Hyvinvointi tarvitsee isoja ja pieniä tekoja

aava-golftapahtuma
Aava vei asiakkaitaan lämpöiseen syyssäähän kisaamaan golfmestaruudesta. Kisan lomassa keskusteltiin siitä, miten ihmisten hyvinvointi on kiinteä osa jokaista yritystä, joka haluaa parantaa tuottavuuttaan tai tuloksentekokykyään.
FacebookTwitterLinkedIn

Syyskuisena tiistaina Hirsalan golfkentälle kerääntyi lähes 100 yrityspäättäjää Aavan ammattilaisten vieraiksi. Golfinnostuksen lisäksi joukon yhdistävä tekijä oli kiinnostus henkilöstön työkyvyn kehittämiseen. Vaikka miljöö ei ollutkaan tyypillisin, kun puhutaan tuloksesta tai tuottavuudesta, keskellä syksyistä luontoa urheilun merkeissä onnistuttiin saamaan ajatuksia ja oivalluksia arjen keskelle. 

– Meidän tavoitteemme on viedä ihmiset hyvinvoinnin äärelle ja oivalluttaa yritykset siitä, miten he voivat muuttaa nykyisiä toimintamalleja kestävästi, jotta tuloksentekokyky paranee, kertoi Aavan myyntijohtaja Mika Järvinen.  

Kollektiivinen työkyvykkyys rakentuu voimavaramallilla 

Tuotamme Aavassa yrityksille työterveyshuoltoa, joka menee syvälle työkyvyn kasvattamiseen jo paljon ennen kuin puhutaan esimerkiksi varhaisesta välittämistä tai ennakoivista toimista. Rakennamme työyhteisön voimavaroja katsoen yritysten kollektiivista työkykyä, mikä varmistaa sen, että hyvinvointi rakentaa yritykselle kilpailuetua markkinassaan. 

Kuten golfin peluussa, pelkkä taito tai tahto ei riitä, vaan asiat rakentuvat monesta osatekijästä ja ympäristön vaikutuksista.  

Me rakennamme työyhteisöjen työkykyä tutkitun voimavaramallin pohjalta: Energiset ihmiset, motivoiva työ ja yrityksen kulttuuri luovat onnistumisen mahdollisuudet. Autamme yrityksiä muovaamaan tekemisensä rakenteiden, johtamisen ja yksilöiden kautta.  

Tulosta tehdään hyvinvoinnilla 

85 %:lla paikalla olleista yrityksistä työntekijäkokemus oli strategian keskiössä. Kaikki paikalla olleet olivat sitä mieltä, että hyvinvointia lisäävät ja tuottavuutta kasvattavat toimenpiteet kannattaa yhdistää ja 88 % olivat näin jo tehneet omissa toimintasuunnitelmissaan. 

Hirsalan golfkenttä oli täynnä naurua ja iloa, totisen suorittamisen keskellä. Golfmestaruuskisat olivat pieni teko, mutta isolla asialla. Kentällä nähtiin loistavia suorituksia ja ehkä jopa henkilökohtaisia ennätyksiä. Kiinnostavinta oli kuitenkin se, että joukkuepelissä vanha totuus tuli esille: yksin loistava yksilö ei päihitä keskinkertaista joukkuetta, jolla on asenne kohdallaan.

Artikkelit ja tiedotteet
Max_x_Aava Poikkeuksellinen yhteistyö syntyi rohkeudesta – dokumenttisarja Max Senestä yhteistyössä Aavan kanssa
Lääkärikeskus Aava, rap-artisti Max Sene (Sexmane) ja Marmori Entertainment julkaisevat yhteistyössä Lucas Senen ohjaaman viisiosaisen dokumenttisarjan mielenterveydestä huolehtimisen normalisoimiseksi.
Lue lisää
petteri Onko henkilöstön hyvinvointi yrityksellenne strateginen asia?
Eri toimialojen yrityksillä on mietinnässä yhtenevät haasteet: Miten saamme pidettyä osaavat henkilöt ja mistä saamme rekrytoitua uusia? Entä miten henkilöstömme voisi paremmin ja olisi innostunut – myös työstään? Kokonaisuus edellyttää strategista lähestymistä, hyvinvointistrategiaa.
Lue lisää
Aava Edenneen Parkinsonin taudin hoitovalikoima laajenee – Uusi hoitomuoto käyttöön ensimmäisenä Suomessa Lääkärikeskus Aavassa
Ihonalainen levodopainfuusiohoito aloitettiin ensimmäisenä Suomessa Lääkärikeskus Aavassa 22.4.2024.
Lue lisää