Kliniskt belastningsprov

Belastningsprov är en värdefull undersökning när man vill utreda orsaken till bröstsmärta, andnöd, arytmi och nedsatt fysisk prestationsförmåga. Undersökningen används bland annat för att diagnostisera kranskärlssjukdom. Provet genomförs under läkarövervakning. Under belastningen följs elektrokardiogrammet (EKG) och blodtrycket.

Man ska beställa tid för undersökningen på laboratoriet.

Följ följande instruktioner före undersökningen:

  • Undvik sömnmedel och lugnande medel dagen före undersökningen. Det är inte heller bra att vaka för mycket eller dricka alkohol.
  • Den remitterande läkaren ger er anvisningar om användningen av hjärt- och blodtrycksmediciner på undersökningsdagen. Era andra mediciner kan ni ta som vanligt.
  • På undersökningsdagen får ni inte äta tunga måltider, röka eller dricka kaffe två timmar före provet. Fasta dock inte. Ni bör också undvika kraftig fysisk ansträngning.
  • Klädsel: Ta med er lämpliga kläder, t.ex. sportskor och sportbyxor, samt badlakan och hygienartiklar.
  • Om ni är eller nyss har varit förkyld, kan provet inte utföras. Provet kan inte heller utföras om ni på samma dag har ett annat belastningsprov eller en röntgenundersökning som kräver tömning av tarmen.

 

Vi har reserverat tid för er _____ /_____ 20_____ kl. ______       

Plats: ________________________                          

OBS! Om den reserverade tiden inte passar er, ber vi er att meddela detta så snart som möjligt. För ej avbokad tid debiteras fullt pris.

Mer information: laboratoriet, tfn 010 380 3800 (växel)