Näringsterapi

Näringsterapeuten kan hjälpa till med allt som har med magen, ätandet och näring att göra.

Lider du av magont, svullen mage eller av förstoppning? Eller störs din vardag av trötthet eller återkommande svaghetskänsla? Kanske du redan har försökt dig på olika tips och förändringar gällande maten – men utan resultat? Låt Aavas professionella, legaliserade näringsterapeuter ta hand om dig. Vi sköter varje kund på ett individuellt sätt – genom att uppmuntra och utan att skuldbelägga någon.

Näringsterapeuten hjälper sina kunder i alla ärenden gällande matintag och kroppens näringstillstånd. Utöver ett välmående baserat på näringslära så har dieten en stor betydelse vid skötseln och förebyggandet av sjukdomar.

En näringsterapeut ger dig förståelse och stöd, och du är inte längre ensam med dina problem. Det är expertens uppgift är att berätta vad som är bäst för dig. Du får konkreta, vardagliga råd som vid behov innehåller noggranna råd om födoämnen och mängden näring.

Hos näringsterapeuten får du stöd och råd angående bl.a. följande saker:

  • Trötthet, svaghetskänsla, dålig återhämtning.
  • Magont, svullen mage, onormalt kraftig gasbildning, diarré, förstoppning, halsbränna, problem med övre delen av magen
  • Förhöjt kolesterol, förhöjt blodtryck, högt eller lågt blodsocker
  • Celiaki, allergier och skötseln av dessa
  • Magsjukdomar såsom irritabel tarmsymtom, inflammatorisk tarmsjukdom (crohns sjukdom), tjocktarmsinflammation (colitis ulserosa)
  • Förebyggandet och behandling av folksjukdomar såsom cancer, typ 2 diabetes samt hjärt- och blodkärlssjukdomar med hjälp av diet
  • Ätstörningar, behandling av undervikt
  • Idrottarens näring

Man får gärna gå till en näringsterapeut även om man inte har problem eller symtom. Det lönar sig. På mottagningen får du en bra bild av din diet och ditt näringsintag. Aavas näringsterapeuter har en gedigen expertis som baserar sig på forskning. Vår verksamhet utgår alltså inte från myter. 

Så här förbereder du dig inför mötet med näringsterapeuten

Om möjligt, förbered dig för mottagningen genom att föra dagbok om ditt ätande under minst tre dagar. Du kan också fotografera allt det du äter och dricker med din mobiltelefon. Dieten kan vid behov också utredas på mottagningen så om du inte har fyllt i matdagboken går det bra att komma till oss ändå. Om du har laboratorieresultat från de senaste åren är det bra att ta med dessa.

Hur går det till på näringsterapeutens mottagning?

Det viktigaste är att du vet orsaken till att du går till mottagningen. Näringsterapeuten vill höra om vad du lider av och vad du har för önskemål. (Om du lider av flera åkommor kan det behövas mer än en mottagningstid.) Därefter gör näringsterapeuten en individuell situationsanalys var man betraktar din diet och övriga områden i ditt liv: arbete, motion, sovandet och ditt förhållande till mat. Vid behov räknar näringsterapeuten ut på vilket sätt och av hurudan mat du får dina näringsämnen samt vilka näringsämnen du borde få mera av med tanke på din hälsa.

Vårdplanen görs individuellt och schemaläggs tillsammans. Målsättningarna ställs alltid utgående från kundens behov, vid behov med små steg i taget. Det viktigaste är din egen motivation, men vi lämnar dig inte ensam med dina bekymmer.

 

Nästa lediga tider

Prislista

Ravitsemusterapeutin toiminta 60 min
från
125.00 – 149.00 €

Experter

Visa specialister som erbjuder denna tjänst.

Fråga mera

I brådskande ärenden var i kontakt med telefon.

Den föredragna metoden för kontakt: