Aava

Olemme ihmisen ymmärtämisen ammattilaisia, ja meitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Haluamme ottaa vastuuta niin itsestämme kuin toisistamme, mutta se vaatii meiltä kaikilta jotain. Avoimuutta, rohkeutta ja iloa rakentaa yhdessä Suomen ihmisvastuullisin yritys.

Aava on vuonna 1964 perustettu 100-prosenttisesti suomalainen perheyritys, joka on kasvanut Uudellamaalla toimivasta lääkärikeskuksesta valtakunnalliseksi toimijaksi. Vuonna 2024 Aavalla on 18 toimipistettä 12 paikkakunnalla Helsingistä Ouluun ja Turusta Kuopioon.

Perheyrityksen toimitusjohtajana toimii Ove Uljas ja sen omistaa 100-prosenttisesti Aava Terveyspalvelut konserni. Konserniin kuuluu lisäksi Lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti sekä Docrates syöpäsairaala.

Aavan arvojen ja yritysstrategian ytimessä on ihmisvastuullisuus. Tavoitteemme on rakentaa Aavasta Suomen ihmisvastuullisin toimija: paras paikka kasvaa ja kukoistaa, niin ammattilaisille kuin asiakkaille. Siksi olemme olemassa. Ihmisvastuullisuus on Aavan luoma käsite. Se tuo yhteen vastuullisuuden, hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisen vaikutuksemme.

Vuonna 2026 Aavan visio on:

  • olla suomalaisten tuntema perheyritys, joka erottautuu ihmisvastuullisena ja huippulaatuisena toimijana
  • tarjota ylivertaisia asiakaskokemuksia
  • olla toimialan halutuin työpaikka
  • olla huippukumppani yhteistyöverkostollemme
  • kasvaa kannattavasti
  • pitää asiakkaan hyvinvoinnista entistä parempaa huolta myös lääkärikäyntien välissä.

Aavan arvot:

Halu ymmärtää
ihmistä

Vastuullinen ja
pitkäjänteinen toiminta

Rohkeus ja työnilo
yrittäjäasenteella

Sisään ei kävele vain räkätauti, ihottuma, murtuma tai masennus, vaan toinen ihminen, joka tuo mukanaan tarinansa, taustansa, tilanteensa ja traumansa.

Palvelumme

Aavassa toimii asiantuntijoita yli 40:llä lääketieteen erikoisalalla. Erityisen vahvaa osaamista ja tietotaitoa meillä on naistentaudeista, gastroenterologiasta, unilääketieteestä, silmätaudeista sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksista.

Yksityisasiakkaat

Yksityisasiakkaamme pääsevät hoitoon nopeasti ja samalla käynnillä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle sekä tarvittaviin laboratoriokokeisiin tai kuvantamisen tutkimuksiin. Asiakkaamme ovat tervetulleita meille yksilöinä, joilla jokaisella on omalaisensa tapa voida hyvin.

Yritykset

Yrityksille tarjoamme työterveyspalveluita ennaltaehkäisevällä otteella. Toimintamme keskiössä on työntekijän hyvinvoinnista huolehtiminen ja työkyvyn ylläpidon rakentaminen monessa tasossa. Aavassa rikotaan pinttyneitä työterveyshuollon toimintatapoja, sillä vain hyvinvoivat työntekijät luovat yritykselle kilpailuetua.

Vakuutusyhtiöt

Toimimme tiiviisti yhteistyössä vakuutusyhtiöiden kanssa, jotta vakuutusasiakkaana lääkärissä käyminen Aavassa olisi mahdollisimman helppoa.

Kunnat ja hyvinvointialueet

Lisäksi teemme yhteistyötä kuntien ja hyvinvointialueiden kanssa esimerkiksi kouluterveystarkastusten toteuttajana sekä tiettyjen erikoisalojen lähetepotilaiden palveluntarjoajana.

Lukuja 2023:

18 toimipistettä

18 toimipistettä 12 paikkakunnalla Helsingistä Ouluun ja Turusta Kuopioon.

600 työntekijää

Aavassa ja Pikkujätissä on noin 600 henkilöstöön kuuluvaa asiantuntijaa.

1000 ammatinharjoittajaa

Meillä työskentelee yli 1000 vastaanottoa pitävää asiantuntijaa.

579 000 lääkärikäyntiä

Asiakkaamme kävivät lääkärikäynneillä yhteensä 579 000 kertaa.

Liikevaihto 153 000 000 €

Yritystemme yhteenlaskettu liikevaihto oli 153 miljoonaa euroa.

Aava on luotettava kumppani, jolla on hyvä maine.

Aava kumppanina

Aava on ylivoimaisesti luotetuin ja hyvämaineisin yksityisen terveydenhuollon toimija. Maineemme on harpannut sote-toimijoiden vertailussa sijalle 5 muiden yksityisten toimijoiden maineen laskiessa.

Tulos selviää T-Median vuoden 2022 Luottamus&Maine-tutkimuksesta, joka osoittaa, että Aavan maine on noussut kohisten miltei jokaisella mitatulla osa-alueella. Lue lisää tutkimuksesta.

Maksamme veromme täysimääräisesti Suomeen ja suomalaisesta työstä osoituksena Aavalle on annettu Avainlippu-merkki.

Aavan toiminnalle on myönnetty ISO 9001:2015 standardin mukainen laatusertifikaatti sekä ISO 27001 tietoturvasertifikaatti. Laatusertifikaatti on osoitus toimintamme korkeasta laadusta, asiakaslähtöisyydestä sekä jatkuvasta kehityshalustamme. Tietoturvasertifikaatti takaa, että yrityksemme noudattaa tietoturvan hallinnan korkeimpia standardeja.

Aavalla on myös Suomen vahvimmat -sertifikaatti, joka on näkyvä todiste yrityksemme positiivisista taloudellisista tunnusluvuista, luottokelpoisuudesta, taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä.

Aavan edeltäjä, Helsingin Lääkärikeskus, perustettiin vuonna 1964.

Aavan historiaa

Aavan edeltäjä, Helsingin Lääkärikeskus, perustettiin vuonna 1964. Sen perustivat Eila Aho, Matti Aro, Eero Vaheri ja Juhani ”Jussi” Aho, joiden sukunimien alkukirjaimista yhtiön 1.4.2012 käyttöön otettu nimi Aava muodostuu.

Nyt Aava on Ahon perheen omistuksessa ja omistus on siirretty jo toiselle sukupolvelle. Jussin viisi lasta jatkavat isänsä elämäntyötä perheyrityksen eri rooleissa ja myös seuraavaa sukupolvenvaihdosta on jo kypsytelty Jussin 13 lapsenlapsen kanssa.

Jussin tarina ja perheyhtiön synty

Lääkärikeskus Aava on saanut alkunsa kolmen nuoren lääkärin yhteisvastaanotosta ja kasvanut valtakunnallisesti palvelevaksi lääkärikeskukseksi. Yksi perustajista, jo edesmennyt Juhani Aho kertoo videolla Aavan syntytarinan omien lapsuuden muistojensa kautta aina tähän päivään.