Ravitsemusterapeutin etävastaanotto

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden Aavan asiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Säästät aikaa ja vaivaa, kun saat tarvitsemasi avun nopeasti.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä! Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, veloitamme sinulta käyttämättömän etävastaanoton hinnan.

Voiko asiaani hoitaa etävastaanotolla?

Kokeneet asiantuntijamme hoitavat etävastaanotolla monia oman alansa alueen sairauksia, vaivoja ja oireita. Etävastaanotto soveltuu hyvin myös kontrolleihin ja hoidon seurantaan, kun siitä on sovittu asiantuntijan kanssa etukäteen

Etävastaanotto on tarkoitettu yli 16-vuotiaille henkilöille.

Ravitsemusterapeutin etävastaanoton palvelut

Ravitsemusterapeutilta saat apua, neuvoja ja tukea mm. seuraaviin asioihin:

 • Vatsavaivat
 • Painonhallinta
 • Kohonnut kolesteroli, verenpaine tai verensokeri
 • Väsymys, heikotus ja huono palautuminen
 • Urheilijan ravitsemus
 • Syöpäpotilaan ravitsemus ja ruokavalinnat
 • Painoaan menettävän potilaan ravitsemus

Voit lukea tämän linkin takaa lisää siitä, miten ravitsemusterapeutti voi olla avuksesi.

Näin valmistaudut ravitsemusterapeutin etävastaanotolle

On suositeltavaa, että joko ennen etävastaanottoa tai sen aikana selvitetään sinun ruokavaliosi vähintään kolmen päivän ajalta. Kätevintä on jos täytät ennen etävastaanottoa ruokapäiväkirjaa vähintään kolmen päivän ajalta. Täältä löydät täytettävän ravintopäiväkirjan (tallenna pohja ensin omalle koneellesi), jonka voit lähettää sovitusti ravitsemusterapeutille. Jos et ole täyttänyt ruokapäiväkirjaa ennen vastaanottoa, ole etävastaanoton aikana Internet-yhteyden omaavan tietokoneen tai tabletin äärellä, jotta sinulle voidaan lähettää tarpeittesi mukaista tausta- ja havainnollistamismateriaalia keskustelua varten keskustelun aikana.

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla tai jos sairauskertomustietoja ei ole käytettävissä, asiantuntija ohjaa sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Akuutit hätätilanteet, hengenahdistus, rintakipu sekä voimakasoireiset infektiot. Hakeudu perinteiselle vastaanotolle tai oman alueesi päivystysyksikköön (112).

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanoton perusteella.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

 • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Oma Aavassa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.
 • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.
 • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.
 • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.
 • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.
 • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.

Ajanvaraus

Varaa aika etävastaanotolle soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi toivomasi erikoisala. Jos olet varaamassa aikaa ensikäynnille, varaa 60 min etävastaanottoaika. Kontrollikäynnille riittää 30 min etävastaanottoaika.
Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

Maksuvaihtoehdot

Etävastaanotto veloitetaan jälkikäteen laskulla. Laskuun ei lisätä laskutuslisää tai poliklinikkamaksua. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: