Jälkikaihen hoitaminen YAG-laserilla

Jälkikaihi muodostuu 10-20% potilaista harmaakaihileikkauksen jälkeen. Jälkikaihi heikentää näöntarkkuutta, muttei ole vaarallinen ja on hoidettavissa. Jälkikaihen hoito on itse kaihileikkausta pienempi toimenpide ja tehdään poliklinisesti yag-laserilla.

Toimenpide on kivuton ja kestää vain 5-10 minuuttia. Jatkotoimenpiteistä laserhoidon jälkeen päättää toimenpiteen tehnyt silmälääkäri. 

Milloin toimenpide tehdään?

Jälkikaihen laserhoito tehdään kun jälkikaihesta on näkemiselle haittaa. Ensivaiheessa erityisesti lukeminen vaikeutuu ja jälkikaihen edetessä myös kaukonäkö voi heikentyä ja esiintyä häikäisyä.  

Miten valmistaudun toimenpiteeseen?

Ottakaa mukaan lähete silmälääkäriltänne tai tiedot viimeisestä silmälääkäri käynnistä. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa tiedot silmälasivahvuuksista, käyttämistänne lääkityksistä ja mahdollisista silmäsairauksista.

Toimenpiteen kulku

Toimenpiteen alussa lääkäri tiputtaa molempiin silmiin mustuaista tutkimuksen ajaksi laajentavia tippoja. Toimenpiteeseen operoitavaan silmään tiputetaan puuduttavia silmätippoja. Toimenpide tehdään silmän pinnalle asetettavan linssin avulla. Toimenpide on kivuton ja tarvittaessa molemmat silmät voidaan hoitaa samalla kertaa. Kokonaisaika noin 5 minuuttia.

Toimenpiteen jälkihoito

Toimenpiteen jälkeen mitataan silmänpaine ja toimenpiteen tehnyt lääkäri määrää jälkihoito-tipat, joita käytetään neljä päivää toimenpiteen jälkeen. Silmä voi tuntua aluksi kuivalta ja sumealta. Näkö kirkastuu normaalisti seuraavan päivän aikana.

Ajanvaraus

Varatkaa aika soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

 

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: