Suonikohjujen vaahtoruiskutus

Milloin suonikohjujen vaahtoruiskutushoito?

Suonikohjujen vaahtoruiskutus on moderni ja tehokas hoito, joka on nykyään varsin hyvin kartoitettua ja turvalliseksi todettua. Etenkin jo aiemmin leikattujen ja sittemmin uusiutuneiden suonikohjujen hoitoon vaahtoruiskutushoito soveltuu erinomaisen hyvin.

Aiemmin suonikohjutaudin ainoa hoitomuoto oli leikkaushoito. Leikkaus vaatii joko nukutuksen tai selkäydinpuudutuksen sekä sairasloman, joka vaihtelee yhdestä kolmeen viikkoon. Tällä hetkellä ultraääniohjattu vaahtoruiskutushoito on ensisijainen hoito pieniin ja keskisuuriin suonikohjuihin ja niistä aiheutuviin oireisiin. Laajemmissa ja isommissa kohjumuodostumissa saattaa suonikohjukirurgia tulla edelleen kyseeseen.

Sopiiko suonikohjujen vaahtoruiskutus minulle?

Esteitä suonikohjujen vaahtoruiskutushoidolle ovat allergia toimenpiteessä käytettävälle lääkeaineelle, liian kookkaat kohjumuodostumat, vakava ylipaino, veren hyytymishäiriö, vakava sairaus tai todettu aukko sydämen väliseinässä.

Onko vaahtoruiskutushoito turvallista?

Suonikohjujen vaahtoruiskutukseen liittyy erittäin harvoin vakavia komplikaatioita. Mahdolliset komplikaatiot, kuten alaraajan laskimoveritulppa, näkö- tai aivoverenkiertohäiriöt sekä allergiset reaktiot, ovat äärettömän harvinaisia. Tarkka ultraääniohjaus on mahdollisten ongelmien ehkäisyssä ensiarvoisen tärkeää.

Mitä tehdään ennen toimenpidettä?

Suonikohjujen vaahtoruiskutushoito perustuu tarkkaan ultraääni-Doppler tutkimukseen ennen toimenpidettä ja toimenpiteen aikana. Tutkimuksella kartoitetaan oireiston syynä olevat vajaatoimintaiset laskimot, myös niin sanotut syvät laskimot kartoitetaan. Ultraäänitutkimus tehdään potilaan seistessä, jolloin laskimoveren läppäviasta aiheutuva vääränsuuntainen virtaus on helpommin todettavissa.

Miten toimenpide etenee?

Vaahtoruiskutuksessa potilas on makuuasennossa tutkimuspöydällä. Ultraääniohjauksen avulla viedään yleensä kaksi neulaa eri kohtiin sairasta laskimoa ja vaahdotettua lääkeainetta ruiskutetaan tarkassa ultraääniohjauksessa suonen sisälle. Ultraääniohjauksen tarkoituksena on varmistaa, että vaahto leviää vain hoidettavalle alueelle. Lääkevaahto aiheuttaa voimakkaan spasmin sekä tulehdusreaktion hoidettavaan sairaaseen suoneen. Tämä johtaa suonen vähittäiseen arpeutumiseen. Toimenpiteen päätteeksi jalkaan kierretään pehmustettu side ja jo ennalta hankittu II-puristusluokan hoitosukka vedetään jalkaan.

Kuinka kauan toimenpide kestää?

Toimenpide kestää noin 20–30 minuuttia jonka jälkeen noin 10 minuuttia kävelyä Lääkärikeskuksen tiloissa, sen jälkeen voi kotiutua.

Mitä toimenpiteen jälkeen?

Sairasloman tarvetta ei ole. Korkealle reiteen ulottuvaa tukisukkaa pidetään kolme vuorokautta, minkä jälkeen vain päiväaikaan kahden viikon ajan. Vaahtoruiskutuksen seurauksena sairaat, läppävialliset suonet arpeutuvat ja kuihtuvat pois ja veri virtaa terveissä laskimoissa oikealla tavalla, alaraajasta ylöspäin. Jälkitarkastus on yleensä noin kaksi viikkoa toimenpiteen jälkeen. Vaahtoruiskutus joudutaan joskus uusimaan yksi tai kaksi kertaa hyvän hoitotuloksen varmistamiseksi.

Ajanvaraus

Varaa aika verisuonikirurgille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Prislista

Suonikohjujen vaahtoruiskutus, yksi jalka
från
1846.00 €

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: