Aava Airport

Lentoasemantie 1, 01530 Vantaa. Terminal 2 Gate 26

Läkarcentralen Aavas serviceställe betjänar nu passagerare i gateområdet på Helsingfors-Vanda flygplats.

Du hittar Aava bredvid gate 26, på en central plats precis efter säkerhetskontrollen.

Hälsotjänster och läkare på flygplatsen

Under våra öppettider finns det alltid på vårt serviceställe en sjukskötare specialiserad på primärhälsovård, och läkarna nås snabbt på distans.

Vi råder och vårdar flygplatsens kunder med akuta besvär, t. ex. ont i öronen, migrän, magbesvär och allergisymtom. Förnyande av recept går snabbt på läkarens distansmottagning.

Du kan också få vissa vaccinationer för resenärer hos Aava, ta reda på ditt vaccinationsbehov och vaccinationsschema genom att på förhand ringa till oss.  

Obs! Använd alltid munskydd när du kommer till oss!

Coronatestning på flygplatsen i Aava Airport

Vi utför koronavirustester på Aava flygplats med PCR-testmetoden. För närvarande är det inte möjligt att utföra antikroppstest (Ig -) på vår webbplats. Vi rekommenderar att du bokar en tid i förväg. Vi kartlägger först dina bakgrundsuppgifter, symtom och orsak för testning. Vi kommer också på förhand överens om på vilket sätt du får testresultatet. Provtagningen sker i serviceställets utrymmen.

Testresultatet blir färdigt inom ett dygn och resultatet meddelas till dig på ett på förhand avtalat sätt. Våra sjukskötare kan skriva ett intyg över negativt coronavirustest. Om resultatet är positivt eller det behövs läkarens underskrift på intyget bokar vi en tid hos distansläkaren.

 

Du kan kontakta oss direkt tfn +358 10 380 3040 eller airport@aava.fi.

Observera att vi svarar på förfrågningar under våra öppettider från måndag till fredag ​​från 8 till 17

Välkommen!

Nästa lediga tider

Öppettider

Vastaanotto

  • MånFre kl.