Syyllisyyden lihavuudesta on loputtava –  Lääkäri Emilia Huvisen uutuuskirja sukeltaa lihavuuden taustoihin

Aava-kallio
Lihavuuden taustalla vaikuttavat monet kehon biologiset tekijät. On korkea aika vapautua itsekurin puutteeseen tai omaan kykenemättömyyteen liittyvistä leimoista sekä syyllisyyden ja häpeän tunteista. Lihavuustutkija ja Aavan naistentautien erikoislääkäri Emilia Huvinen on julkaissut kirjan lihavuudesta ja sen ymmärtämisestä.
FacebookTwitterLinkedIn

Mitä jos painonhallinta ei olekaan kiinni itsekurista? Voiko lihavuudesta syyttää paskoja geenejä?  

Tätä kysyy lihavuustutkija, lääketieteen tohtori ja Lääkärikeskus Aavan hurmaava naistentautien erikoislääkäri Emilia Huvinen uutuuskirjassaan Paskat geenit? – Uusin tieto ylipainon syistä ja sen hoidosta

Kirja herättelee yleistä tietoisuutta siitä, että lihavuus on krooninen sairaus, joka ansaitsee kunnollista hoitoa. Teos ei ole dieettikirja, vaan tieteeseen pohjautuva opas lihavuuden taustoihin. 

– Kun tuntee omaan kehoon ja painoon liittyvät biologiset ja psyykkiset taustatekijät, voi löytää juuri itselleen sopivimman tavan hallita painoaan, Huvinen sanoo. 

Kirjassa kerrotaan myös, miten selvitä painonhallinnan kannalta haastavista elämänvaiheista, kuten keski-iästä ja vaihdevuosista sekä paneudutaan muun muassa lihavuuslääkkeiden ja -leikkausten mahdollisuuksiin ja vaikutuksiin. 

Kirjanjulkistustilaisuus to 25.4. 

Huvisen uutuuskirjan julkistusta juhlistetaan torstaina 25.4.2024 klo 16.30 BioRex Lasipalatsissa osoitteessa Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki. 

Olet tervetullut kuulemaan uusimpia tutkimustuloksia lihavuudesta, sen syistä ja hoidosta. Emilia Huvinen antaa tilaisuudessa mielellään myös lyhyitä haastatteluja medialle. 

Ilmoittauduthan ennakkoon 21.4. klo 23.59 mennessä täältä https://link.webropolsurveys.com/EP/E75A882BC142DFD4

Tietoa kirjailijasta 

Emilia Huvinen on lääketieteen tohtori ja Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Vuodesta 2008 lähtien hän on tutkinut lihavuutta, diabetesta ja elintapoja. Hän hoitaa lihavuutta ja siihen liittyviä haasteita viikoittain. 

Lääkärintyön sekä tutkimuksen lisäksi Emilia toimii aktiivisesti niin Suomessa kuin kansainvälisestikin lihavuustutkimuksen ja sen hoidon saralla. Hän on Suomen lihavuustutkijat ry:n hallituksen jäsen.