Vasektomia eli miesten sterilisaatio

Vasektomia eli miehen sterilisaatio on hyvä vaihtoehto kun halutaan lopullista ehkäisyä. Miehen sterilisaatio on varma ehkäisykeino. Toimenpiteestä ei aiheudu hormonaalisia eikä seksuaalisia häiriöitä. Vasektomiaa harkitessa on tärkeää muistaa menetelmän vaikutus hedelmällisyyteen.

Kenelle toimenpide voidaan tehdä?

Sterilisaatiolaki määrittää kenelle toimenpide voidaan tehdä.  Edellytyksenä on 30 vuoden ikä tai kolme lasta puolison kanssa. Myös periytyvät sairaudet voivat olla aihe sterilisaatioon alle 30-vuotiaalla miehellä. Ennen toimenpidettä keskustellaan lääkärin kanssa sterilisaatiopäätöksestä ja siihen liittyvistä seikoista ja täytetään lain määräämät lomakkeet (St1).

Toimenpiteen kulku

Vasektomioita tehdään Aava Kampissa. Toimenpiteessä molemmat siemenjohtimet katkaistaan, jolloin siittiöiden kulku siemennesteeseen estyy. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa polikliinisesti, ja siihen varataan aikaa noin tunti.

Toimenpiteestä toipuminen

Toimenpide ei vaadi sairauslomaa.

Leikkauksen jälkeen siementiehyissä ja siemennesteessä voi esiintyä eläviä siittiöitä vielä useamman kuukauden ajan. Tämän vuoksi 3 kuukauden kuluttua vasektomiasta mieheltä otetaan siemennestenäyte, jonka lääkäri tulkitsee ja antaa luvan ehkäisyn poisjättämisestä. Toimenpiteen jälkeen siemennesteeseen ilmaantuu siittiövasta-aineita eikä siemennesteen laatu palaudu välttämättä ennalleen, vaikka sterilisaatio myöhemmin purettaisiinkin yhdistämällä siemenjohtimet takaisin. 

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologille toimenpiteen suunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Miesten sterilisaatio eli vasektomia
alk.
1190.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa