Aava ja Pikkujätti takoivat yhdessä ennätysluvut

Aava_
Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti ovat hyvässä kasvuvauhdissa. Historiallisen korkean liikevaihdon lisäksi lääkärikäyntien määrä kasvoi päättyneellä tilikaudella ja vastaanottoaikojen tarjontaa onnistuttiin kasvattamaan merkittävästi.
FacebookTwitterLinkedIn

Aava Terveyspalvelut –konserniin kuuluvissa Lääkärikeskus Aavassa ja sen sisaryhtiö Pikkujätissä saavutettiin historian parhaimmat liikevaihto (167 M€), liikevoitto (7,1 M€) ja liikevoittomarginaali (4,3 %). 

Ennätyksellinen liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 10 %. Myös liikevoittoon syntyi kasvua edellisvuoteen verrattuna jopa 30 %. 

Lukujen valossa ei tule yllätyksenä, että myös lääkärikäyntien määrä yhteenlaskettuna on historian korkein. 

– Suunta on ehdottomasti oikea. Myös lääkäriaikojen tarjontaa onnistuttiin kasvattamaan jopa 14 %, mikä on todella kova onnistuminen meiltä alalla, jossa kilpailu ammattilaisista on äärimmäisen kovaa, talousjohtaja Lauri Purola sanoo. 

Maaliskuun lopussa päättynyt ennätysten tilikausi oli Aavan ja Pikkujätin strategian mukainen. 

– Tästä on hyvä jatkaa. Kannattava kasvu on strategiamme ydin ja viime tilikaudella saavutettu tulos kertoo siitä, että tehdyn kolmevuotisen strategiakauden ensimmäinen vuosi on ollut oikeansuuntainen, sanoo toimitusjohtaja Ove Uljas, joka siirtyi yritysten johtoon tilikausien taitteessa 1.4.2024. 

Ihmisvastuullisuutta ja laadun parantamista 

Päättyneellä tilikaudella varsinaisia uusia toimipisteitä ei Aavassa tai Pikkujätissä avattu. Liiketoimintakaupoilla vahvistettiin kuitenkin Aavassa Hämeenlinnan työterveyttä sekä Turussa gynekologisia palveluita. Myyrmäkeen Pikkujätin yhteyteen avattiin työterveyspalveluihin keskittyvä Aava.  

Toiminnan laadukkuutta parannettiin entisestään muun muassa omavalvonnan kehittämisellä. Laadukkuudesta kielii myös se, että Pikkujätti saavutti Luottamus & Maine -tutkimuksessa loistotuloksen ja oli sote-toimijoiden vertailussa 2. sijalla. Myös Aavan maine pysyi hyvällä tasolla kyseisessä T-median tutkimuksessa. 

Lisäksi päättyneellä tilikaudella Aavan ja Pikkujätin vastuullisuustyö alkoi toden teolla, kun vuonna 2026 tuleviin CSRD-raportointivelvoitteisiin alettiin valmistautua. 

Vastuullisuustyötä on rakennettu myös etenkin ihmisvastuullisuuden saralla ottamalla osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun esimerkiksi mielenterveyden ja syrjäytymisen teemoissa sekä kampanjoimalla rintasyövän ehkäisyn ja työterveydessä työntekijöiden hyvinvoinnin puolesta. 

Lisätietoja 

Lauri Purola, talousjohtaja 
p. 040 922 3050 
lauri.purola@aava.fi