Rintojen suurennus implantilla

Haaveiletko isommasta kuppikoosta? Tai harmittaako rintojen muuttuminen raskauksien jälkeen? Ratkaisu voi olla rintojen suurennus implantilla. Aava Naturaliksessa käytetään markkinoiden laadukkaimpia ja samalla turvallisimpia implantteja. Suurennusleikkauksen tekee kokenut plastiikkakirurgi.

Milloin rintojen suurennus implantilla voi olla tarpeen?

Rintoja voidaan suurentaa joko implantilla tai oman rasvan siirrolla. Implantilla voidaan myös korjata rintojen epäsymmetriaa tai pienirintaisuutta. Lisäksi suurennusleikkauksella voidaan hoitaa raskauksien ja imetyksen aiheuttamaa rintojen tyhjyyttä tai rintojen ryhdin menetystä.

Joskus ryhdikästä rintaa ei saada aikaiseksi pelkällä implantilla, vaan samanaikaisesti on tehtävä rintojen kohotusleikkaus eli mastopexia. Jos toiveenasi on vain pieni kuppikoon suurennus, se voidaan tehdä oman rasvan siirrolla. Edellytys oman rasvan siirrolle on, että sinulla on riittävästi rasvaa vatsassasi tai kyljissäsi, eikä rinnoissasi ole suurta laskeumaa.

Ennen toimenpidettä

Rintojen suurennus alkaa plastiikkakirurgin vastaanotolta, jossa valitaan tarpeesi ja toiveesi huomioiden juuri oikean kokoinen ja muotoinen implantti. Saat myös lähetteen rintojen mammografia- ja ultraäänitutkimuksiin. Mammografialla ja ultraäänellä tutkitaan rinnan rakenne ja varmistetaan, että rintasi ovat terveet.

Rintojen suurennusleikkauksen kulku

Rintojen suurennus tehdään aina nukutuksessa. Toimenpide on päiväkirurginen ja leikkaus kestää yleensä 1,5-2 tuntia.

Implantit voidaan sijoittaa rintalihaksen tai rintakudoksen alle. Leikkausviillot tehdään joko rinnanaluspoimun mukaisesti, pitkin nännipihan alareunaa tai kainaloon. Sitten luodaan implanttia varten “tasku”, yleensä rintalihaksen alle. Kun implantti on asetettu “taskuun”, haava suljetaan.

Arvet saattavat punoittaa useita kuukausia, mutta vaalenevat ajan myötä. Mahdollinen ohimenevä ihon tuntopuutos leikkausarven ympärillä on normaalia ja tunto palautuu täysin.

Toimenpiteen jälkeen

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen vietät muutaman tunnin ammattitaitoisen heräämöhoitajamme seurannassa. Kotiin pääset samana päivänä hakijan kanssa.

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen käytettävät tukiliivit puetaan päälle jo leikkaussalissa. Liivejä pidetään yleensä ympäri vuorokauden kolme viikkoa ja sen jälkeen vielä seuraavat kolme viikkoa päivisin. Tukiliivit on tilattu mittojesi mukaan jo valmiiksi odottamaan sinua.

Varauduthan siihen, että rintojen suurennusleikkauksen jälkeen saattaa esiintyä kipua etenkin, kun käytät rintalihaksiasi. Siksi autolla ajoa ei suositella välittömästi toimenpiteen jälkeen. Kipuun tehoavat lääkärin määräämät särkylääkkeet. Huomioithan, ettei esteettisestä toimenpiteestä seuraa palkallista sairauslomaa.

Fyysistä ponnistelua on vältettävä kaksi viikkoa. Hyppyjä sisältäviä liikuntalajeja sekä rintalihasten treenaamista tulee varoa 6–8 viikon ajan.

Jälkitarkastus

Jälkikontrolli on viikon päästä rintojen suurennusleikkauksesta leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ompeleet sulavat itsestään. Myös toinen jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Lopputulos

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen rinnat voivat olla turvoksissa ja mustelmilla muutaman viikon ajan. Ne saattavat myös tuntua normaaleja rintoja kiinteämmiltä. Lopullisen muotonsa rinnat saavat 3-6 kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Mammografiatutkimus voidaan tehdä rintojen suurennuksen jälkeen normaalisti. Implantit eivät myöskään vaikuta imetyskykyyn.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille rintojen suurennusleikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
shutterstock_735545155

Enterorokko aikuisella – eroaako lasten taudista?

Enterorokkotartunnan voi saada aikuisenakin, vaikka olisi sairastanut taudin lapsena. Se johtuu siitä, että enteroviruksia on erilaisia. Yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen selvittää, millaisia oireita tauti aikuisella aiheuttaa ja miten niitä voidaan lievittää.
Lue lisää
lasse-lempainen

Huippuortopedi Lasse Lempainen aloittaa leikkaukset ja vastaanoton Helsingissä Aavassa

Maailman kärkiortopedeihin kuuluva Lasse Lempainen hoitaa paitsi jalkapallotähtiä ja huippu-urheilijoita, myös tavallisten kuntoilijoiden alaraajavammoja. Rasitusvammojen syynä on usein liian yksipuolinen ja kova harjoittelu.
Lue lisää
nainen-long-covid

Tunnista long covidin oireet ajoissa – asiantuntijan mukaan tauti on merkittävä kansanterveydellinen ongelma

Heräät yöllä hikisenä ja syke käy toisella sadalla. Työpäivät kuluvat sumun keskellä ja keskittyminen herpaantuu jatkuvasti. Urheilusta ei tule mitään, rintaa painaa ja henki salpautuu. Voisiko kyseessä olla long covid? Suomen long covid -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, neurologian erikoislääkäri Risto O. Roine kertoo näkemyksensä pitkäkestoisesta koronasta.
Lue lisää