Työterveyshuollon hinnasto

Tämä hinnasto on voimassa 1.1.–31.12.2018. Lääkärikeskus Aava Oy varaa mahdollisuuden hintojen ja palvelujen tarkistamiseen, mikäli terveydenhuoltoon liittyviä säädöksiä, viranomaispäätöksiä tai tutkimuskäytäntöjä muutetaan.

Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa, ellei erikseen kirjallisesti toisin ilmoiteta. Arvonlisäveroa ei suoriteta arvonlisäverolain mukaan terveys- ja sairaanhoitopalveluiksi katsottavien työterveyspalveluiden myynnistä. Vuonna 2015 annetun verottajan ohjeen mukaisesti kuitenkin esimerkiksi ammattihenkilöiden pitämät ensiapukoulutukset, luennot, ryhmävalmennukset, koulutukset, esimiesvalmennukset, ilmapiirikyselyt sekä työyhteisöselvitykset ovat arvolisäverollisia. Siltä osin kuin terveyspalveluiden ohella myydään verollisia palveluita ja tuotteita, hintoihin lisätään arvonlisävero. Osa arvonlisäverollisista toiminnoista voi olla entiseen tapaan Kelan työterveyshuoltona korvaamia.

Ennaltaehkäisevä sekä terveyttä ja työkykyä edistävä toiminta

Työterveyshuollon ammattihenkilön ja asiantuntijan keskeisimmistä ehkäisevän terveydenhoidon toimintamuodoista veloitetaan pääsääntöisesti tuntiveloitusperusteella.

Esimerkkinä seuraavat toimet:

 • Toiminnan suunnittelu
 • Työterveystarkastukset
 • Tietojen antaminen, neuvonta ja ohjaus
 • Työkyvyn seuranta ja arviointi
 • Kuntoutukseen ohjaus
 • Hoitoon ohjaus
 • Toimintaan liittyvä raportointi

Työterveyshuollon ammattihenkilön ja asiantuntijan keskeisimmistä ehkäisevän terveydenhoidon toimintamuodoista veloitetaan pääsääntöisesti tuntiveloitusperusteella. Yksilötyössä tuntiveloitus alkava 15 min., organisaatiotyössä alkava 30 min.

Muut asiantuntijat                                                                                                                             

Työterveyshuollon asiantuntijan keskeisimmistä ehkäisevän terveydenhoidon toimintamuodoista veloitetaan tuntiveloitusperusteella.                                         

 

Erikoislääkärin konsultaatiot työkykyselvityksissä tehdään työterveyslääkärin lähetteellä. Erikoislääkärihinnasto on vastaanottajakohtainen. 

 

Työkykykeskus, keskitämme Aavan Työkykykeskukseen erityisen haastavat työkykyarviot, joihin työterveyshuollon tiimi tarvitsee apua. Räätälöity palvelu ja asiantuntijakohtainen hinnoittelu.

 

Työkykyarvio/Työkykykeskus/työterveyslääkäri, aikaveloitus/ 60 min  194,00

 

Työkykyjohtamisen konsultaatio,  aikaveloitus/ 60 min  240,56

                                                                     

 

 

86.10 €

Ensiapuvalmiuden ylläpito

Kurssikohtainen osallistujamäärä on korkeintaan 15 henkilöä. Edellytys kurssin toteuttamiseen on 10 henkilön osallistuminen. Kurssihintojen lisäksi Suomen Punainen Risti veloittaa rekisteröinti- ja todistusmaksun 8,80 euroa / hlö. Mahdollisesta koulutustilasta, tarjoilusta ja kirjallisesta materiaalista sovitaan ja veloitetaan erikseen. Matkakustannukset eivät sisälly kurssimaksuun.

 

Kurssin peruminen

 

Tilatun koko kurssin peruutus neljä viikkoa ennen kurssin alkua on riittävä. Yhteiskurssille osallistuvan peruutus kaksi viikkoa ennen kurssin alkua on riittävä. Näiden jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet kurssimaksusta ja koko kurssimaksun jos osallistumista ei peruuteta. Kouluttajan sairastuttua pyrimme järjestämään sijaisen tai siirrämme kurssin toiseen ajankohtaan.

