Helsingin Kauppatorille aukeaa näyttely aavasta merestä Tapio Lehtisen miehistön silmin

55440039
Purjehtija Tapio Lehtisen miehistön taltioima näyttely on täynnä pilkahduksia arkisista hetkistä meren aavalla. Näyttelyn toteuttaa Lehtisen pitkäaikainen yhteistyökumppani Lääkärikeskus Aava
FacebookTwitterLinkedIn

Miltä tuntuu, kun albatrossi liitää aamuauringossa purjeen takaa pään yli? Siitä häivähdyksen kokeaksesi tänä kesänä ei tarvitse lähteä Kolera-allasta pidemmälle. Helsingin Kauppatorille aukeaa Aavan tunne -näyttely, jossa kohtaat niin Tapio Lehtiselle maskotiksi muodostuneen albatrossin kuin jättimäisen katselulaiteinstallaation, johon kurkistamalla näet etelänmerelle asti Tapion miehistön silmin.

Aavan tunne -näyttely nähdään Helsingin Kauppatorilla 4.7.–31.8.2024. Näyttely on Tapio Lehtisen pitkäaikaisena yhteistyökumppanina toimivan Lääkärikeskus Aavan järjestämä.

Näyttelykuvia pääsee katsomaan valtavan katselulaitteen läpi.

Merellä kuin olisi vuosi 1973

Ocean Globe Race on legendaarinen kilpailu, jossa modernin teknologian käyttö ei ole sallittua. Vuoden 2023 purjehdus oli OGR:n 50. juhlavuosi, jossa matkattiin merten halki Southamptonista Cape Townin, Aucklandin ja Punta del Esten kautta takaisin Iso-Britanniaan.

Kilpailijat, kuten Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure, navigoivat maailman merillä kuin olisi vielä vuosi 1973. Se oli ainutlaatuinen mahdollisuus ottaa aikaa aavan äärellä, ilman päivittäistä digitaalista ähkyä, ja pysähtyä kunnolla pohtimaan, kynä ja pokkarikamera kädessä, miltä aava tuntuu.  

– Tapion miehistön kuvaama ja kuvailema aava on yhtä lailla unelmaa ja arkea, mielenrauhaa ja mielen kuohuja, ääretön ja käsin kosketeltava. Näyttelyn avulla myös yleisö pääsee sukeltamaan syvemmälle niihin tunteisiin ja muistoihin, jotka puoli vuotta aavan äärellä nostivat pintaan, sanoo Aavan markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauli Waroma.

– Toivomme, että tämä näyttely, sen kuvat ja ajatukset, inspiroivat löytämään ja tunnistamaan aavan tunteen arjessaan, hän jatkaa.

Näyttelyn kuvissa, niin kameran takana kuin edessä, ovat kapteeni Tapio Lehtinen, 65 sekä suomalaismiehistönsä Ville Norra, 51, Alexander von Flittner, 27, Anton Eklund, 26, Elia Koski, 27, Juho Sattanen, 28, Kaisla Jacoby, 20, Lassi Liimatainen, 29, Mauri De Meulder, 26, Mikko Hongell, 33, Pia Grönblom, 50 sekä Viivi Moisio, 21.

Lisää Aavan tunne -näyttelystä osoitteessa aava.fi/aavan-tunne.

Lisätietoja:
Pauli WaromaMarkkinointi- ja viestintäjohtaja
Lääkärikeskus Aava
0400 933 935
pauli.waroma@aava.fi

Lääkärikeskus Aavan ajatus on se, ettei aavan tunnetta tarvitse lähteä hakemaan maailman meriltä. Se on kaikkien 5,5 miljoonan suomalaisen tavoitettavissa paikoissa, joissa mielemme tyyntyvät, jossa silmämme tavoittavat horisontin viivan, ihmisten kanssa, jotka tuovat elämään lisää elämää. Tavoitteenamme on aavan tuntuinen arki.