Betalningssätt

På Läkarcentralen Aava kan du betala med bank- och kreditkort, Aava-konto och Aavas presentkort. Du kan inte betala med bankgiro/faktura, kontanter eller Amex-betalkort på Läkarcentralen Aava.

Aava-konto

Aava-konto är ett lätt och flexibelt sätt att finansiera din hälso- och sjukvård. Öppna ett konto redan i dag – få upp till 12 månaders räntefri betalningstid.

Det går lätt och smidigt att ansöka om kontot på alla våra verksamhetsställen. Alternativt kan du ansöka om finansieringsbeslut hemma.

Kreditgivare är Resurs Bank AB:s filial i Finland.

Fördelar med Aava-konto:

  • Aava-kontot bör öppnas innan ditt planerade ingrepp eller behandling. Du kan öppna kontot enkelt i förhand på nätet www.aava.fi eller när du besöker oss.
  • Det kostar inget att öppna ett konto och ett beviljat konto kan användas direkt. Kontot har inte heller någon årsavgift.
  • Du får alltid minst en månads betalningstid utan ränta och avgifter.
  • Du kan dela upp summan på längre tid, exempelvis på 3 månader utan ränta. Då tillkommer det endast 4 €/mån i administrationsavgift på månadsbeloppet.
  • Du kan även välja exempelvis 12 månaders räntefritt alternativ. Då tillkommer det 4 €/mån i administrationsavgift på månadsbeloppet samt en uppläggningsavgift på 35 €.

Välj det alternativ som passar dig bäst. Du betalar inget i samband med ett ingrepp eller en behandling.

Räkningen skickas hem till dig månaden efter köpet och då väljer du det betalningsalternativ som passar dig bäst.

Aava-presentkort

Kom ihåg dina nära och kära med en gåva som inte kommer att behöva bytas för att den har fel storlek eller färg! Köp ett presentkort med Aavas hälso- och sjukvårdstjänster. Presentkortet gäller i 6 månader från inköpsdatumet. Presentkort finns på alla Aavas verksamhetsställen.

ePass

Om du har ett ePass, kan du använda det för att betala för tjänster utanför Aavas företagshälsovård, till exempel fysioterapi eller specialistläkartjänster.

Kassören kvitterar betalningen från ditt ePass efter mottagningsbesöket. Betalningar kan göras för valfritt belopp enligt saldot som finns kvar i ePass. En eventuell skillnad i totalbeloppet betalas normalt i kassan.

Betalningssätt vid distansbesök

Efter ditt besök på distansmottagningen kommer du att få ett textmeddelande och/eller ett e-postmeddelande med en betalningslänk. Via länken kan du välja antingen kreditkort, Mobilepay eller bankens nätbetalning som betalningssätt. Betalningen sker via den inhemska betalningsförmedlaren Paytrails webbtjänst.

För försäkringsbolagens kunder

Vi samarbetar med de viktigaste försäkringsbolagen i Finland.