Jalkojenhoitajan palvelut

Jaloista huolehtiminen on tärkeää, jotta ne pysyvät hyväkuntoisina läpi elämän. Erityisesti, jos sairastat diabetesta, jaloista huolehtiminen on erityisen tärkeää. Aavan jalkojenhoitajat ja jalkaterapeutit auttavat sinua erilaisten jalka-, varvas- ja kynsiongelmien kanssa. He myös opastavat oikeanlaiseen jalkojen omahoitoon.

Mitä jalkojenhoitaja / jalkaterapeutti tekee?

Jos kärsit ongelmista jalkojen, varpaiden tai varpaankynsien alueella, varaa aika jalkojenhoitajalle / jalkaterapeutille. Hän tutkii ja selvittää ongelman syyn, hoitaa sen ja pyrkii ehkäisemään sen uusiutumisen.

Aavassa sinua palvelevat sekä jalkojenhoitajat että jalkaterapeutit. Molemmat ovat erikoistuneet jalkojen hoitoon, vain ammattinimike on eri. Jalkahoitajan nimikettä voi sen sijaan käyttää kuka tahansa.

Jalkojenhoitajan palveluita ovat:

  • ihomuutosten tutkiminen ja hoito (esim. syylät ja känsät)
  • kynsimuutosten tutkiminen ja hoito (esim. sisäänkasvaneet kynnet ja sienikynnet)
  • diabeetikon jalkaongelmien hoitaminen
  • suojaavan tunnon ja asentotunnon tarkistus
  • omahoidon ohjaus (mm. hygienia, kengät, sukat, jalkavoimistelu)
  • pohjallistarpeen arviointi
  • silikoniset varvasortoosit (yksilöllisesti valmistetut varvastuet)
  • hieronta

Ennaltaehkäisevä jalkojenhoito

Jokaisen olisi hyvä huolehtia jalkojensa kunnosta. Jalkojen omahoitoon kuuluu hyvän jalkahygienian lisäksi kynsien hoitaminen ja jalkojen rasvaaminen.

Jalkojen toiminnallisia ongelmia voi ennaltaehkäistä huolehtimalla alaraajojen lihaskunnosta ja nivelten liikkuvuudesta lihasharjoitteilla.

Jalkojenhoitajalle / jalkaterapeutille voit tulla pienten että suurten ongelmien vaivatessa. Erilaiset jalkapohjien syylät ja känsät sekä kynsimuutokset (sisäänkasvaneet kynnet ja sienikynnet) kannattaa hoidattaa aina asiantuntevalla jalkojenhoitajalla / jalkaterapeutilla.

On tärkeää saada mahdollisimman nopeasti kiinni ongelmasta ja estää sen paheneminen.

Voit myös tulla vastaanotolle, jos haluat saada tietoa oikeanlaisesta jalkojen hoidosta ja ongelmien ehkäisystä. Vastaanotolle on tervetulleita kaikki asiakkaat.

Diabeetikolle jalkojen hoito on tärkeää

Diabeteksen aiheuttamat jalkaongelmat ovat kansanterveydellisesti merkittävä ongelma ja niiden ehkäisy on erittäin tärkeää.

Diabetestä sairastavan jalkaongelmien taustalla saattaa olla ääreisverenkierron häiriöitä ja/tai ääreishermoston toimintahäiriöitä. Niistä johtuen jalkoihin saattaa kehittyä hitaasti paranevia ihovaurioita.

Neuropatian aiheuttama tuntopuutos ja lihasvoiman heikkeneminen johtavat tasapainon hallinnan heikkenemiseen ja ongelmiin kävelyssä. Tämä taas altistaa diabeetikon jalan asentovirheisiin ja muuttaa jalkapohjien kuormitusta ja aiheuttaa helposti ihon kovettumia ja pitkäaikaisia jalkahaavoja.

Miten pääsen jalkojenhoitajan / jalkaterapeutin vastaanotolle?

Jalkojenhoitajan / jalkaterapeutin vastaanotolle voit varata ajan suoraan ajanvarauksesta, ilman lähetettä.

Aavan jalkojenhoitajat / jalkaterapeutit tekevät moniammatillista yhteistyötä lääkäreiden kanssa ja lähettävät sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle, jos ongelmaasi ei voida hoitaa pelkästään hoitajan tai terapeutin vastaanotolla.

Ajanvaraus

Varaa aika  nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Kynsisieni

Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille

Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää