Kuvantaminen ja röntgen

Lääkärikeskus Aava tarjoaa monipuolisesti laadukasta kuvantamista toimipisteissään.

Röntgentutkimukset

Natiivi- eli perinteiset röntgentutkimukset ovat ilman varjoainetta tehtäviä keuhkojen, luuston ja pehmytosien kuvauksia. Tutkimus tehdään röntgensäteitä käyttävillä laitteilla. Tutkimus kestää kuvattavasta kohteesta riippuen viidestä minuutista puoleen tuntiin. Tutkimuksiin ei tarvita esivalmisteluja.

Lähes kaikissa Lääkärikeskus Aavan toimipisteissä on oma röntgenosasto. Tutkimuksiin tarvitaan lääkärin lähete.

Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT)

Lääkärikeskus Aava Kampissa sijaitseva Planmed Verity on ns. kartiokeilatekniikkaan perustuva tietokonetomografia, jolla raajojen luista ja nivelistä saadaan erittäin tarkkoja kuvia. Menetelmän 0,2 mm paikkaerotuskyky on perinteistä tietokonetomografiaa parempi ja siksi luiden hienorakenteen ja irtokappaleiden arviointi on tarkempaa. Murtumien havaitseminen ja tarvittaessa luutumisen arviointi onnistuu röntgenkuvausta luotettavammin. Erityisesti monimutkaisten tai tavallisessa röntgenkuvauksessa huonosti erottuvien murtumien diagnostiikka hyötyy tietokonetomografiasta. Kartiokeilakuvauksen säderasitus on selvästi aikaisempia menetelmiä pienempi: Se on kymmenesosa perinteisestä nivelten tietokonetomografiasta ja vastaa viiden päivän luonnon taustasäteilyn määrää. Lue lisää.

Magneettikuvaus

Magneettikuvaus on kivuton kuvausmenetelmä, jolla saadaan tarkkoja leikekuvia elimistöstä. Kuva saadaan aikaan hyödyntämällä kudosten vesipitoisuutta ja magneettisia ominaisuuksia. Magneettikuvaus soveltuu hyvin tuki- ja liikuntaelimistön (nivelet, jänteet, lihakset ja luurakenteet, myös luuydin), keskushermoston (pää ja selkäydinkanava) sekä vatsan ja myös verisuonten tutkimiseen.

Aava tarjoaa magneettikuvaukset Aava Magneetissa Helsingissä. Mukana on aina sekä röntgenhoitaja että potilaan ongelma-alueeseen perehtynyt erikoislääkäri.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa