Rintojen pienennys eli reduktioplastia

Kenelle suositellaan?

Niska–hartiaseudun vaivat ovat erittäin yleisiä. Niiden syy voi naisilla olla raskaat rinnat, ja rintojen pienennysleikkaus tuokin usein avun niskahartiaoireisiin.

Toimenpiteen suunnittelu

Suunnitellessa rintojen pienennysleikkausta varataan ensin aika plastiikkakirurgin vastaanotolle, jossa käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Plastiikkakirurgi kertoo toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä.

Konsultaatiovastaanotolla leikkaava plastiikkakirurgi tekee lähetteen rintojen mammografia- ja ultraäänitutkimuksiin, joilla tutkitaan rinnan rakenne ja varmistetaan, että rinnat ovat terveet.

Toimenpiteen kulku

Rintojen pienennysleikkaus tehdään nukutuksessa ja se kestää 3–4 tuntia.

Rintojen pienennysleikkauksessa rintarauhaskudosta voidaan poistaa muutamasta sadasta grammasta jopa pariin kiloon.

Toimenpiteen jälkeen

Rintojen pienennysleikkauksen jälkeen vietetään muutama tunti heräämössä ja kotiin pääsee yhden sairaalayön jälkeen.

Rintojen pienennysleikkauksen jälkeen sairausloman tarve on 2–3 viikkoa, jolloin tulee välttää myös fyysistä rasitusta ja urheilua. Rintojen pienennysleikkauksen jälkeen käytetään tukiliivejä 4–6 viikkoa ympäri vuorokauden. Kun rintojen pienennysleikkaus tehdään terveydellisistä syistä, siitä on mahdollista saada KELA-korvaus.

Jälkitarkastus ja seuranta

Jälkikontrolli on viikon kuluttua rintojen pienennysleikkauksesta leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla.

Ompeleet sulavat itsestään, niitä ei tarvitse poistaa. Jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Jokaisen yli 40-vuotiaan naisen tulisi käydä kahden vuoden välein rintojen mammografia tutkimuksessa. Mammografiatutkimus voidaan suorittaa pienennettyihin rintoihin normaalisti.

Lopputulos

Rinnat ovat rintojen pienennysleikkauksen jälkeen normaaleja rintoja hieman kiinteämmät. Rinnoissa saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmaa 2-3 viikon ajan. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua pienennysleikkauksesta. Käyttämällämme rintojen pienennysleikkaustekniikalla ei ole vaikutusta imetyskykyyn.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille toimenpiteen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Rintojen pienennys eli reductioplastia
alk.
9960.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa