Toimiva työterveyshuolto on iso kilpailuetu yritykselle – ”Meillä on tunne, että Aavan tiimi ymmärtää meitä aidosti”

työterveyshuolto
Asiantuntijatyötä tekevien yritysten tärkein pääoma ovat ihmiset ja heidän hyvinvointinsa. Aavan työterveyshuolto on huolehtinut asiantuntijaorganisaatio KPMG:n Suomen työntekijöistä ennätyksellisen 40 vuoden ajan. ”Haluamme vain parasta työntekijöillemme”, KPMG:n henkilöstöjohtaja Hanna Niemi sanoo.
FacebookTwitterLinkedIn

Suomalainen perheyritys Lääkärikeskus Aava huolehtii vuodessa noin 80 000 työntekijän terveydestä ja työkyvystä. Yksi Aavan pitkäaikaisimmista asiakkaista on KPMG, jonka kanssa yhteistyö on syventynyt 40 vuoden aikana aidoksi kumppanuudeksi.

”Hyvä keskusteluyhteys ratkaisee. Olemme usein yhteydessä Aavan tiimiin, ja neljästi vuodessa pidämme isompia yhteispalavereja, joissa katsotaan, missä mennään”, KPMG:n henkilöstöjohtaja Hanna Niemi kertoo.

Kun KPMG:n Hanna Niemen ja Aavan työterveyshuollon vastuulääkäri Hanna Rahtu-Vainionpään tiimit istuvat saman pöydän ääreen, yhteinen tavoite on selkeä: hyvinvoivat työntekijät.

”Yhteistyö on sitä helpompaa, mitä paremmin tunnemme toisemme ja voimme puhua avoimesti ja rehellisesti”, sanoo Aavan vastuulääkäri Rahtu-Vainionpää.

Räätälöity tiimi takaa parhaan palvelun

KPMG on asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa tilintarkastus-, vero- ja lakipalveluja sekä liikkeenjohdon konsultointia ja yritysjärjestelypalveluja.

Aava nimeää jokaiselle kumppanilleen oman, ammattitaitoisen työterveystiimin, joka pystyy parhaiten palvelemaan juuri kyseistä toimialaa. Henkilöstöjohtaja Niemelle on ollut ensiarvoisen tärkeää, että Aava on kuunnellut KPMG:n toiveita tiimin kokoamisessa.

”Meillä on tunne, että tämä tiimi ymmärtää aidosti meitä ja tuntee hyvin meidän toimialamme. Olemme Suomessa reilun 1 200 hengen asiantuntijaorganisaatio, jossa ihmisten työhyvinvointi on keskeisessä asemassa”, Niemi sanoo.

Aavan työterveyshuollon tiimissä on 5–6 henkilöä, jotka vastaavat KPMG:n tarpeisiin. Tiimin vetäjä Rahtu-Vainionpää tekee itsekin potilastyötä.

”Tässä työssä saa hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti ja ennaltaehkäisevästi, eikä vain sairauksien kohdatessa. Se on palkitsevaa ja innostavaa.”

Hyvinvointia tuetaan

KPMG tukee työntekijöidensä hyvinvointia ja terveyttä monella tavalla. Työterveyshuolto tarjoaa laaja-alaiset palvelut, ja liikunnan harrastamiseen kannustetaan monipuolisesti. Esimerkiksi yrityksen yhteisissä kerhoissa voi pelata vaikka jalkapalloa tai salibandya.

”Ihmiset ovat meille kaikki kaikessa”, korostaa Hanna Niemi.

Yksi osa Aavan tarjoamista työterveyslääkäripalveluista on etävastaanotto. Lyhytkin lääkärireissu keskeyttää ikävästi työpäivän ja vie työaikaa. Kun työntekijän ei tarvitse lähteä työpaikaltaan, lääkärikäynti on nopeasti hoidettu.

”Työntekijämme ovat paljon asiakkaidemme luona, ja päivät ovat kiireisiä, joten meille on tärkeää, että lääkäriaikoja saa hyvin ja joustavasti. Myös etävastaanotto on hyvä tapa hoitaa asioita”, Niemi sanoo.

Vain parasta työntekijöille

Aava ideoi aktiivisesti uusia toimenpiteitä työntekijöiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Tätä jatkuvaa kehittämistä arvostetaan KPMG:llä. Seuraavaksi kiinnitetään huomiota muun muassa koko työyhteisön rooliin hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

”Toivomme, että jokainen ottaa vastuuta siitä, että töihin on kiva tulla aamulla. Ja pidetään huolta sekä omasta että kollegoiden hyvinvoinnista”, KPMG:n Niemi sanoo.