Matkailulääkärin etävastaanotto

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden Aavan asiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Säästät aikaa ja vaivaa, kun saat tarvitsemasi avun nopeasti.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa numerosta 010 380 3800. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä! Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, veloitamme sinulta käyttämättömän etävastaanoton hinnan.

Voiko asiaani hoitaa etävastaanotolla?

Kokeneet asiantuntijamme hoitavat etävastaanotolla monia vaivoja ja oireita. Etävastaanotto soveltuu hyvin myös kontrolleihin ja hoidon seurantaan, kun siitä on sovittu asiantuntijan kanssa etukäteen. Etävastaanotto ei välttämättä korvaa ensikäyntiä perinteisellä vastaanotolla.

Matkailulääkärin etävastaanoton palvelut

Matkailulääketieteellisten oireiden ja sairauksien kartoitus, hoito ja neuvonta. Esimerkiksi:

 • Henkilökohtainen suunnitelma rokotuksista*
 • Matkaterveysneuvonta
 • Kohdekohtaisten riskien arviointi
 • Matkalla sairastuneiden etähoito (reseptejä tai tutkimuksia ei kuitenkaan voi määrätä ulkomaille)

*Matkailulääkäri tekee etävastaanotolla rokotesuunnitelman ja kirjoittaa reseptin, jolla tarvittavat rokotteet voi noutaa apteekista. Rokotteet voi ostaa myös Matkailuklinikalta Aava Kampista. Rokottamista varten varataan sairaanhoitajan vastaanottoaika Aava Matkailuklinikalle tai toiseen Aavan toimipisteeseen.

Tutkimustarpeen arviointi oireiden perusteella sekä lähetteet laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin kotimaassa.

Sairauksien välikontrollit ja hoidon seuranta, kun siitä on sovittu aiemmin.

Lääkehoito ja siihen liittyvät kysymykset. Esimerkiksi:

 • Reseptit ja niiden uusinta kotimaassa, vähintään lyhytaikaisesti (ei PKV-lääkkeitä)
 • Pitkäaikaissairauksien reseptien uusiminen kontrollissa oleville tai omaseurantaa tekeville
 • Lääkeannosten hienosäätö
 • Malarialääkkeet
 • Ohjeet matka-apteekin kokoamiseen

Lyhyet sairauslomat (1-3 vrk)

 • Kun matkalta palanneella on ripuli tai muu tarttuva sairaus

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Kun tarvitset pistettävän rokotteen heti tai kun tarvitset terveystodistuksen ulkomailla opiskelua tai työskentelyä varten.

Kun tarvitset reseptin tai lähetteen tutkimuksiin ulkomailla.

Ensikäynnit esimerkiksi pitkäaikaissairauksien hoidossa. Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla, asiantuntija ohjaa sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Akuutit hätätilanteet, hengenahdistus, rintakipu sekä voimakasoireiset infektiot tai kiputilat. Hakeudu perinteiselle vastaanotolle tai oman alueesi päivystysyksikköön (112).

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen. Unilääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä ei määrätä etävastaanotolla.

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanotoon perusteella.

Sairausloma.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

 • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Aavan digipalvelussa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838
 • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.
 • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.
 • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.
 • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.
 • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.

Erityisohjeet Matkailuklinikan lääkärin tai hoitajan etävastaanotolle

 • Ennen etävastaanoton alkamista avaa valmiiksi FitForTravelin maakohtainen tietokanta, josta löytyy mm. maakohtaiset malariakartat: http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations.aspx
 • Jos perheessäsi on tarve useamman henkilön etävastaanottooon, varaa jokaiselle perheenjäsenelle oma etävastaanottoaika.
 • Selvitä aiemmat rokotuksesi ennen matkailulääkärin vastaanottoa rokotustodistuksesta tai rokotuskortista.

Ajanvaraus

Varaa aika etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi toivomasi erikoisala.

Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

Lapset: Ajanvaraus tehdään lapsen omilla tiedoilla. Ensikäynti edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksilla. Mikäli lapsi ei ole aiemmin asioinut Aavassa eikä hänellä ole omia pankkitunnuksia, hänelle ei valitettavasti voi varata aikaa etävastaanotolle. Vanhempien tiedoilla aikaa ei voi varata, koska reseptien ja muiden dokumenttien tuottaminen väärillä tiedoilla on mahdotonta. Löytäisitkö avun Lastenlääkäriasema Pikkujätin PikkuTsätti-palvelusta?

Maksuvaihtoehdot

Aavan etävastaanotto maksetaan maksukortilla verkossa. Etävastaanoton hinta määräytyy mm. erikoisalan ja vastaanottoajan pituuden mukaan. Vastaanottoajan vahvistamiseksi asiakkaan maksukortilta veloitetaan varauksen yhteydessä katevaraus 50 euroa. Lopullinen hinta veloitetaan etävastaanoton jälkeen. Kela-korvaus on huomioitu lopullisessa hinnassa.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Matkailulääkärin etävastaanotto 15 min
48,90 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa