ett hjärnworkshop för hela arbetsgemenskapen för att gå igenom resultaten från enkäten och observationerna. Utifrån resultaten väljer vi ut det som vi ska utveckla.

4. Uppföljning

Vi gör en ny bedömning efter överenskommen tid. Det är viktigt att de planerade åtgärderna genomförs och att effekterna följs upp.

Blev du intresserad?

Vid Aava företagshälsovård känner vi våra kunder och betjänar dem individuellt. Vill du också lära känna oss? Kontakta oss via e-post myynti@aava.fi eller genom att fylla i vårt kontaktformulär.

Dela med dina vänner

Aavan uutiskirje

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa Aavan uutiskirje, niin saat ajankohtaiset juttumme ja uutisemme säännöllisesti suoraan sähköpostiisi.