Vesikivesleikkaus

Millaisia vaivoja vesikivesleikkauksella voidaan hoitaa?

Vesikiveksi kutsutaan tilaa, jossa kivespussiin kiveksen ympärille kertyy nestettä. Kyseessä on vaaraton tila, joka voi syntyä tuntemattomasta syystä, vammasta tai tulehduksesta. Vesikives voidaan todentaa luotettavasti ultraäänitutkimuksella. Vesikiveksiä on kooltaan erilaisia. Leikkaushoitoa vaativia vesikiveksiä esiintyy vain harvoin. Vesikives vaatii hoitoa jos se aiheuttaa paineoiretta, on haittaavan suuri tai aiheuttaa kivespussin ihon tai kiveksen tulehduksia.

Toimenpiteeseen valmistautuminen

Vesikivesleikkaukseen tullessa kivespussin ja nivusten ihon tulee olla ehjä, jotta vältytään leikkauksenjälkeisiltä haavatulehduksilta. Mikäli sinulla on paljon ylipainoa, suositellaan painon pudotusta ennen toimenpidettä.

Toimenpiteen kulku

Vesikivesleikkaukset tehdään Aava Sairaalassa.

Pienikokoiset ja yksilokeroiset vesikivekset voidaan hoitaa ns. skleroterapialla, jossa kivespussista imetään neulalla ylimääräinen neste ja tilalle ruiskutetaan etoksiskleroliksi kutsuttua alkoholia. Yleensä yksi käsittely riittää, joskus tarvitaan useampia hoitokäsittelyitä. 

Kookkaampi ja monilokeroinen vesikives vaatii leikkaushoitoa. Kivespussin leikkaukset ovat aina vaativia alueen runsaan verenkierron vuoksi. Leikkaus tehdään päiväkirurgisesti joko selkäpuudutuksessa tai nukutuksessa. Leikkaushaava tulee kivespussin iholle keskilinjaan. Kivespussin ja nivusten ihon tulee olla terveet ennen toimenpidettä. Leikkauksessa nestettä sisältävä kalvo avataan ja neste poistetaan, tämä jälkeen kalvo käännetään kiveksen taakse estämään myöhempi nesteenmuodostuminen. 

Toimenpiteestä toipuminen ja kuntoutus

Leikkauksesta toipuminen kestää 2-4 viikkoa. Sairasloman tarve arvioidaan yksilöllisesti työnkuvan perusteella.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologille toimenpiteen suunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Prislista

Vesikivesleikkaus paikallispuudutuksessa
från
2171.00 €

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: