Ristolainen Tarja

Ristolainen Tarja

Naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri

Tervetuloa Aavaan

Olen gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri. Olen toiminut vuosien varrella useissa eri lapsettomuusklinikoissa. Lapsettomuuteen ja hedelmällisyyteen liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni, joten niissä asioissa voit kääntyä luottavaisin mielin puoleeni. Myös itselliset naiset ja naisparit ovat tervetulleita vastaanotolleni.

Ylläpidän aktiivisesti ammattitaitoani osallistumalla alamme kansallisiin- ja kansainvälisiin koulutuksiin ja seuraan säännöllisesti ammattikirjallisuutta ja julkaisuja.

Pidän yleisgynekologin vastaanottoa Helsingin Aavassa Kampissa kaikenikäisille naisille. Myös nuoret (>13-v) ovat lähellä sydäntäni ja heidän kanssaan toimiminen on erityisen mieluisaa. Ensikäynti gynekologilla on iso asia ja se voi joitakin jopa pelottaa. Aina ei tarvitse gynekologista tutkimusta tehdä, joskus pelkkä keskustelu riittää. Nuoren kohtaaminen vaatii erityistä herkkyyttä ja potilaan kunnioitusta, ja riittävästi aikaa.  On tärkeää tulla kuulluksi ja huomioiduksi.  Minulle on luontevaa työskennellä nuorten kanssa, onhan minulla itsellänikin kolme ihanaa  nuorta. Nuorten Naisten Aaavan lääkärinä tarjoan 15-25 vuotiaille nuorille normaalia halvemman erityishinnan käynneistä. 

Vastaanotollani hoituvat: vuosikontrollit, raskaudenehkäisyn suunnittelu ja –toteutus (esim. kierukoiden ja kapseleiden asennus/poistot), kuukautishäiriöiden kartoitus ja hoito, alkuraskauden selvittely ja varmistus, vaihdevuosiongelmien, endometrioosin sekä akuuttien gynekologisten vaivojen hoitaminen. Myös raskauden keskeyttämiseen ja sterilisaatioon tarvittavat lausunnot hoituvat kauttani. Pienten ulkosynnyttimien muutosten poisto onnistuu vastaanotolla, kun siitä sovitaan erikseen etukäteen. Seksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat usein myös gynekologisen vastaanottokäynnin yhteydessä esillä.

Gynekologisia ja alkuraskauteen (alle 12 rvk) liittyviä ultraäänitutkimuksia teen normaalin vastaanottokäynnin yhteydessä.  Niskaturvoke- tai rakenne-ultraäänitutkimuksia en sen sijaan tee.

Gynekologi-potilassuhteet ovat usein vuosia kestäviä, luottamuksellisia suhteita. Olen kiinnostunut potilaastani kokonaisvaltaisesti ja siksi haluan tietää potilaasta muutakin kuin vain ajankohtaisen gynekologisen ongelman: yleinen terveydentila, perhesuhteet, mahdollisen parisuhteen tila, työhyvinvointi, psyykkinen hyvinvointi jne. Ihminen on kokonaisuus; kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen monen naisen ”luottolääkäri” ja luokseni on helppo tulla kaikkine iloineen ja murheineen. Usein hoidan niin äidin kuin tyttäretkin. Kiitos luottamuksesta, nähdään vastaanotolla!

 

Erikoisalat
Gynekologia, naistentaudit ja synnytykset
Äidinkieli
suomi
Kielitaito
englanti
ruotsi

Toimipisteet

Koulutus

Lääketieteen lisensiaatti(1991), Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri(1999), Gynekologinen endokrinologia, lisääntymislääketieteen erityispätevyys(2004)

Seuraavat vapaat ajat