Hanna Kankainen-Aho Aavan ja Pikkujätin liiketoimintajohtajaksi – ”Yritys tuottaa, kun ihmiset voivat hyvin”

hanna
Aavassa Kankainen-Ahoa houkutteli suomalaisuus, arvopohjalta johdettu perheyritys ja mahdollisuus kehittää työterveyden palveluita vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.
FacebookTwitterLinkedIn

Lääkärikeskus Aavan ja Pikkujätin uusi yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Hanna Kankainen-Aho aloittaa johtoryhmän jäsenenä 1.5.2024.

Aavan liiketoiminta koostuu henkilöasiakkaista ja yritysasiakkaista. Henkilöasiakkaisiin kuuluu Aavan palveluiden lisäksi myös Pikkujätin palvelut. Yritysasiakasliiketoiminnassa keskitytään työterveyteen, yritysten hyvinvointistrategioiden luomiseen sekä paremman työkulttuurin valmentamiseen.

Aiemmin yritysasiakasliiketoiminnan johtajana toiminut Timo Vänttinen ilmoitti viime syksynä siirtyvänsä ammatinharjoittajalääkäriksi yhtiöiden sisällä.

Vahva kokemus työterveyden asiakasorganisaatioista

Hanna Kankainen-Aho on työskennellyt johtajana Ilmarisella ja Varmassa, joissa työkyvyn teemat ovat olleet keskeisessä roolissa. Työterveydestä hänellä on lisäksi kokemusta HKScanilta, Lassila & Tikanojalta ja UPM:ltä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri Helsingin Yliopistosta.

Aavassa Kankainen-Ahoa houkutteli suomalaisuus, arvopohjalta johdettu perheyritys ja mahdollisuus kehittää työterveyden palveluita vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

– Työterveyden asiakastarpeet ovat vuosien varrella muuttuneet, eikä tarjolla olevat palvelut aina vastaa tarpeita. Tässä tilanteessa pienemmät, arvopohjaiset toimijat voivat erottua kilpailijoistaan olemalla ketteriä ja kehittämällä palvelujaan, Kankainen-Aho sanoo.

– Työterveydellä on tärkeä rooli erityisesti ennaltaehkäisevässä toiminnassa ja työkykyjohtamisessa, joiden avulla voidaan tukea yritysten tuottavuutta. Yritys menestyy, kun työ sujuu ja työntekijät voivat hyvin. Aava haluaa muuttaa yhteiskuntaa yksi yritys kerrallaan ihmisvastuullisemmaksi ja se on sellainen matka, jota olen mielelläni asiakaslähtöisesti kehittämässä, hän jatkaa.

Uusi toimitusjohtaja tyytyväinen valintaan

Huhtikuun alussa Aavassa ja Pikkujätissä aloittaa väistyvän toimitusjohtaja Raija Tapion tilalla uusi toimitusjohtaja Ove Uljas. Hänet valittiin tehtäväänsä jo viime lokakuussa, joten Uljas on ehtinyt aloittaa perehtymisensä yrityksiin, ja hän on ollut valitsemassa uutta liiketoimintajohtajaa.

– Ne yritykset, jotka saavat rekrytoitua parhaat osaajat ja pidettyä heidän voimavaroistaan huolta, pärjäävät globaalissa kilpailussa. Työterveydellä on aivan kriittinen rooli tässä suomalaisten yritysten kilpailukyvyn ylläpitämisessä. Se on kokonaisvaltaista huolenpitoa yritysten tärkeimmästä resurssista, ihmisistä. Olen todella iloinen, että saimme Hannan meille, sillä hänellä on vahva osaaminen asiakaslähtöisestä palvelumuotoilusta ja kehityssuunnitelmien toimeenpanosta. Lisäksi hän on ihmisenä mahtava tyyppi ja sopii meidän vahvaan arvomaailmaamme, Uljas sanoo.

Lisätietoja:
Outi Taivainen, henkilöstöjohtaja

Artikkelit ja tiedotteet
55440039 Helsingin Kauppatorille aukeaa näyttely aavasta merestä Tapio Lehtisen miehistön silmin
Purjehtija Tapio Lehtisen miehistön taltioima näyttely on täynnä pilkahduksia arkisista hetkistä meren aavalla. Näyttelyn toteuttaa Lehtisen pitkäaikainen yhteistyökumppani Lääkärikeskus Aava
Lue lisää
hallituksen Aavan hallitus sai uusia jäseniä
Aavan hallituksen uusina jäseninä aloittavat Anni Iso-Mustajärvi ja Siina Saksi ja hallitusharjoittelijana Tuomas Aho. Samat jäsenet tulevat olemaan myös Pikkujätin hallituksen jäseniä, mutta Pikkujätin osalta yhtiökokous valitsee heidät virallisesti vasta elokuussa pidettävässä yhtiökokouksessa.
Lue lisää
Aava_ Aava ja Pikkujätti takoivat yhdessä ennätysluvut
Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti ovat hyvässä kasvuvauhdissa. Historiallisen korkean liikevaihdon lisäksi lääkärikäyntien määrä kasvoi päättyneellä tilikaudella ja vastaanottoaikojen tarjontaa onnistuttiin kasvattamaan merkittävästi.
Lue lisää