Apua asiointiin

Aavassa asiakkaiden apuna toimii asiantuntijoita. Asiasta riippuen voit kääntyä potilasasiamiehen, tietosuojavastaavan tai Kanta-arkiston hoitajan puoleen sinua askarruttavissa asioissa. Alta löydät lyhyet kuvaukset eri asiantuntijoiden keskeisistä tehtävistä.

Huomioithan, että henkilötietoja ei tule lähettää suojaamattomalla sähköpostilla. Aavassa on käytössä salattu sähköposti, jolla voit lähettää salassa pidettäviä ja arkaluontoisia henkilö- ja terveystietoja Aavan henkilöstölle ja vastaanottajille.

Potilasasiamies

Mikäli olet tyytymätön hoitoosi tai kohteluusi Aavassa, sinulla on oikeus olla yhteydessä Aavan potilasasiamieheen. Potilasasiamies ohjaa ja neuvoo potilaita ja heidän omaisiaan potilaan hoitoon ja kohteluun liittyvissä kysymyksissä ja antaa tietoa potilaan oikeuksista. Potilasasiamies neuvoo ja avustaa tarvittaessa muistutuksen, kantelun tai potilasvahinkovahinkoilmoituksen teossa ja korvausasian vireille panossa.

Jos hoitoon tai kohteluun liittyy epäselvyyksiä, suositeltavaa on selvittää asiaa ensin hoitavan yksikön palvelupäällikön tai hoitavan lääkärin kanssa. Terveyden- ja sairaanhoitoonsa tai siihen liittyvään kohteluunsa on potilaalla oikeus tehdä muistutus johtavalle ylilääkärille. Muistutuksen voit tehdä tällä lomakkeella. Muistutuslomake toimitetaan Aavan potilasasiamiehelle. Tarkemmat lisätiedot löydät muistutuslomakkeelta.

Potilasasiamies ei ota kantaa lääketieteellisiin ratkaisuihin, eikä hänellä ole päätäntävaltaa.

Potilasasiamies Sari Niemelä
sähköposti: potilasasiamies@aava.fi
puhelinaika: tiistaisin klo 12–14, puhelin 050 375 4980

Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta saa lisätietoa potilaan oikeuksista ja Potilasvakuutuskeskuksen sivuilta löytyy tulostettava vahinkolomake.

Tietosuojavastaava

Aavassa tietosuojavastaava auttaa tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Näitä ovat esimerkiksi henkilötietojen käyttöön liittyvät kysymykset ja selvitykset. Tietosuojavastaavaan voit olla yhteydessä esimerkiksi halutessasi tietää lisää henkilötietojesi keräämisen syistä tai kuka tietojasi on käsitellyt. Tietosuojavastaava myös opastaa erilaisten pyyntöjen kanssa. Tietosuojavastaavan tavoitat sähköpostitse: dpo@aava.fi.

Kanta-arkistonhoitaja

Potilastiedon arkisto Kanta on keskitetty potilastiedon arkisto, johon potilastiedot tallentuvat niin julkisen kuin yksityisen terveydenhuollon tiedot. Omakannassa voit vaikuttaa tietojesi käyttöön ja katsoa omia terveystietojasi.

Aavan Kanta-arkistonhoitaja vastaa sekä asiakkaiden että Aavan henkilökunnan kysymyksiin koskien Potilastiedon arkisto Kantaa. Kaikki Kantaan liittyvät kysymykset lähetetään osoitteeseen kanta-arkistonhoitaja@aava.fi. Pyrimme vastaamaan viestiisi viikon kuluessa.