Plastiikkakirurgia lihavuusleikkauksen jälkeen

Suuren painonnousun seurauksena iho ja kudokset venyvät. Painon pudotessa lihavuusleikkauksen tai laihduttamisen jälkeen iho ei enää jaksa palautua ja se alkaa roikkua. Plastiikkakirurgialla tilanne voidaan korjata.

Roikkuvat ihopoimut esimerkiksi vatsalla, reisissä tai olkavarsissa voivat aiheuttaa toiminnallista tai jopa terveydellistä haittaa. Ne saattavat hangata ja hiertää tai aiheuttaa hautumia ihopoimuihin. Vatsan ihon roikkuminen haittaa myös liikkumista ja vaatteiden hankintaa.

Plastiikkakirurgiset toimenpiteet lihavuusleikkauksen tai laihduttamisen jälkeen räätälöidään aina potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Roikkuvan ja löysän ihon poisto parantaa elämänlaatua yksin sen vuoksi, että se lisää mahdollisuuksiasi huolehtia paremmin henkilökohtaisesta hygieniastasi.

Mitä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä lihavuusleikkauksen jälkeen tehdään?

Tavallisimmat toimenpiteet ovat:

Kyse on aina terveydellisistä syistä tehtävistä toimenpiteistä.

Huomioithan, että ihannepainosi tulee olla jo ennen leikkausta löytynyt. Jos laihdut leikkauksen jälkeen, tulos ei ole enää yhtä hyvännäköinen. Mikäli haluat edelleen pudottaa painoa, leikkausta kannattaa siirtää tuonnemmaksi.

Plastiikkakirurgisen korjausleikkauksen kulku

Korjausleikkauksessa venyneet ihopoimut poistetaan. Toimenpiteeseen voidaan yhdistää vesisuihkurasvaimu, jolla saadaan poistettua tarvittaessa ylimääräistä rasvakertymää. Näin lopputuloksesta tulee esteettisesti parempi.

Korjausleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa. Vatsanpeitteiden korjaus eli abdominoplastia ja rintojen pienennys kestävät keskimäärin 2,5-3 tuntia, reisien kiristys 2,5 tuntia ja olkavarsien kiristys 2 tuntia. Samalla kertaa voidaan korjata kaksi aluetta, jolloin kestoaikakin kaksinkertaistuu.

Jos sinulle tehdään abdonomoplastia tai rintojen pienennys, viivyt sairaalassa yön yli. Olkavarsien ja reisien kiristys ovat päiväkirurgisia toimenpiteitä, jolloin kotiudut saman päivänä hakijan kanssa. Jonkun aikuisen ihmisen on oltava luonasi myös seuraava yö.

Toipuminen plastiikkakirurgisesta korjausleikkauksesta

Varauduthan siihen, että leikkausalue on jonkin aikaa kipeä. Tukivyötä/tukitekstiiliä käytetään 3-4 viikkoa leikanneen plastiikkakirurgin ohjeen mukaisesti.

Fyysistä rasitusta ja ponnistelua tulee välttää useamman viikon ajan. Rauhallinen liikkuminen on kuitenkin tärkeää, koska se saa nesteet liikkumaan elimistössäsi ja turvotus häviää. Joskus lymfaterapia on tarpeen. Saat siihen tarvittaessa lähetteen lääkäriltäsi.

Sairausloman tarve vaihtelee tehdyn toimenpiteen mukaan. Minimi on 2-3 viikkoa.

Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Jos haavaan on laitettu sulavat ompeleet, niitä ei tarvitse poistaa. Jälkikontrollissa käyt kuuden kuukauden päästä leikkauksesta. Se sisältyy toimenpiteen hintaan.

Lopputulos

Korjausleikkauksen jälkeen toimenpidealueella voi olla mustelmia ja turvotusta 2-3 viikon ajan. Ne häviävät itsestään. Lopullinen tulos on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua. Lopputulos on pysyvä, mikäli painosi pysyy samana kuin ennen leikkausta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille lihavuusleikkauksen jälkeisen korjausleikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Lihavuusleikkauksen jälkeiset plastiikkakirurgiset toimenpiteet tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Laura

Sote-alan konkari Laura Räty Aavan ja Pikkujätin hallitusten johtoon

Yritykset saavat ensimmäistä kertaa omistajaperheen ulkopuolisen hallituksen puheenjohtajan.
Lue lisää
reppumatkailija-kulkee-kadulla

Turistiripuli – Matkailulääkärimme neuvot välttämiseen ja hoitoon

Turistiripuli jännittää monia lämpimään matkustavia jo ennen reissua. Vatsavaivoihin onkin fiksua varautua, niin loma ei mene pilalle ylimääräisen vessassa istumisen takia. Lääkärikeskus Aavan Matkailuklinikan lääkäri Katri Turunen opastaa parhaat käytännön vinkit sekä hoito-ohjeet, joilla voit häätää kurjan lomaseuralaisen päivässä tai parissa.
Lue lisää
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää