Aava työkykyjohtaminen

Mitä esimies tekee, kun työntekijä uupuu tai jopa masentuu? Onko työyhteisössä haastavia jäseniä, jotka vievät muidenkin työnimua alaspäin? Eletäänkö yrityksessä vaikeita aikoja, jotka heijastuvat ilmapiiriin lannistavasti? 

Vai onko työpaikalla positiivista draivia, joka ruokkii itseään ja kannustaa kaikkia tekemään parhaansa? 

Tekemättömän työn kustannukset ovat huimat 

Työterveyshuollossa seurataan kiivaasti sairauspoissaoloja. Syy on selvä: Kipeänä ollessa työt jäävät varmasti tekemättä. Vähintään yhtä tärkeää on kuitenkin se, kuinka innostuneesti työt tehdään silloin, kun ollaan työpaikalla. 

Väitämme, että joutilaisuus työpaikoilla muodostaa suuremman osan tekemättömän työn kustannuksista kuin moni uskaltaisi ajatella. Laskelmien mukaan jopa 30 % henkilöstöstä on työkykyhaasteita. Työkykyhaasteet heijastuvat suoraan työyhteisön toimintaan, asiakasvuorovaikutukseen sekä työn laatuun ja määrään. 

Hyvä johtaja tietää, mistä työkyky syntyy 

Työkyky tarkoittaa ihmisen kykyä suoriutua annetuista työtehtävistä. Sen tukeminen yhdessä yritysten kanssa on työterveyshuollon tärkein tehtävä. 

Työkykyyn vaikuttaa 7 asiaa: 

  1. Yksityiselämä: Tukeeko elämäntilanteeni työntekoa? 
  2. Osaaminen: Onko minulla riittävä tietotaito tehtäviini? Ylläpidänkö osaamistani? 
  3. Esimiestyö: Järjestääkö pomoni työni niin, että innostun ja suoriudun töistäni paremmin? 
  4. Työmotivaatio: Tunnenko paloa työtäni kohtaan, vai teenkö sitä vain palkan vuoksi? 
  5. Työyhteisö: Odottavatko työpaikalla mukavat työkaverit, joiden kanssa on kiva tehdä hommia? Miten itse käyttäydyn työpaikalla? 
  6. Työympäristö: Onko työpaikalla huolehdittu esimerkiksi ergonomiasta, työvälineistä ja sisäilman laadusta? 
  7. Työturvallisuus: Voinko mennä töihin ilman pelkoa henkisistä tai fyysisistä haavereista? 

Esimies, älä jää yksin 

Hyvä työkykyjohtaminen on paras tapa vaikuttaa tapaan, jolla yrityksessä tehdään töitä. Parhaimmillaan työ on tekijälleen voimavara. Silloin se ei syö jaksamista, vaan luo lisää energiaa. 

Aavan työkykyjohtamisen palvelut varmistavat, että esimies ei jää työkykyongelmien kanssa yksin. Kokeneet työkykyvalmentajamme antavat yrityksellesi tarvittavan tiedon ja tuen kohti tuottavampaa työyhteisöä.

Järjestämme esimiesvalmennukset, autamme tunnistamaan ja taklaamaan työkykyhaasteet sekä tuemme työkykyjohtamisen prosessien luomisessa. 

Työkyky tykkää yhteistyöstä 

Esimies ja työntekijät tietävät aina parhaiten, minkälainen tunnelma työpaikalla on. Siksi työkyvyn tukeminen onnistuu parhaiten yhteistyössä. Ideaalitilanteessa työkyvyn tukeminen on asiakasyrityksen ja työterveyshuollon yhteinen projekti. 

Ota yhteyttä 

Aava työterveyshuollossa tunnemme asiakkaamme ja hoidamme heitä yksilöllisesti. Tahtoisitko sinä tuntea myös meidät? Ota yhteyttä myynti@aava.fi tai täyttämällä yhteydenottolomake.

Pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Aavan työterveyshuoltoon.

Siirry tarjouspyyntölomakkeeseen