Vatsanpeitteiden korjausleikkaus eli abdominoplastia

Kenelle suositellaan?

Voimakas laihtuminen, raskaudet ja synnytys saattavat aiheuttaa vatsan lihaskalvon ja ihon löystymisen sekä suorien vatsalihasten erkaantumisen toisistaan. Tästä seurauksena on vatsan pullotus ja alavatsalla roikkuva iho-rasvakudos poimu. Osalla potilaista tähän liittyy napatyrä. Toisinaan roikkuvan ihopoimun alle on kehittynyt äkäinen hautuma ja ihon hiivasienitulehdus.

Vatsanpeitteiden korjausleikkaus on ainoa menetelmä korjata merkittävää kyseisen kaltaista tilaa.

Vatsalihasten erkaantumasta kärsiville suositellaan myös lantionpohjan ja syvien vatsalihasten aktivaatiota ja tasapainoa parantavaa fysioterapiaa. Lievissä tai keskivaikeissa tilanteissa erkaantuma voidaan saada korjaantumaan fysioterapialla.

Leikkaavan plastiikkakirurgin konsultaatiokäynti

Vatsanpeitteiden korjausleikkaus suunnitellaan aina plastiikkakirurgin kanssa yksilöllisesti. Vastaanotolla käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Plastiikkakirurgi kertoo konsultaatiovastaanotolla toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä.

Leikkaus tehdään nukutuksessa

Leikkauksessa venyttyneet vatsalihakset ommellaan takaisin yhteen, venyttynyt lihaskalvo korjataan ja ylimääräinen iho-rasvakudos poistetaan. Vatsanpeitteiden korjausleikkaukseen voidaan yhdistää kylkien ja vatsan alueen vesisuihkurasvaimu jolla lopputulos viimeistellään ja symmetrisoidaan.

Vatsanpeitteiden korjausleikkaus tehdään nukutuksessa.

Leikkauksen jälkeen

Vatsanpeitteiden korjausleikkauksen  jälkeen ollaan yksi yö sairaalassa ja seuraavana päivänä pääsee kotiin hakijan kanssa.

Toipuminen

Leikkauksen jälkeen tukivyötä käytetään 3-6 viikon ajan leikanneen plastiikkakirurgin ohjeen mukaisesti. Fyysistä rasitusta ja ponnistelua vatsanpeitteiden korjausleikkauksen jälkeen tulee välttää kahden viikon ajan. Painavien taakkojen nostamista tulee varoa 4-6 viikon ajan. Kuitenkin rauhallinen liikkuminen niin vatsanpeitteiden korjausleikkauksen kuin rasvaimunkin jälkeen on tärkeää. Kun vatsanpeitteiden korjausleikkaus tehdään terveydellisistä syistä, on siitä mahdollista saada KELA-korvausta.

Jälkitarkastus ja seuranta

Jälkikontrolli on viikon kuluttua leikkauksesta, leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua tai haavaan on laitettu sulavat ompeleet, joita ei tarvitse poistaa. Jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Lopputulos

Vatsalla saattaa esiintyä mustelmaa ja turvotusta 2-3 viikon ajan korjausleikkauksen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua leikkauksen jälkeen.

Vatsanpeitteiden korjausleikkauksen ja rasvaimun tekee Aavassa aina plastiikkakirurgi.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille leikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

 

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Lue lisää


 

 

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai internetajanvarauksen kautta.