Coronaintyg på sjukskötarens mottagning

Behöver du ett intyg över att ha testat negativt för coronaviruset till exempel inför en resa? Aavas sjukskötare kan skriva ut ett intyg över ett negativt coronatestresultat till dig. En remiss till coronatestet får du per telefon eller på sjukskötarens mottagning.

Antigenundersökning (med remiss och intyg av sjukskötare) nu för 139,00 € (grupppris 127,00 €/person).

Gör så här för att få ett coronaintyg t.ex. inför en resa

  • Boka en samtalstid till Aavas sjukskötare genom att ringa vår kundtjänst på numret 010 380 3838 eller direkt till Helsingfors Kampens sjukskötare på numret 010380 5020 (de betjänar alla orter på distans).
  • Sjukskötaren ringer upp dig samma dag. Se till att du har telefonen nära till hands och att du har möjlighet att svara. 
  • Du får en remiss av sjukskötaren som du behöver för coronatestet, dvs. för provtagningen för covid-19. Sjukskötaren bokar samtidigt en tid för provtagning till en testplats och på en tid som passar dig.
  • När testresultatet har kommit, kan du hämta ut intyget från den mottagning som ni har kommit överens om. Vi kan även skicka coronaintyget till dig i elektronisk form.
  • Av coronaintyget framgår att det covid-19-prov som tagits av dig har varit negativt enligt laboratorieundersökningen. Observera att intyget inte är ett fit to fly-intyg, det tar alltså inte ställning till ditt övriga hälsotillstånd och din möjlighet att resa med flygplan. Kom ihåg att alltid kontrollera på förhand vilka intyg ditt flygbolag kräver av dig.

Coronaintygets pris 

I tjänsten ingår en remiss av en sjukskötare, provtagning för coronaviruset samt ett coronaintyg över negativt testresultat som skrivits ut av en sjukskötare. Om resultatet av coronavirustestet är positivt, hänvisar vi dig till läkarens distansmottagning. Läkararvodet och eventuella andra undersökningar ingår inte i tjänstens pris.

Priset bildas enligt följande:

  • remiss av sjukskötare och intyg efter PCR-undersökning 245,00 €
  • remiss av sjukskötare och intyg efter antigenundersökning 139,00 €
  • remiss av sjukskötare och intyg efter PCR- + antigenundersökning 323,00 €
  • remiss av sjukskötare och intyg efter PCR- + antikroppsundersökning 337,30 €

En sjukskötare kan skriva ut ett coronaintyg efter ett covid-19-test som ordinerats av en läkare, om testresultatet är negativt. Sjukskötaren debiterar då 32,00 € för att skriva ut intyget.

Observera att tjänsterna inte ersätts av FPA.

Vi skickar en faktura hem till dig för sjukskötarens mottagning och coronaintyget eller så kan du betala samtidigt som du hämtar ut intyget på mottagningen.

Prislista

Sairaanhoitajan lähete ja todistus PCR tutkimuksella
245.00 €
Sairaanhoitajan lähete ja todistus PCR + vasta-ainetutkimuksella
337.30 €
Sairaanhoitajan lähete ja todistus PCR+antigeenitutkimuksella
323.00 €
Sairaanhoitajan lähete ja todistus antigeenitutkimuksella
139.00 €
Sairaanhoitajan kirjoittama todistus lääkärin määräämästä covid testistä, kun tulos on ollut negatiivinen
32.00 €
COVID-19 koronavirustauti, nukleiinihappo (kval) (PCR-testi)

Koronavirustestauksen hinta Aavassa on yksityisasiakkaalle Kela-korvauksen jälkeen 89 euroa. Kela-korvauksen saa lääkärin lähetteen perusteella tehdystä testeistä. Kela-korvausta ei saa mikäli testi tehdään oireettomalle potilaalle matkustustodistusta tms. varten. 

189.00 €
pelkkä testi
COVID-19-koronavirustauti, antigeeniosoitus

Koronavirustestauksen hinta Aavassa on yksityisasiakkaalle Kela-korvauksen jälkeen 124 euroa. Kela-korvauksen saa lääkärin lähetteen perusteella tehdystä testeistä. Kela-korvausta ei saa mikäli testi tehdään oireettomalle potilaalle matkustustodistusta tms. varten. 

160.00 €
pelkkä testi
COVID-19 -koronavirustauti, IgG/IgM-vasta-aineet
92.30 €
pelkkä testi
COVID-19 nukleiinihappo (PCR) + antigeeninosoitus, yhdistelmätutkimus

Hinta Aavassa on yksityisasiakkaalle Kela-korvauksen jälkeen 131 euroa. Kela-korvauksen saa lääkärin lähetteen perusteella tehdystä testeistä. Kela-korvausta ei saa mikäli testi tehdään oireettomalle potilaalle matkustustodistusta tms. varten. 

267.00 €
pelkkä testi

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: