Plastiikkakirurgia lihavuusleikkauksen jälkeen

Suuren painonnousun seurauksena iho ja kudokset venyvät. Painon pudotessa lihavuusleikkauksen tai laihduttamisen jälkeen iho ei enää jaksa palautua ja se alkaa roikkua. Plastiikkakirurgialla tilanne voidaan korjata.

Roikkuvat ihopoimut esimerkiksi vatsalla, reisissä tai olkavarsissa voivat aiheuttaa toiminnallista tai jopa terveydellistä haittaa. Ne saattavat hangata ja hiertää tai aiheuttaa hautumia ihopoimuihin. Vatsan ihon roikkuminen haittaa myös liikkumista ja vaatteiden hankintaa.

Plastiikkakirurgiset toimenpiteet lihavuusleikkauksen tai laihduttamisen jälkeen räätälöidään aina potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Roikkuvan ja löysän ihon poisto parantaa elämänlaatua yksin sen vuoksi, että se lisää mahdollisuuksiasi huolehtia paremmin henkilökohtaisesta hygieniastasi.

Mitä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä lihavuusleikkauksen jälkeen tehdään?

Tavallisimmat toimenpiteet ovat:

Kyse on aina terveydellisistä syistä tehtävistä toimenpiteistä.

Huomioithan, että ihannepainosi tulee olla jo ennen leikkausta löytynyt. Jos laihdut leikkauksen jälkeen, tulos ei ole enää yhtä hyvännäköinen. Mikäli haluat edelleen pudottaa painoa, leikkausta kannattaa siirtää tuonnemmaksi.

Plastiikkakirurgisen korjausleikkauksen kulku

Korjausleikkauksessa venyneet ihopoimut poistetaan. Toimenpiteeseen voidaan yhdistää vesisuihkurasvaimu, jolla saadaan poistettua tarvittaessa ylimääräistä rasvakertymää. Näin lopputuloksesta tulee esteettisesti parempi.

Korjausleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa. Vatsanpeitteiden korjaus eli abdominoplastia ja rintojen pienennys kestävät keskimäärin 2,5-3 tuntia, reisien kiristys 2,5 tuntia ja olkavarsien kiristys 2 tuntia. Samalla kertaa voidaan korjata kaksi aluetta, jolloin kestoaikakin kaksinkertaistuu.

Jos sinulle tehdään abdonomoplastia tai rintojen pienennys, viivyt sairaalassa yön yli. Olkavarsien ja reisien kiristys ovat päiväkirurgisia toimenpiteitä, jolloin kotiudut saman päivänä hakijan kanssa. Jonkun aikuisen ihmisen on oltava luonasi myös seuraava yö.

Toipuminen plastiikkakirurgisesta korjausleikkauksesta

Varauduthan siihen, että leikkausalue on jonkin aikaa kipeä. Tukivyötä/tukitekstiiliä käytetään 3-4 viikkoa leikanneen plastiikkakirurgin ohjeen mukaisesti.

Fyysistä rasitusta ja ponnistelua tulee välttää useamman viikon ajan. Rauhallinen liikkuminen on kuitenkin tärkeää, koska se saa nesteet liikkumaan elimistössäsi ja turvotus häviää. Joskus lymfaterapia on tarpeen. Saat siihen tarvittaessa lähetteen lääkäriltäsi.

Sairausloman tarve vaihtelee tehdyn toimenpiteen mukaan. Minimi on 2-3 viikkoa.

Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Jos haavaan on laitettu sulavat ompeleet, niitä ei tarvitse poistaa. Jälkikontrollissa käyt kuuden kuukauden päästä leikkauksesta. Se sisältyy toimenpiteen hintaan.

Lopputulos

Korjausleikkauksen jälkeen toimenpidealueella voi olla mustelmia ja turvotusta 2-3 viikon ajan. Ne häviävät itsestään. Lopullinen tulos on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua. Lopputulos on pysyvä, mikäli painosi pysyy samana kuin ennen leikkausta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille lihavuusleikkauksen jälkeisen korjausleikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Lihavuusleikkauksen jälkeiset plastiikkakirurgiset toimenpiteet tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
ALS

ALS pelottaa – kuka on riskissä sairastua?

ALS-tauti on musertava uutinen, koska lihasrappeumasairaus vie edetessään sekä liikunta- että puhe- ja nielemiskyvyn ja päättyy kuolemaan. Neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo, mitkä tekijät voivat altistaa sairastumiselle ja mitkä ovat ALS:n ensioireet.
Lue lisää
aava-golftapahtuma

Hyvinvointi tarvitsee isoja ja pieniä tekoja

Aava vei asiakkaitaan lämpöiseen syyssäähän kisaamaan golfmestaruudesta. Kisan lomassa keskusteltiin siitä, miten ihmisten hyvinvointi on kiinteä osa jokaista yritystä, joka haluaa parantaa tuottavuuttaan tai tuloksentekokykyään.
Lue lisää
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää