Ihon laserhoidot

Ihon laserhoitoa voidaan käyttää erilaisten iho-ongelmien sekä ikääntymismuutosten hoitoon. Laserilla voidaan poistaa myös pinnallisia ihosyöpiä. Aavassa käytössä ovat uusimmat laserhoitomenetelmät, joita maailmallakin suositaan. Älä turhaan pelkää kipua, sillä tarvittaessa iho puudutetaan ennen toimenpidettä. Ihotautilääkärimme pitävät sinusta hyvää huolta.

Mitä laserilla hoidetaan?

Laserilla voidaan hoitaa esimerkiksi aknearpia ja rauhoittaa aknesta johtuvaa ihon tulehdusta, jos aknelääkkeet eivät jostain syystä sinulle sovi. Lisäksi laserilla hoidetaan ruusufinnitaipumukseen liittyviä näkyviä verisuonia kasvoilla, synnynnäisiä verisuonimuutoksia, pinnallisia laskimolaajentumia sekä kasvojen punoitustaipumusta. Keski-iässä verkkomaista punoitusta voi ilmaantua myös kaulalle, etenkin naisilla.

Laserilla voidaan niin ikään poistaa hyvänlaatuisia ihokasvaimia, kuten rasva- ja koholuomia, sekä pinnallisia ihosyöpiä. Myös muita kuin aknesta johtuvia arpia voidaan silottaa. Ikääntymismuutoksiakin, kuten ihojuonteita, ja aurinkovaurioita voidaan korjata.

Aavassa käytössä ovat uusimmat laserlaitteet

Laserin toiminta perustuu voimakkaisiin ja lyhytvaikutteisiin säteisiin. Sen etuna on tarkka kohdistus hoidettavaan kohteeseen. Siksi sivuvaikutukset ovat vähäisiä.

Paras laserhoitomenetelmä valitaan yhdessä ihotautien erikoislääkärin kanssa. Aavassa on käytössä kolme erilaista laserlaitetta, joissa on erilaisia toimintoja:

Inmode Optimas

 • Morpheus 8 on fraktionaalinen -radiofrekvenssihoito, joka tasoittaa ihojuonteita kasvoilla ja kiinteyttää ihonalaista kudosta kasvoilla, kaulalla ja vartalolla (voidaan käyttää myös silmän alueella)
 • Fractora radiofrekvenssimikroneulaus, jota käytetään mm aknearpiin, aktiiviseen akneen sekä myös muunlaisiin arpiin
 • Forma radiofrekvenssihoito kudosten kiinteyttämiseen
 • DiolazeXL ihokarvojen poistoon

VBeam Prima verisuonilaser

 • Pulssivärilaser punoittavien ihomuutosten hoitoon
 • Nd YAG –laser syvempien sinertävien verisuonimuutosten hoitoon (alaraajojen laskimolaajentumat, suonikohjut) sekä myös talirauhashyperplasiat ja syylät

Deka SmartXide2 DOT/RF C60

 • Hiilidioksidilaser ihomuutosten poistoon
 • Fraktionaalinen hiilidioksilaser arpien ja ikämuutosten hoitoon
 • Radiofrekvenssi ihon kiinteyttämiseen

Mitä ihon laserhoidossa tapahtuu?

Hoidon aikana istut “hammaslääkärituolissa”. Yksittäisen ihomuutoksen poisto kestää korkeintaan puoli tuntia, mutta laajempia alueita hoidettaessa toimenpide puudutuksineen ja sen jälkeisine lepoineen vie keskimäärin kaksi tuntia.

Radiofrekvenssihoito on kivutonta. Muissa menetelmissä iho yleensä puudutetaan pistettävällä puudutusaineella tai etukäteen laitettavalla puudutusvoiteella. Kipua voidaan lievittää myös kylmäpuhalluksella.

Miten kauan kestää toipua?

Toipuminen ihon laserhoidosta vie 3-5 päivää. Heti käsittelyn jälkeen iho punoittaa ja siihen voi tulla mustelmaakin. Ihomuutoksen poiston jälkeen ihossa on rupea 1-2 viikkoa ja ihosyövän poiston jälkeen neljäkin viikkoa. Aknearpien hoidon jälkeen ihossa voi olla pientä tihkuvaa vuotoa.

Huomioitavaa ennen ja jälkeen hoidon

Vältä aurinkoa ennen ja jälkeen hoidon 2-4 viikkoa. Hoitoon tullessa iho ei saa olla ruskettunut. Käytä sen vuoksi korkeakertoimista aurinkovoidetta huolellisesti. Jos ihon pinta menee hoidossa rikki, meikata saa vasta kolmen päivän päästä.

Esteitä laserhoidolle ovat:

 • raskaus
 • aktiivinen herpestulehdus kasvoilla
 • aknearpien isotrenoiinihoito

Myös voimakkaasti immunosupressiivinen lääkitys tai joissain tapauksissa verenohennuslääkitys voi olla este hoidolle.

Miten monta hoitokertaa tarvitaan?

Laserhoitojen määrä riippuu siitä, mitä hoidetaan ja mitä laitetta käytetään. Esimerkiksi verisuonet ja kasvojen punoitus vaatii yleensä 2-3 hoitoa sekä ylläpitohoitoa 1-2 kertaa vuodessa. Myös aknearpien hoito vaatii muutaman hoidon. Ikääntymismuutoksissa fraktionaalinen laserhoito tehdään yleensä kertahoitona.

Ajanvaraus

Varaa aika ihon laserhoitoon Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Lähetettä ei tarvita.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Psykologin

Harkitsetko psykologin juttusille tuloa

Kun mieltä painaa tai oma hyvinvointi huolettaa, hyvästä keskusteluavusta ja tuesta voi olla paljon hyötyä. Mutta milloin kannattaa hakeutua psykologin luo? Aavan psykologi Sini Spets kertoo ajatuksiaan, milloin psykologi on hyvä tuki.
Lue lisää
Kynsisieni

Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille

Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää