Rintojen suurennus implantilla

Haaveiletko isommasta kuppikoosta? Tai harmittaako rintojen muuttuminen raskauksien jälkeen? Ratkaisu voi olla rintojen suurennus implantilla. Aavassa käytetään markkinoiden laadukkaimpia ja samalla turvallisimpia implantteja. Suurennusleikkauksen tekee kokenut plastiikkakirurgi.

Milloin rintojen suurennus implantilla voi olla tarpeen?

Rintoja voidaan suurentaa joko implantilla tai oman rasvan siirrolla. Implantilla voidaan myös korjata rintojen epäsymmetriaa tai pienirintaisuutta. Lisäksi suurennusleikkauksella voidaan hoitaa raskauksien ja imetyksen aiheuttamaa rintojen tyhjyyttä tai rintojen ryhdin menetystä.

Joskus ryhdikästä rintaa ei saada aikaiseksi pelkällä implantilla, vaan samanaikaisesti on tehtävä rintojen kohotusleikkaus eli mastopexia. Jos toiveenasi on vain pieni kuppikoon suurennus, se voidaan tehdä oman rasvan siirrolla. Edellytys oman rasvan siirrolle on, että sinulla on riittävästi rasvaa vatsassasi tai kyljissäsi, eikä rinnoissasi ole suurta laskeumaa.

Ennen toimenpidettä

Rintojen suurennus alkaa plastiikkakirurgin vastaanotolta, jossa valitaan tarpeesi ja toiveesi huomioiden juuri oikean kokoinen ja muotoinen implantti. Saat myös lähetteen rintojen mammografia- ja ultraäänitutkimuksiin. Mammografialla ja ultraäänellä tutkitaan rinnan rakenne ja varmistetaan, että rintasi ovat terveet.

Rintojen suurennusleikkauksen kulku

Rintojen suurennus tehdään aina nukutuksessa. Toimenpide on päiväkirurginen ja leikkaus kestää yleensä 1,5-2 tuntia.

Implantit voidaan sijoittaa rintalihaksen tai rintakudoksen alle. Leikkausviillot tehdään joko rinnanaluspoimun mukaisesti, pitkin nännipihan alareunaa tai kainaloon. Sitten luodaan implanttia varten “tasku”, yleensä rintalihaksen alle. Kun implantti on asetettu “taskuun”, haava suljetaan.

Arvet saattavat punoittaa useita kuukausia, mutta vaalenevat ajan myötä. Mahdollinen ohimenevä ihon tuntopuutos leikkausarven ympärillä on normaalia ja tunto palautuu täysin.

Toimenpiteen jälkeen

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen vietät muutaman tunnin ammattitaitoisen heräämöhoitajamme seurannassa. Kotiin pääset samana päivänä hakijan kanssa.

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen käytettävät tukiliivit puetaan päälle jo leikkaussalissa. Liivejä pidetään yleensä ympäri vuorokauden kolme viikkoa ja sen jälkeen vielä seuraavat kolme viikkoa päivisin. Tukiliivit on tilattu mittojesi mukaan jo valmiiksi odottamaan sinua.

Varauduthan siihen, että rintojen suurennusleikkauksen jälkeen saattaa esiintyä kipua etenkin, kun käytät rintalihaksiasi. Siksi autolla ajoa ei suositella välittömästi toimenpiteen jälkeen. Kipuun tehoavat lääkärin määräämät särkylääkkeet. Huomioithan, ettei esteettisestä toimenpiteestä seuraa palkallista sairauslomaa.

Fyysistä ponnistelua on vältettävä kaksi viikkoa. Hyppyjä sisältäviä liikuntalajeja sekä rintalihasten treenaamista tulee varoa 6–8 viikon ajan.

Jälkitarkastus

Jälkikontrolli on viikon päästä rintojen suurennusleikkauksesta leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ompeleet sulavat itsestään. Myös toinen jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Lopputulos

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen rinnat voivat olla turvoksissa ja mustelmilla muutaman viikon ajan. Ne saattavat myös tuntua normaaleja rintoja kiinteämmiltä. Lopullisen muotonsa rinnat saavat 3-6 kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Mammografiatutkimus voidaan tehdä rintojen suurennuksen jälkeen normaalisti. Implantit eivät myöskään vaikuta imetyskykyyn.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille rintojen suurennusleikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Asiantuntijana palvelukuvauksessa plastiikkakirurgian erikoislääkäri Antti Koski.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Max_x_Aava Poikkeuksellinen yhteistyö syntyi rohkeudesta – dokumenttisarja Max Senestä yhteistyössä Aavan kanssa
Lääkärikeskus Aava, rap-artisti Max Sene (Sexmane) ja Marmori Entertainment julkaisevat yhteistyössä Lucas Senen ohjaaman viisiosaisen dokumenttisarjan mielenterveydestä huolehtimisen normalisoimiseksi.
Lue lisää
petteri Onko henkilöstön hyvinvointi yrityksellenne strateginen asia?
Eri toimialojen yrityksillä on mietinnässä yhtenevät haasteet: Miten saamme pidettyä osaavat henkilöt ja mistä saamme rekrytoitua uusia? Entä miten henkilöstömme voisi paremmin ja olisi innostunut – myös työstään? Kokonaisuus edellyttää strategista lähestymistä, hyvinvointistrategiaa.
Lue lisää
Aava Edenneen Parkinsonin taudin hoitovalikoima laajenee – Uusi hoitomuoto käyttöön ensimmäisenä Suomessa Lääkärikeskus Aavassa
Ihonalainen levodopainfuusiohoito aloitettiin ensimmäisenä Suomessa Lääkärikeskus Aavassa 22.4.2024.
Lue lisää