Erikoistu työterveyslääkäriksi Aavassa

Oletko työterveydestä kiinnostunut lääkäri, joka haluaa tehdä vaikuttavaa työterveyshuoltoa? Onko työn tuottavuuden ja työurien kehittäminen lähellä sydäntäsi? Haluaisitko päästä kiinni todelliseen ennaltaehkäisevään työterveystyöhön? 

Hienoa, meillä on sinulle hyviä uutisia! Voit erikoistua työterveyshuollon erikoislääkäriksi Lääkärikeskus Aavassa.

Miksi lähteä erikoistumaan juuri työterveyshuoltoon? 

Työterveyshuollolla on yhteiskunnallisesti keskeinen rooli työurien pidentämisessä, työkyvyttömyyden ennaltaehkäisyssä ja sitä kautta mahdollisuus vaikuttaa työllisyyteen ja yhteiskuntamme hyvinvointiin.  

Työterveyshuolto on paljon muutakin kuin sairasvastaanottoa. Työpäiväsi työterveyslääkärinä koostuvat monipuolisista työtehtävistä. Pääset tekemään yhteistyötä yritysten kanssa ja näkemään niiden henkilökunnan kautta laaja-alaisen poikkileikkauksen työelämään ja ihmisten arkeen. 

Työterveyshuolto toimii kumppanina asiakasyritysten kanssa tavoitellen parempaa työntekijöiden työhyvinvointia ja työkykyä, ja sitä kautta tuottavuutta ja kilpailukykyä yritykselle. Työterveydessä saat käyttöösi enemmän työkaluja vaikuttaa työkykyyn ja sairastumisen syihin kuin muilla kliinisillä erikoisaloilla. 

Työnkuva on innostavalla tavalla kirjava ja pääset tekemään moniammatillisesti yhteistyötä erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja kuntoutuksen toimijoiden kanssa. 

Löydät täältä lisää hyviä syitä valita työterveyshuolto erikoisalaksesi: Työterveyshuollon virtuaaliyliopiston sivut

Etkö löytänyt etsimääsi?

Jätä yhteystietosi tästä, niin olemme sinuun yhteydessä.

Meille on tärkeää, että erikoistumismatkallasi tulevat tutuksi myös Aavan arvot ja se, että haluat jatkaa uraasi Aavassa erikoislääkärinä.

Mitä erikoistuminen tarkoittaa Aavassa? 

Lääkärikeskus Aavassa  erikoistumissuunnitelma laaditaan aina yksilöllisesti. Voit työskennellä Aavassa joko työsuhteessa tai ammatinharjoittajana. Kouluttautumisesi voi olla koko- tai osa-aikaista. 

Sinulle nimetään heti erikoistumisjakson alussa oma henkilökohtainen vastuukouluttajalääkäri, joka kulkee erikoistumispolkua rinnallasi. Laaditte yhdessä sinulle erikoistumissuunnitelman, joka huomioi yliopiston koulutussuunnitelman. 

Aavassa pääset heti oikeisiin hommiin. Kartutat osaamistasi käytännön työssä, joka sisältää kliinistä työtä, säännöllistä viikoittaista ohjausta sekä koulutuksia niin talon sisällä kuin ulkopuolellakin.  

Sinulle nimetään omia vastuuyrityksiä, joiden työterveyshuollon kokonaisvaltaisesta toteuttamisesta vastaat kouluttajalääkärisi kanssa yhteistyössä. Saat vastuuyrityksiä monipuolisesti eri toimialoilta parhaan opin saamiseksi. Vastuuta työssäsi lisätään sopivassa suhteessa kokemukseesi ja osaamiseesi nähden. 

Sinulla on aina moniammatillisen työterveystiimin tuki. Kaikki kouluttajalääkärit ovat kokeneita työterveyshuollon erikoislääkäreitä ja innostuneita uusien erikoislääkäreiden kouluttamisesta. 

Pääasiana Aavan koulutuksessa on se, että koulutusajasta tulee laadukas ja kunkin erikoistujan elämäntilannetta tukeva. Meille on tärkeää, että erikoistumismatkalla tulevat tutuksi myös Aavan arvot ja se, että haluat jatkaa uraasi Aavassa erikoislääkärinä. 

Erikoistumisen polku Aavassa

Polkusi Aavassa voi alkaa heti, kun olet suorittanut terveyskeskusjakson. 

Työterveyshuollon erikoislääkäriksi erikoistumiseen vaadittavista jaksoista voit suorittaa Aavassa 6 kuukauden koejakson ja 24 kuukauden työterveyshuoltojakson sekä 6 kuukauden työkyvyn arviointi- ja kuntoutusjakson.

Koejakso (6 kk) 

Koejaksolla pääset tutustumaan Aavaan työpaikkana työterveyshuollon toimintamuotoihin, opit tuntemaan työkavereitasi ja pääset sisälle talon tapoihin. 

Koejaksolle laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma oman kouluttajalääkärisi kanssa, ja tavoitteiden toteutumista seurataan oppimiskeskusteluin. 