 

Osallistu hätäensiapukurssille 

 

Lääkärikeskus Aava järjestää vuoden aikana myös muita ensiapukursseja, joihin voi ilmoittautua. Koulutuksia koskevat tarkemmat tiedot saa osoitteesta www.aava.fi valitsemalla työterveyshuoltovalikon alta ”Ensiapukurssit”.

kesto 8 h

Hinta/osallistuja        216.00

                                                                                                                                                                                                          216,00

 

1135.00 €
930.00 €

Työkykyä edistävä sairaanhoito

Etävastaanotot

 

Etävastaanotto on puhelin- tai videovastaanotto, jonka kautta saa helposti yhteyden omaan lääkäriin ajasta ja paikasta riippumatta. 1.1.17 alkaen työterveyshuollon Kelakorvaukseen oikeuttavat myös ennaltaehkäisevät työterveyshuollon etäpalvelut, kuten videovälitteiset terveystarkastukset, tietojen- anto- ohjaus- ja neuvonta.

 

Erikoislääkäri                       vastaanottajakohtainen hinnasto

 

Erikoislääkärin konsultaatiokäynnit edellyttävät työterveyslääkärin lähetteen.

 

 

 

alk.
63.50 €

(sunnuntai- ja juhlapyhälisä)

alk.
97.70 €
48.90 €
0.00 €
maksuton
alk.
61.20 €
73.40 €
108.60 €
145.80 €
26.50 €
26.50 €

Puhelin- ja sähköiset palvelut

Lyhyet puhelimitse, kirjallisesti tai eAavan kautta annetut hoito- ohjeet, neuvonta tai vastaavat toimenpiteet, sisältää myös mahdollisen reseptin

25.30 €

 

Lyhyet puhelimitse, kirjallisesti tai eAavan kautta annetut hoito-ohjeet, neuvonta tai vastaavat toimenpiteet.

18.30 €

Puhelin- ja eAava palvelut (ei-KELA-korvattava), aikaperusteinen, 60min   

86.10 €

Puhelin- ja eAava palvelut (ei-KELA-korvattava), aikaperusteinen, 60min

141.00 €

Yleismaksut

Yleis- ja palvelumaksuun sisältyy:

 

 • rekisteritietojen ylläpito tietojärjestelmässä
 • keskitetyn puhelinpalvelun ja internet-ajanvaraustoimintojen ylläpito
 • ilmoittautumis- ja neuvontahenkilöstön palvelut
 • terveystietojen arkistointi tietojärjestelmässä sekä kirjallisessa muodossa olevien terveystietojen arkistointi
 • laskutustoiminnot

 

Palvelumaksun hintaan lisätään ALV laskutuksen yhteydessä.

27.00 €
12.00 €
27.00 €
44.00 €
27.00 €
65.00 €

KanTA-maksu peritään lääkäreiden vastaanotoista ja toimenpiteistä. Perusteluna maksulle on, että hoitolaitokselle aiheutuu kuluja arkiston perustamisesta ja sen päivittäisestä käytöstä sekä sähköisen reseptin käyttökuluista. KanTA-maksua ei peritä tutkimuksista, hoitajan käynneistä, työterveyshuollon ennaltaehkäisevästä hoidosta eikä fysioterapiasta tai muusta terapiasta.

0.95 €
/ kerta

Työterveyshuollon koordinointi ja kauttakulkulaskutus

Valtakunnallisen tai monitoimipaikkaisen asiakasorganisaation työterveyshuollon koordinointityö veloitetaan aikaperusteisesti. Asiakasorganisaatiolta, jolla on sopimus Lääkärikeskus Aavan kanssa kauttakulkulaskutuksesta, veloitetaan 20,00 euron käsittelymaksu/verkostolasku. Käsittelymaksu kattaa laskutusviennin Kelan korvausluokkaerittelyn mukaisesti.

20.00 €

Paperilaskulisä

Lääkärikeskus Aava Oy perii 10,00 euron paperilaskulisän/lasku kirjeitse postipalvelulla toimitettavasta laskusta. Paperilaskulisään sisältyy tulostus- ja postitustoiminnot. Verkkolasku (elasku) tai asiakkaan sähköpostiin lähetettävä PDF-lasku on maksuton. 

10.00 €