Tietoa hinnoista

Mistä lääkärikäynnin hinta muodostuu?

Lääkärit määrittävät itse palkkionsa, josta vastaanottokäynnin hinta muodostuu. Palkkion perusteena lääkäri käyttää keskimääräistä aikaa, joka häneltä kuluu asiakkaan hoitamiseen vastaanotolla ja siihen liittyviin jälkitöihin, kuten potilaskertomuksen kirjoittamiseen ja tutkimustulosten läpikäyntiin. Lääkärikäynnillä tehtävistä lausunnoista, laboratorio- ja röntgentutkimuksista, toimenpiteistä, rokotteista ja lääkkeistä sekä tarvikkeista veloitetaan erikseen.

Poliklinikkamaksu

Aavalla on käytössään poliklinikkamaksu.  Poliklinikkamaksu kattaa asiakkaiden ajanvaraus-, ilmoittautumis- ja kassatapahtumaan liittyviä kuluja (esimerkiksi henkilöstö-, toimitila-, tietoliikenne-, puhelin-, sekä järjestelmien kehitys- ja ylläpitokulut). Poliklinikkamaksua ei peritä pelkistä laboratorio- ja kuvantamiskäynneistä. Sarjana annettavissa hoidoissa veloitetaan vain yksi poliklinikkamaksu. Jos henkilöllä ei ole lähetettä hoitoon, tällöin veloitetaan jokaisesta hoitokerrasta puolikas poliklinikkamaksu.

Kanta-maksu

Kanta-maksu peritään lääkäreiden vastaanotoista ja toimenpiteistä. Perusteluna maksulle on, että hoitolaitokselle aiheutuu kuluja arkiston perustamisesta ja sen päivittäisestä käytöstä sekä sähköisen reseptin käyttökuluista. Kanta-maksua ei peritä tutkimuksista, hoitajan käynneistä, työterveyshuollon ennaltaehkäisevästä hoidosta eikä fysioterapiasta tai muusta terapiasta.

Kelan korvaus

Kela korvaa osan vastaanottopalkkioista sekä tutkimus- ja hoitokuluista. Toimipisteissämme on käytössä Kelan suorakorvaus. Esittämällä voimassaolevan Kela-kortin maksun yhteydessä asiakas saa jo kassalla Kelan korvauksen maksetuista lääkärinpalkkioista ja lääkärin määräämistä tutkimuksista ja hoidosta Kelan ohjeiden mukaisesti. Tarkista Kela-korvauksen määrät tästä linkistä.

Ajan peruutukset ja siirrot

Vastaanottajien aikojen peruutukset tulee tehdä vähintään 12 tuntia ennen vastaanottoajan alkua. Peruttamattomasta tai liian myöhään perutusta ajasta pidätämme oikeuden periä käyntipalkkion suuruisen maksun.

Maksutavat

Lääkärikeskus Aavassa voit maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla, Aava-tilillä sekä Aavan lahjakortilla.

Vastaanottokäyntien hinnat

Vastaanottokäynnin ja tutkimusten yleisimmät hinnat löytyvät yleishinnastosta.