Aavan työterveyden liiketoimintajohtaja Timo Vänttinen jättää tehtävänsä 1.4.2024

timo-vanttinen-aava
Pitkän uran Aavan johtotehtävissä tehnyt Timo jatkaa keväällä työterveyden ammatinharjoittajalääkärinä: ”Nykyisessä tehtävässäni kilometrit tulivat täyteen, mutta sydämeni pysyy Aavassa ja Pikkujätissä."
FacebookTwitterLinkedIn

Timo Vänttinen on työskennellyt Aavassa 13 vuotta, ensiksi työterveyden ja hyvinvoinnin kehitysjohtajana sittemmin työterveyshuollon ylilääkärinä ja viimeisimpänä työterveyden liiketoimintajohtajana. Aavan ja Pikkujätin johtoryhmässä Vänttinen on toiminut yhtäjaksoisesti kahdeksan vuotta.

Päätös jättää nykyinen tehtävä oli Vänttiselle vaikea ja hän harkitsi sitä pitkään.

– Rupeama on ollut pitkä ja yhtiöt ovat muuttuneet aikanani paljon. Olen ylpeä siitä, missä olemme nyt. Liikevaihtomme on tuplaantunut, olemme hyvämaineisin terveydenhuollon toimija ja lisäksi olemme saaneet uusia kyvykkäitä ihmisiä oikeisiin tehtäviin. Koen tehneeni osuuteni muutoksessa. Nyt on aika siirtyä takaisin lääkäriksi. Tässä kohtaa elämää haluan antaa myös enemmän aikaa perheelleni ja itselleni.

Yksilöiden hoidosta koko yrityksen hoitoon

Vänttisen mukaan työterveys on muuttunut vuosien varrella paljon. Nykyisin ei enää katsota vain yksilöitä, vaan yrityksiä hoidetaan kokonaisuutena, johon kuuluvat niin johtaminen, kulttuuri kuin työtavatkin. Vänttinen kertoo olevansa tyytyväinen erityisesti siitä, että Aava on ollut muutoksen aallonharjalla perustamalla sekä Virta-valmennuksen että Aisti-hyvinvointiteknologian.

– Olen ylpeä siitä mitä olemme rakentaneet työterveysporukalla yhdessä Aistin ja Virta-valmennuksen kanssa. Koen, että osaamme auttaa organisaatioita muuttuneessa maailmassa hyvin – ei ole työterveyttä ja työn ulkopuolista terveyttä. Pystymme vastaamaan nykypäivän haasteisiin, kuten uupumukseen ja mielenterveysongelmiin, sekä pitämään suomalaiset terveempinä, motivoituneempina ja energisimpinä töissä, Vänttinen iloitsee.

Suorahaku alkaa heti

Aavan ja Pikkujätin toimitusjohtaja Raija Tapio on kiitollinen, että on saanut tehdä läheistä yhteistyötä Vänttisen kanssa koko toimitusjohtajakauden ajan.

– Olemme tehneet hurjan määrän töitä muuttuvassa ympäristössä. Takana ovat niin kasvun, kehityksen kuin koronankin vuodet. Timon aikana olemme saaneet modernisoitua työterveyden toimintaa valtavasti. Yhteen hitsaantuneessa johtoryhmässämme hän on ollut yksi peruskivistä.

– Timoa ei tule olemaan helppo korvata, mutta Aava saa olla iloinen siitä, kuinka hyvän työterveyslääkärin se Timosta saa, Raija Tapio summaa.

Uuden yritysasiakasliiketoimintajohtajan haku aloitetaan suorahaulla välittömästi. Vänttinen on sitoutunut jatkamaan yrityksessä 1.4.2024 asti tai kunnes uusi liiketoimintajohtaja on löytynyt.

Lisätietoja:

Raija Tapio, raija.tapio@aava.fi
Timo Vänttinen, timo.vanttinen@aava.fi