Sijoiltaan menneen solisluun hoito

Solisluun pään vammat syntyvät tyypillisesti kaaduttaessa kyljelleen olkapää edellä. Lieväasteisissa vammoissa nivelkapseli turvottaa ja on liikearka noin parin viikon ajan. Solisluun pää saattaa myös nousta kokonaan nivelestä, jolloin myös niveltä tukevat nivelsiteet repeävät.

Milloin tähystykseen?

Nivelen sijoiltaan menot voidaan luokitella viiteen eri asteeseen. Ensimmäisen ja toisen asteen vaivat hoidetaan aina ilman leikkaushoitoa. Kolmannen asteen sijoiltaan menossa solisluun pää on noussut selvästi ylös paikoiltaan, mutta näistä suurin osa paranee itsestään ajan kanssa.

Neljännen ja viidennen asteet vammat aiheuttavat usein niin suurta vaivaa, että ne joudutaan kiinnittämään paikoilleen leikkauksella.

Toimenpiteen kulku

Tähystys tehdään Aava Sairaalassa. Tuoreissa vammoissa solisluun pää kiinnitetään paikoilleen. Viivästyneissä tilanteissa korvataan revenneet nivelsiteet jännesiirteellä leikkauksen yhteydessä.

Toimenpiteestä toipuminen ja kuntoutus

Kantosidettä pidetään 4 viikon ajan arpeutumisen varmistamiseksi. Kuntoutuminen urheiluun vie lajista riippuen noin 4 kuukautta.

Sairausloman pituus riippuu pitkälti ammatista sekä kumpi käsi on kyseessä, toimistotyöhön osa palaa noin 2-4 viikon kuluttua leikkauksesta.

Toimenpiteen hinta ja maksuvaihtoehdot

Tarkista kiertäjäkalvosileikkauksen hinta Aavan leikkaushinnastosta tästä linkistä. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan leikkaavalle ortopedille leikkaussuunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: