EU:n koronarokotustodistus nyt Omakanta-palvelusta

koronarokotustodistus
EU:n koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannassa. Se korvaa kansallisen todistuksen. Kaksi muuta EU:n koronatodistuksista eli testitulostodistus ja todistus sairastetusta koronavirustaudista tulevat Omakantaan 14.7. alkaen.
FacebookTwitterLinkedIn

Osalla rokotetuista rokotustiedot voivat tulla näkyviin Omakantaan pienellä viiveellä, koska tiedot tallentuvat sinne vasta, kun rokotteen antaja on tallentanut rokotustiedot Kanta-palveluihin.

Koronatodistus tulee näkymään Omakannassa viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotteen.

Koronarokotustodistuksen voi näyttää Omakannasta puhelimella tai tulostaa paperille. Todistuksessa olevan koodin avulla voidaan todentaa todistuksen aitous.

Henkilöt, joilla ei ole käytössä Omakantaa, voivat pyytää terveydenhuollosta muun todistuksen annetusta koronarokotuksesta.

EU:n koronatodistus Omakanta-palvelusta

Heinäkuussa käyttöön tuleva EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:

  • todistus koronarokotuksesta,
  • todistus koronatestituloksesta,
  • todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Kun EU:n yhteinen koronatodistus heinäkuussa tulee käyttöön, koronatodistuksen saa Omakannan lisäksi tulosteena omasta terveyskeskuksesta tai muusta terveydenhuollon yksiköstä. Todistukset saa Omakannasta sen jälkeen, kun rokotus- tai testitulostiedot on tallennettu oikeassa muodossa Kanta-palveluihin.

EU:n yhteinen koronatodistus hyväksytään kaikissa EU-maissa. 

Lukea lisää koronatodistuksiin liittyen: 

THL:n sivuilta: Koronatodistus

Omakanta-sivuilta: Koronatodistus