Aava Raskausklinikan 3D/4D-ultraäänitutkimukset

3D- ja 4D-ultraäänitekniikan avulla sikiön rakenteita ja liikkeitä tarkastellaan kolmiulotteisina ja täysin turvallisesti. Kolmiulotteinen ultraääni (3D) pohjautuu perinteiseen kaksiulotteiseen (2D) ultraääneen. Kun sikiön rakenteita tarkastellaan, tehdään aina ensin huolellinen perustutkimus perinteisellä tekniikalla, jolloin saadaan tutkimuksen tärkein tieto - sikiön rakenteiden tarkastelu, sikiön kasvu ja vointi. Perustutkimusta täydennetään 3D-tekniikalla. 4D-ultraääni tarkoittaa, että kolmiulotteisena hahmottuvaa sikiötä voidaan tarkastella liikkuvana.

3D/4D-ultraäänitutkimuksen laadun takaa erikoislääkärin korkea ammattitaito ja huippuluokan laitteisto

3D ominaisuuksilla varustetut ultraäänilaitteet ovat korkealaatuisia ja  takaavat parhaan mahdollisen näkyvyyden myös 2D-kuvantamisessa. Korkealaatuinen ultraäänilaite on parhaimmillaankin kuitenkin vain työväline ja suurin merkitys on tutkivan erikoislääkärin ammattitaidolla ja kokemuksella.

Aava Raskausklinikan erikoislääkärit ovat kaikki kokeneita raskauksien seurannan ja synnytysten hoidon ammattilaisia. Jokainen tutkimus Raskausklinikalla on aina myös kokonaisarvio - Onko raskauden kulku normaalia? Voiko sikiö hyvin? Onko tutkimuksessa viitteitä sikiön rakennepoikkeavuuksista? Mikä on näiden merkitys? Jos löydös ultraäänessä on poikkeava tai äidin tai sikiön voinnissa todetaan huolenaihetta saa odottaja välittömästi kokeneen asiantuntijan luotettavan arvion tilanteesta. Heränneille kysymyksille pystytään useimmiten antamaan selkeitä vastauksia samantien. Mikäli tilanne vaatii ohjataan raskaanaoleva jatkotutkimuksiin ja/tai seurantaan viipymättä, tarvittaessa synnytyssairaalaan tai äitiyspoliklinikalle. 

Ensisijaisesti suosittelemme 3D/4D-tekniikan käyttöä rakennetutkimusten täydentäjänä, esimerkiksi 19–22 raskausviikolla tehtävän rakennetutkimuksen yhteydessä. Rakennetutkimuksen erottelukyky esimerkiksi sydämen rakenteiden suhteen on parempi mitä suurempi sikiö on (paras erotuskyky kun raskausviikot H20 on ylitetty).

Hyötyä kolmannesta ulottuvuudesta saadaan sikiön pintarakenteita, raajojen liikkeitä, luisia rakenteita, sydämen rakenteita ja sen toimintaa tutkittaessa. Myös sikiön kasvonpiirteitä saadaan usein näkyviin. Käytännössä 3D/4D-ultraäänitekniikan suurin etu on hahmotettavuus, sillä vanhempienkin on helppo nähdä ja tunnistaa liikkeitä ja rakenteita kolmiulotteisesta kuvasta.

Aava Raskausklinikalla Naisten Aava Kampissa erityisosaajilla työvälineenään on  3D ja 4D sekä HD teräväpiirto ominaisuuksilla varustettu Voluson E8 ultraäänilaitteisto. 4D rakennetutkimukset on keskitetty Naisten Aava Kamppiin. 

Aava raskauslaskuri auttaa tutkimuksen ajoituksessa

Raskauslaskurimme avulla voit helposti varmistaa koska omassa raskaudessasi on optimaalinen ajankohta 3D- ja 4D- ultraäänitutkimukselle. Rakenneseulonta ajoitetaan yleensä tapahtuvaksi raskausviikoilla 19-22. Muu 4D tutkimus on optimaalinen kun raskaus on enintään 30-32 raskausviikkoa, tällöin lapsiveden määrä yleensä riittää hyvän näkyvyyden aikaansaamiseksi.

Ajanvaraus

Ajanvaraus 3D/4D-ultraäänitutkimukseen suositellaan tapahtuvan Aava Raskausklinikan hoitajan kautta (050 414 6704), jotta tutkimuksen ajoitus olisi paras mahdollinen raskauden kestoon nähden. 

4D-ultrasta Naisten Aava Kampissa on mahdollista tehdä taltiointi, jonka avulla osia tutkimuksesta voi katsoa myöhemmin myös kotona. 

Kelan suorakorvauksen voi saada rakennetutkimuksesta raskausviikoilla H10-12 ja H18-21.

Tutkimuksen hinta koostuu lääkärin käyntimaksusta ja rakenneultraäänitutkimuksen hinnasta. Tallenteesta emme laskuta erikseen.

Lisätiedusteluissa ja ajanvaraustoiveissa voit myös jättää tekstiviestillä soittopyynnön Aava Raskausklinikan numeroon 0504146704 tai sähköpostitse osoitteeseen raskausklinikka@aava.fi , niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian, viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Prislista

Strukturell ultraljudsundersökning med specialtekniker (3D/4D/HD), kundens eget USB-minne
från
362.00 €

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: