Inre medicin och endokrinologi

När problemen är varierande eller det från symtomen är svårt att dra slutledningar om vad det är fråga om lönar det sig att boka tid hos en läkare i inre medicin. Läkare i inre medicin undersöker och behandlar långvariga symtom vars orsak är okänd. Deras expertis omfattar också de vanligaste folksjukdomarna, såsom metabolt syndrom och diabetes.

Vid behov gör läkaren en remiss till laboratorieprov eller avbildningsundersökningar, som ofta ger närmare information om orsakerna bakom symtomen.

Endokrinologen behandlar sjukdomar i de hormonproducerande organen. De vanligaste orsakerna till att boka tid hos en endokrinolog är misstänkt eller konstaterad diabetes, osteoporos och sköldkörtelsjukdomar.

Boka tid hos en specialistläkare via vår tidsbokning online. Vår kundtjänst hjälper också på engelska och hittar rätt specialist och mottagningstid till dig. Ring till 010 380 3838.

De flesta av våra läkare och andra experter talar engelska. Du kan kontrollera detta och andra språkkunskaper på varje experts profilsida.