Kiertäjäkalvosimen tähystys

Milloin ortopedin vastaanotolle?

Kaatumisen tai retkahduksen myötä olka kipeytyy ja alkuvaiheessa kipu aiheuttaa liikerajoittuneisuuden, kylmähauteet lepo ja tulehduskipulääkkeet ovat kotihoitokeinoja. Venähdysvamman jälkeinen kipuilu sekä tulehdusreaktio asettuvat yleensä viikossa – parissa, olkakivun pitkittyessä olisi syytä hakeutua ortopedille arvioon.

Ortopedin vastaanotolla suoritettu olkanivelen toiminnallinen kartoitus on hoitoarvion perusta. Röntgentutkimus on edelleen saatavuutensakin vuoksi perustason tutkimus, jota voidaan täydentää nopeasti saatavalla magneettikuvauksella. Tällä saadaan luotettavasti selvyys tapaturman myötä tulleista rakenteellisista vaurioista.

Milloin tähystykseen?

Tapaturmaisesti syntynyt kiertäjäkalvosimen läpirepeämä hoidetaan työikäisellä pääsääntöisesti tähystysleikkauksella. Laajoissa repeytymissä olkavarsi jää liikerajoitteiseksi ja voimattomaksi ja rajana voi pitää 3 viikon seuranta-aikaa. Mikäli raaja ei nouse itsenäisesti tässä ajassa hartiatason yläpuolelle, tulisi hakeutua tutkimuksiin. Hoitamattomana olkapään lihaksistoon kehittyy pysyvä surkastuma.

Leikkauksen kulku

Olkapään jännevaurioiden leikkaushoito suoritetaan tähystyksellä Aava Sairaalassa. Menetelmä vaatii pitkän kokemuksen ja kokeneen kirurgin suorittamana tähystyksen avulla saadaan nivelestä kattavampi kuva avoleikkaukseen verrattuna.

Leikkauksesta toipuminen ja kuntoutus

Vaikka itse jännekorjaus sujuu nopeasti, niin kuntoutumiseen tulee varata aikaa kokonaisuudessaan 6-12 kk.

Yläraaja pidetään jännekorjauksen jälkeen kantosidoksessa yhteensä 6 viikkoa. Fysioterapia aloitetaan 4 viikon kohdalla leikkauksesta ja tällöin on myös kontrollikäynti leikanneen lääkärin vastaanotolla.

Sairausloman pituus riippuu pitkälti ammatista sekä kumpi käsi on kyseessä, toimistotyöhön osa palaa kantositeen kanssa 2 viikon kohdalla leikkauksesta, mutta fyysisesti raskaaseen ammattiin palataan vasta noin 3 kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan leikkaavalle ortopedille leikkaussuunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Prislista

Kiertäjäkalvosimen tähystys (CUFF-leikkaus)
från
6400.00 €

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: