Fysioterapia odottaville ja synnyttäneille naisille

Äitiysfysioterapia valmentaa kehoa synnytykseen ja toipumiseen

Fysioterapiasta hyötyy jokainen tuleva ja tuore äiti. Ammattilaisen avulla valmennat itseäsi ja kehoasi parhaalla mahdollisella tavalla tulevaan synnytykseen sekä siitä palautumiseen.

Fysioterapia raskausaikana

Raskausaika muuttaa kehoa ja sen toimintaa. Annamme yksilöllistä tukea ja ohjeita siihen, miten hoidat kehoasi ja ylläpidät hyvää kuntoa. Riittävän varhain raskausaikana aloitettu oikeanlainen lantionpohjan lihasten harjoittelu vähentää virtsankarkailua ja muita vaivoja raskauden jälkeen. Vatsa muuttaa muotoaan raskauden myötä ja kuormitus kehossa muuttuu. Neuvomme miten liikut turvallisesti, tarkistamme lantionpohjan lihastesi kunnon ja neuvomme tilanteeseesi sopivan vatsalihasten ja lantionpohjan harjoittelun.

Fysioterapia synnytyksen jälkeen

Suosittelemme kaikille synnyttäneille naisille fysioterapeuttista jälkitarkastusta. Synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen varmistamme vatsalihasten palautumisen, mahdolliset arvet ja lantionpohjan kunnon. Vastaanotolla tuemme palautumista manuaalisin keinoin. Tutkimusten pohjalta saat ohjeet kotiharjoitteluun.

Karkailu, vatsalihasten erkaantuma tai laskeuma

Fysioterapeuttinen tutkiminen ja hoito on erityisen tärkeää, jos virtsa tai uloste karkaa. Ennaltaehkäisyn lisäksi olemme apunasi myös jos oireesi viittavaat laskeumaan tai epäilet vatsalihasten erkaantumaa. Tällöin lihasten oikeanlainen aktivointi on ensisijaista. 

Seuranta ja ylläpito

Yksilöllinen hoitosuunnitelma päivitetään hoitojakson edetessä juuri sinun tarpeittesi mukaan. 

Tarvitaanko fysioterapeutille lähetettä?

Hoitopolkusi voi alkaa joko lääkärin tai fysioterapeutin tapaamisesta. Kuitenkin vain lääkärin lähetteellä tapahtuvasta fysioterapiasta voit saada kelakorvauksen. Fysioterapeutti ohjaa aina eteenpäin asiantuntevan gynekologin, gastrokirurgin tai plastiikkakirurgin arvioon jos oireesi sitä vaativat. 

Ajanvaraus

Varaa aika fysioterapeutille soittamalla Aavan asiakaspalveluun puh: 010 380 3838 tai nettiajanvarauksestamme (valitse erikoisalaksi lantionpohjan fysioterapia).

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Prislista

Lantionpohjan fysioterapia 60 min.

Hinta ei sisällä ultraäänilaitteen käyttöä eikä henkilökohtaisia harjoittelun apuvälineitä.

från
97.00 €
Lantionpohjan fysioterapia ultraääniavusteisesti 60 min
från
125.00 €
Nuorten Naisten Aavan lantionpohjan fysioterapia enintään 60 min

Ei sisällä mahdollista ultraäänen käyttömaksua (55€/käyntisarja) eikä mahdollisia henkilökohtaisia harjoittelun apuvälineitä.

83.00 €

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: