Uutiset

Aavan työterveyshuollon asiakkaana nautit kattavista optikkoeduista!

Tarkka näkö sujuvoittaa työtä. Aavan työterveysasiakkaana saat tuntuvat edut valikoiduista optikkoliikkeistä!

Alennukset koskevat näöntarkastusta, silmälaseja, piilolinssejä, erityistyölasien linssejä ja pinnoitteita sekä aurinkolaseja. Alennuksia tarjoavat Silmäasema, Synsam ja Instrumentarium.

Alennukset laseista jopa -30 %

Esimerkkejä optikkoeduista:

  • Maksuton näöntarkastus Aavan lähetteellä
  • -25 % silmälaseista

Katso tarkemmat tarjoukset täältä.

Haluatko osallistua suoliston mikrobistoa koskevaan tutkimukseen? 

Lääkärikeskus Aavassa aloitetaan kliininen tutkimus, jossa selvitetään paksusuolentähystykseen tulevien henkilöiden ulostenäytteestä suoliston bakteerien tasapainotila ja tutkitaan mikrobiston kokonaisuuden vaikutusta erilaisiin suolisto-oireisiin ja sairauksiin.

Jokainen tutkimukseen osallistunut tulee saamaan myöhemmin tulosraportin omasta henkilökohtaisesta suolistomikrobistostaan. Mikrobistoanalyysi on osallistujalle ilmainen. 

Gastroenterologi ja ravitsemusterapeutti hoitavat vatsavaivoja yhdessä – näin yhteistyö toimii

Terveydenhuollossa on yleistä, että eri asiantuntijat työskentelevät yhdessä potilaan auttamiseksi. Lääkäri luottaa monessa tilanteessa sairaanhoitajaan oikeana kätenään, eikä leikkaustoimenpiteissä kirurgi pärjäisi ilman nukutusta valvovaa anestesialääkäriä.

Yhden tärkeän tiimin muodostavat gastroenterologi eli mahavaivojen hoitoon erikoistunut lääkäri sekä ravitsemusterapeutti.

Isokokoinen – älä peitä itseäsi! Psykologi kertoo miksi

5–10 prosentin painonpudotuksella on merkittäviä terveysvaikutuksia ylipainoiselle. Tietoisuus terveyshyödyistä ei kuitenkaan aina riitä muuttamaan elämäntapoja. Psykologi Jari Ahon mukaan motivaatiota voi hakea myös ulkoisista tekijöistä.

”Ulkonäön miettiminen on aivan hyväksyttävää, kunhan muutos tapahtuu rakkaudesta omaan kehoon. Jos ei viihdy kehossaan, laihtuminen tuskin muuttaa suhtautumista”, Aho kertoo.

Mikä minua liikuttaa?

Motivaatio tuo tekemiseen energiaa ja saa liikkeelle. Se auttaa jaksamaan pidempään ja yrittämään enemmän. Liikkeelle saamisen lisäksi motivaatio ohjaa kohti merkityksellistä asiaa tai tavoitetta. ”Motivaatiota löytyy jokaisesta, vaikka se saattaakin vaihdella eri ikävaiheissa ja elämäntilanteissa”, kertoo Aavan työterveyspsykologi Melina Puolamäki.

Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio ei ole tyypillinen lääkärikeskuspomo

Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio on noussut lääkärikeskuksen laboratoriohoitajasta sen toimitusjohtajaksi. Aikaa siihen kului 17 vuotta.

Hän ei siis ole lääkäri, kuten lääkärikeskusten johtajat ovat perinteisesti olleet. Hän ei myöskään ole entinen konsultti, it-yrittäjä tai ammattijohtaja, kuten monien kilpailijoiden toimitusjohtajat ovat.

"Minulle on ilman muuta ollut etua siitä, että tunnen talomme väen. Ja he luottavat siihen, että ymmärrän mistä puhun", Tapio sanoo Fakta-lehden haastattelussa.

Kiireinenkin voi elää terveellisesti: arkiaktiivisuus on kaikista tärkeintä

Kiire on suhteellinen käsite, sanoo Aavan hyvinvointivalmentaja Samuli Mäenpää. Nykypäivänä suomalaisilla on tutkitusti jopa enemmän vapaa-aikaa kuin vielä muutama vuosikymmen sitten.

”Arki on monille hektistä, mutta asioita priorisoimalla myös reippaampaan kuntoliikuntaan löytyy varmasti aikaa”, Mäenpää sanoo.

Lisäajan sijaan Hurjat rakkauskilot -ohjelmassa valmentanut Mäenpää peräänkuuluttaa asennemuutosta.

”Kyse on mahdollisuuksien etsimisestä tekosyiden keksimisen sijaan. Ei valiteta niin paljon!” hän sanoo.