Poikkeuksellinen yhteistyö syntyi rohkeudesta – dokumenttisarja Max Senestä yhteistyössä Aavan kanssa

Max_x_Aava
Lääkärikeskus Aava, rap-artisti Max Sene (Sexmane) ja Marmori Entertainment julkaisevat yhteistyössä Lucas Senen ohjaaman viisiosaisen dokumenttisarjan mielenterveydestä huolehtimisen normalisoimiseksi.
FacebookTwitterLinkedIn

Aava, Marmori ja Max Sene julkaisevat kevään aikana Maxin veljen Lucas Senen ohjaaman, kuvaaman ja leikkaaman viisiosaisen lyhytdokumentin sarjan. Sarja näyttää Maxin, ihmisen artisti Sexmanen takana. Jaksoissa käydään läpi eri mielenterveydellisiä haasteita ja kysymyksiä, joita menestyvällä artistilla voi olla. Dokumentissa nähdään Maxin ja Aavan psykologin Annukka Niemelän keskusteluja sekä vuosien varrella kuvattua materiaalia. 

Idea yhteistyöstä syntyi Marmorin perustajan Nosh A Lodyn ja Max Senen yhteisissä keskusteluissa. Max Sene on artistin roolin ja tuotetun pinnan takana oleva inhimillinen, haavoittuva ihminen ja veli, mikä on kiinnostavaa. 

– Max on suomalainen esikuva, tähti: nöyrä, valtansa ja vastuunsa tunnistava stara. Siksi arvostan sitä, että hän ei jää huipulle yksin, vaan tekee sen yhdessä. On häneltä suurta rohkeutta antaa oma tarina muidenkin hyödyksi, kertoo A Lody. 

Tämänhetkiset nuoret edustavat sukupolvea, joihin on kohdistunut hurjan paljon painetta ja odotuksia, samaan aikaan kun maailma on mielenterveyden kannalta aika epäergonominen. Maxin ja Lucaksen yhteistyö tuo onnistuneesti esiin erityisesti sen, että menestys ja onnistuminen ei tuo immuniteettia vaikeille kokemuksille.  

– Lupautuminen tähän työhön tuntui hurjan merkitykselliseltä. Max tekee tässä mielestäni lämpimällä, inhimillisellä tavallaan uraauurtavan teon: madaltaa kynnystä haasteista puhumiselle, kuvaa yhteistyötä Niemelä. 

Yhteisö ymmärryksen lisäämiseksi

Senen perhe, Aava ja Marmori jakavat syvällisesti arvot ja näkemyksen inhimillisyyden ja yhteisöllisyyden voimasta. Yhteistyössä tehdyn dokumenttisarjan tavoitteena on madaltaa kynnystä mielenterveydestä huolehtimiseen sekä tuoda esille myös julkisuuden varjopuolia ja haasteita.  

– Tämä yhteistyö oli ehdoton tehdä. Olemme tehneet aiemmin yhteistyötä Jäbien ja tunteiden kautta ja kunnioitan työtä, mitä Marmori on tehnyt muun muassa tunnepuheen normalisoimiseksi. On yhteiskunnallisesti erittäin tärkeää nähdä erilaisia tarinoita ja antaa ihmisille tilaa tulla nähdyksi ja ymmärtää itseään paremmin. Lucas onnistuu piirtämään kuvan julkisuuden ja menestymisen vaatimuksista. Veljesten yhteys on käsinkosketeltavaa, kiittelee Aavan markkinointijohtaja Pauli Waroma.  

Max | Aava -dokumenttisarja on katsottavissa 2.5. alkaen Youtubessa, jonne jaksot julkaistaan kevään aikana. Jaksot on kuvattu keväällä 2024, kun Max valmistautuu loppuunmyydylle jäähallikeikalleen. Viimeinen jakso kuvataan keikan jälkeen.

Lisätietoja
Aavan markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauli Waroma, pauli.waroma@aava.fi puh. 040 093 3935

____________________________ 

Max | Aava -dokumenttisarja on Lucas Senen ohjaama, kuvaama ja leikkaama viisiosainen dokumenttisarja Max Senesta. Sarjassa ollaan psykologin vastaanotolla ja pohdiskellaan elämää, sen jumeja sekä miten näitä haasteita voi työstää. Kuvamateriaali on Lucas Senen vuosien varrella kuvaamaa aitoa tilannekuvaa ja uutta tätä tarkoitusta varten kuvattua materiaalia. Terapeutti-istunnot perustuvat tositapahtumiin, sillä videolla näkyvästä Lääkärikeskus Aavan psykologi Annukka Niemelästä on tullut Maxin psykologi tämän yhteistyön kautta.

Max Sene on vuonna 2000 Siilinjärvellä syntynyt Emma-palkittu rap-artisti. Sexmanen kappaleissa käsitellään usein myös mielenterveydellisiä asioita, kuten UMK-kappaleessa Mania, sekä keväällä 2024 julkaistussa Hulluus saa mut huutamaan -kappaleessa. Artistin tähän astinen matka huipentuu 18.5.2024 järjestettävään keikkaan Helsingin jäähallissa.

Lucas Sene on vuonna 2002 Siilinjärvellä syntynyt freelancer-ohjaaja ja taiteilija, joka on tunnettu lyhytelokuvastaan The Familiar Wind. Max | Aava -dokumenttisarja on Lucaksen ensimmäinen kaupallinen yhteistyö.

Lääkärikeskus Aava on vuonna 1964 perustettu 100-prosenttisesti suomalainen perheyritys. Vuonna 2024 Aavalla on 18 toimipistettä 12 paikkakunnalla. Aavan arvojen ja yritysstrategian ytimessä on ihmisvastuullisuus. Yrityksen tavoitteena on rakentaa Aavasta Suomen ihmisvastuullisin toimija: paras paikka kasvaa ja kukoistaa, niin ammattilaisille kuin asiakkaille. Aava on tutkitusti luotetuin ja hyvämaineisin yksityisen terveydenhuollon toimija, joka maksaa veronsa täysimääräisesti Suomeen.

Marmori Entertainment on vuonna 2021 perustettu yhteisö- ja kulttuuritoimisto, joka lanseerasi toimintansa keväällä 2023. Marmori tuottaa yhteisöllisiä impaktiprojekteja, podcasteja, keskustelutilaisuuksia ja tapahtumia ottaen kantaa jatkuvasti tärkeisiin yhteiskunnallisiin keskusteluihin. Marmori on asiakkaidensa arvopohjainen luova kumppani ja Marmorin keskeisiin arvoihin kuuluvat rohkeus ja yhteisöllisyys.