Ihon laserhoidot

Ihon laserhoitoa voidaan käyttää erilaisten iho-ongelmien sekä ikääntymismuutosten hoitoon. Laserilla voidaan poistaa myös pinnallisia ihosyöpiä. Aavassa käytössä ovat uusimmat laserhoitomenetelmät, joita maailmallakin suositaan. Älä turhaan pelkää kipua, sillä tarvittaessa iho puudutetaan ennen toimenpidettä. Ihotautilääkärimme pitävät sinusta hyvää huolta.

Mitä laserilla hoidetaan?

Laserilla voidaan hoitaa esimerkiksi aknearpia ja rauhoittaa aknesta johtuvaa ihon tulehdusta, jos aknelääkkeet eivät jostain syystä sinulle sovi. Lisäksi laserilla hoidetaan ruusufinnitaipumukseen liittyviä näkyviä verisuonia kasvoilla, synnynnäisiä verisuonimuutoksia, pinnallisia laskimolaajentumia sekä kasvojen punoitustaipumusta. Keski-iässä verkkomaista punoitusta voi ilmaantua myös kaulalle, etenkin naisilla.

Laserilla voidaan niin ikään poistaa hyvänlaatuisia ihokasvaimia, kuten rasva- ja koholuomia, sekä pinnallisia ihosyöpiä. Myös muita kuin aknesta johtuvia arpia voidaan silottaa. Ikääntymismuutoksiakin, kuten ihojuonteita, ja aurinkovaurioita voidaan korjata.

Aavassa käytössä ovat uusimmat laserlaitteet

Laserin toiminta perustuu voimakkaisiin ja lyhytvaikutteisiin säteisiin. Sen etuna on tarkka kohdistus hoidettavaan kohteeseen. Siksi sivuvaikutukset ovat vähäisiä.

Paras laserhoitomenetelmä valitaan yhdessä ihotautien erikoislääkärin kanssa. Aavassa on käytössä kolme erilaista laserlaitetta, joissa on erilaisia toimintoja:

Inmode Optimas

 • Morpheus 8 on fraktionaalinen -radiofrekvenssihoito, joka tasoittaa ihojuonteita kasvoilla ja kiinteyttää ihonalaista kudosta kasvoilla, kaulalla ja vartalolla (voidaan käyttää myös silmän alueella)
 • Fractora radiofrekvenssimikroneulaus, jota käytetään mm aknearpiin, aktiiviseen akneen sekä myös muunlaisiin arpiin
 • Forma radiofrekvenssihoito kudosten kiinteyttämiseen
 • DiolazeXL ihokarvojen poistoon

VBeam Prima verisuonilaser

 • Pulssivärilaser punoittavien ihomuutosten hoitoon
 • Nd YAG –laser syvempien sinertävien verisuonimuutosten hoitoon (alaraajojen laskimolaajentumat, suonikohjut) sekä myös talirauhashyperplasiat ja syylät

Deka SmartXide2 DOT/RF C60

 • Hiilidioksidilaser ihomuutosten poistoon
 • Fraktionaalinen hiilidioksilaser arpien ja ikämuutosten hoitoon
 • Radiofrekvenssi ihon kiinteyttämiseen

Mitä ihon laserhoidossa tapahtuu?

Hoidon aikana istut “hammaslääkärituolissa”. Yksittäisen ihomuutoksen poisto kestää korkeintaan puoli tuntia, mutta laajempia alueita hoidettaessa toimenpide puudutuksineen ja sen jälkeisine lepoineen vie keskimäärin kaksi tuntia.

Radiofrekvenssihoito on kivutonta. Muissa menetelmissä iho yleensä puudutetaan pistettävällä puudutusaineella tai etukäteen laitettavalla puudutusvoiteella. Kipua voidaan lievittää myös kylmäpuhalluksella.

Miten kauan kestää toipua?

Toipuminen ihon laserhoidosta vie 3-5 päivää. Heti käsittelyn jälkeen iho punoittaa ja siihen voi tulla mustelmaakin. Ihomuutoksen poiston jälkeen ihossa on rupea 1-2 viikkoa ja ihosyövän poiston jälkeen neljäkin viikkoa. Aknearpien hoidon jälkeen ihossa voi olla pientä tihkuvaa vuotoa.

Huomioitavaa ennen ja jälkeen hoidon

Vältä aurinkoa ennen ja jälkeen hoidon 2-4 viikkoa. Hoitoon tullessa iho ei saa olla ruskettunut. Käytä sen vuoksi korkeakertoimista aurinkovoidetta huolellisesti. Jos ihon pinta menee hoidossa rikki, meikata saa vasta kolmen päivän päästä.

Esteitä laserhoidolle ovat:

 • raskaus
 • aktiivinen herpestulehdus kasvoilla
 • aknearpien isotrenoiinihoito

Myös voimakkaasti immunosupressiivinen lääkitys tai joissain tapauksissa verenohennuslääkitys voi olla este hoidolle.

Miten monta hoitokertaa tarvitaan?

Laserhoitojen määrä riippuu siitä, mitä hoidetaan ja mitä laitetta käytetään. Esimerkiksi verisuonet ja kasvojen punoitus vaatii yleensä 2-3 hoitoa sekä ylläpitohoitoa 1-2 kertaa vuodessa. Myös aknearpien hoito vaatii muutaman hoidon. Ikääntymismuutoksissa fraktionaalinen laserhoito tehdään yleensä kertahoitona.

Ajanvaraus

Varaa aika ihon laserhoitoon Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Lähetettä ei tarvita.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
timo-vanttinen-aava

Aavan työterveyden liiketoimintajohtaja Timo Vänttinen jättää tehtävänsä 1.4.2024

Pitkän uran Aavan johtotehtävissä tehnyt Timo jatkaa keväällä työterveyden ammatinharjoittajalääkärinä: ”Nykyisessä tehtävässäni kilometrit tulivat täyteen, mutta sydämeni pysyy Aavassa ja Pikkujätissä.”
Lue lisää
Jäbät&Tunteet_yhteistyö

Miesten mielenterveyden asialla: Aava yhteistyökumppanina Jäbät & Tunteet -tapahtumassa

Jäbät & Tunteet -yhteisö järjestää miehille suunnatun keskustelutilaisuuden mielenterveysviikolla 21.11. Aava toimii tapahtuman virallisena yhteistyökumppanina.
Lue lisää
tenniskyynärpää

Tenniskyynärpää on kivulias kumppani

Tenniskyynärpää on kyynärvarren yläosan rasitussairaus, joka voi hankaloittaa arkea suuresti. Pahimmillaan ei pysty nostamaan edes kahvikuppia. Käsikirurgian erikoislääkäri Joakim Lindfors selvittää, mitkä ovat vaivan oireet ja miten sitä voidaan hoitaa.
Lue lisää