Aava veronmaksajana

Lääkärikeskus Aavalle verojen maksaminen Suomeen on kunnia-asia. Olemme suomalainen perheyritys, jonka jokainen veroeuro jää kotimaahan. Vastuullinen yrityskansalaisuus on yhtä tärkeää meille itsellemme kuin asiakkaillemme.

Sama periaate on pitänyt koko 50-vuotisen historiamme ajan. Aava sai alkunsa kolmen korvalääkärin yhteisvastaanotosta Fredrikinkadulla Helsingissä. Sittemmin se on kasvanut valtakunnallisesti palvelevaksi lääkärikeskukseksi, joka työllistää yli 1 000 terveydenhuollon ammattilaista.

Aavan verot eivät karkaa ulkomaille

Tärkein Aavan Suomeen maksama vero on yritysvero eli tulovero. Tuloveroa maksetaan nimensä mukaan yrityksen tuloksesta eli voitosta. Suomen yritysvero on tällä hetkellä 20 prosenttia.

Jos yritys ei tee tulosta, se ei myöskään maksa yritysveroa. Tästä syystä Aava ei maksanut tuloveroa vuonna 2014. Jotkut mediat uutisoivat, että Aava ei maksanut silloin veroja Suomeen. Se hämmästytti meitä kahdesta syystä.

Ensinnäkin Aava maksoi tuolloin ennakonpidätyksiä, sosiaaliturvamaksuja, työeläkemaksuja ja arvonlisäveroa. Näitä veroja ja veroluonteisia maksuja maksetaan joka vuosi, tuloksesta riippumatta. Yhdessä yritysveron kanssa ne muodostavat yrityksen verojalanjäljen. 

Toiseksi Aava ei maksanut veroja minnekään muualle kuin Suomeen. Omistuspohjamme varmistaa, että Aavan verot maksetaan aina täysimääräisesti Suomeen. Aava ja sen emoyhtiö Aava Terveyspalvelut Oy ovat suomalaisia perheyrityksiä, jotka ovat kokonaan kotimaisessa omistuksessa.

Aava verojalanjälki

Aavassa asiointi tukee suomalaista hyvinvointia

Suomi elää elinvoimaisista yrityksistä. On meidän kaikkien etu, että suomalaiset yritykset pärjäävät – ja maksavat voitoistaan veroa. Aavan maksama yritysveron määrä kasvaa koko ajan. Vuonna 2015 päättyneellä tilikaudella se oli 117 000 euroa ja vuonna 2016 päättyneellä tilikaudella 404 000 euroa.

Aava-konsernin koko verojalanjälki on tilikaudella 2016–2017 kokonaiset 19 miljoonaa euroa. Palautamme ison osan toiminnan tuloksesta takaisin sen kehittämiseen. Investoimme ahkerasti uusimpaan terveysteknologiaan ja henkilöstömme hyvinvointiin. Haluamme tehdä palvelustamme asiakkaillemme jatkuvasti paremman.

Kun toimimme näin, voimme antaa yhteiskunnalle takaisin myös seuraavilla tilikausilla. Aavassa asiointi tukee suomalaista hyvinvointia, nyt ja tulevaisuudessa. Merkkinä tästä olemme mukana Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -kampanjassa, joka suuntaa katseen Suomen seuraavaan sataan vuoteen.

 

Aava tulovero