Työterveyshuoltojakso (24 kk) 

Työterveyshuoltojaksolla jatkat työskentelyä työterveyslääkärinä oman kouluttajalääkärisi ohjauksessa. Erikoistumiskoulutus tehdään vahvassa yhteistyössä yliopistosi tiedekunnan kanssa. 

Jakson aikana saat vastuullesi omia asiakasyrityksiä ja pääset tekemään monipuolista ja kokonaisvaltaista yhteistyötä yritysten kanssa.  

Työkyvyn arviointi- ja kuntoutusjakso (6 kk) 

Työkyvyn arviointi- ja kuntoutusjakso voidaan toteuttaa Aavassa pk-seudulla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Polkusi Aavassa voi alkaa heti, kun olet suorittanut terveyskeskusjakson.

Mitä työpäiväsi Aavassa voivat sisältää? 

Aavan työterveydessä työskentely on hyvin monipuolista, eivätkä päivät pääse tuntumaan itseään toistavilta. 

Sairausvastaanottojen lisäksi pääset tekemään omien vastuuyritystesi työntekijöiden työhön liittyviä terveystarkastuksia, työpaikkaselvityskäyntejä sekä vetämään työterveysneuvotteluja. 

Pääset tapaamaan asiakasyritysten johtoa ja suunnittelemaan heidän kanssaan yhteistyötä ja sen tulosten mittaamista. 

Arkeesi kuuluu tiivistä yhteistyötä moniammatillisen työterveystiimin kanssa.

Miksi erikoistua juuri Aavassa? 

  • Aava on suomalainen perheyritys, jossa on inhimilliset arvot. Meille on tärkeää, että voit tehdä työtäsi omien arvojesi mukaisesti. Tekemämme tutkimuksen mukaan 98% lääkäreistämme kokee, että tämä tavoite täyttyy Aavassa.
  • Aavassa on matala organisaatio, jossa lääkäriä kuunnellaan. Ammatinharjoittajakyselymme tulosten valossa meillä suhtaudutaan positiivisesti rakentavaan kritiikkiin tai kehittämisehdotuksiin. Olemme joustava työnantaja, joka huomioi työntekijänsä tarpeet. Talomme sisällä on arvostava suhtautuminen erikoistuviin lääkäreihin.
  • Aavasta saat tueksesi osaavat, kokeneet ja innostuneet kouluttajalääkärit. He ovat apunasi koko erikoistumisesi ajan. Saamasi vastuun rinnalla saat myös tiimin täyden tuen onnistuaksesi ja oppiaksesi työssäsi.
  • Meillä työskennellessäsi sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omaan työaikaasi, työnkuvaasi ja työskentelytapoihisi. Voit räätälöidä oman erikoistumisjaksosi elämäntilanteeseesi sopivaksi. Esimerkiksi ohjaustapaamiset voidaan sopia joko lähi- tai etätapaamisina, ja toimipaikkakoulutuksiin on mahdollista osallistua osin etänä vaikkapa kotoa käsin.
  • Aavassa on jatkuvasti kehittyvät digitaaliset työterveyshuollon työkalut, jotka helpottavat työsi sujuvuutta.
  • Aava mahdollistaa osana erikoistumispolkuasi myös työterveyshuollon pätevöittävän moniammatillisen kurssin suorittamisen (ns. TTL pitkä kurssi).
  • Tekemisemme pohjana Aavan työterveydessä toimii voimavaramalli, jonka keskiössä on työntekijöiden ja tiimien työkyky ja sen ylläpitäminen. Lue lisää työterveyslääkärimme Eira Roosin blogikirjoituksesta.

Mitä erikoistumisen jälkeen? 

Erikoistumisen jälkeen voit jatkaa työskentelyä Aavassa työterveyshuollon erikoislääkärin monipuolisissa tehtävissä. Mikäs sen helpompaa, kun talon tavat ja työkaverit ovat jo tuttuja. 

Pääset kehittämään ammattialakohtaista asiantuntemustasi ja toimimaan kumppanina suurasiakkuuksissa vastaavana ja koordinoivana työterveyslääkärinä. 

Voit myös halutessasi osallistua työterveyshuollon työkalujen ja prosessien kehittämiseen. 

Miten pääsen erikoistumaan Aavaan?  

 Voit aloittaa Aavassa erikoistumisjakson heti, kun olet suorittanut opintoihisi kuuluvan terveyskeskusjakson. 

Älä epäröi kysyä lisätietoja ja mahdollisuutta aloittaa erikoistuminen meillä!

Kysy lisää:

Aulikki Juntunen
Työterveyshuollon ylilääkäri
010 380 3800
aulikki.juntunen@aava.fi

Satu Raitanen työterveyslääkäri

Satu Raitanen
Vastaava työterveyslääkäri
050 486 3137
satu.raitanen@aava.fi

Marleena Vuorialho
Rekrytointipäällikkö
044 754 5303
marleena.vuorialho@aava.fi