Ihotaudit

Ihotautilääkärit ovat ihosairauksien ja erilaisten allergioiden asiantuntijoita. Ihotautilääkärin vastaanotolla tutkitaan allergiaoireita, ihomuutoksia ja luomia ja kartoitetaan niiden syitä tavoitteena löytää paras mahdollinen hoito juuri sinulle.

Ihotautilääkäri tekee vastaanotolla myös pientoimenpiteitä, kuten poistaa luomia ja ottaa tarvittaessa koepalan, joka lähetetään eteenpäin tutkittavaksi.

Varaa aika

Koska kannattaa varata aika ihotautilääkärille?

Erilaisia ihotauteja on jopa 3000. Ei kannata murehtia itse mistä ihomuutoksessa tai oireessa on kyse, vaan antaa asiantuntijan tutkia ja auttaa.

Yleisiä syitä tulla ihotautilääkärin vastaanotolle:

  • atooppiset ja muut ihottumat
  • huolestuttavat luomet tai ihomuutokset
  • akne
  • psoriasis
  • pigmenttihäiriöt
  • ihokasvaimet
  • ihon tulehdukset
  • säärihaavat
  • Seksitaudit

Aavan ihotautilääkärit ovat kokeneita ja ansioituneita ammattilaisia, jotka tekevät ikävien tai intiimien oireidenkin tarkastelusta turvallista. Ei siis tarvitse jännittää minkään asian esille tuomista.

Esteettinen botuliinipistoshoito
Ihon täyteainehoidot ja hyaluronihappo
Ihotautilääkärin vastaanotto

Iho-ongelmien hoito

Akne
FotoFinder-luomikuvaus
Ihomuutosten tarkistuttaminen
Ihon laserhoidot
Ihon valohoidot
Kainaloiden liikahikoilun hoito
Käsien ja jalkojen liikahikoilun hoito
Kryo eli nestetyppijäädytyshoito
Artikkelit ja tiedotteet
nainen_pohtii

Herpes – 11 kysymystä ja vastausta huuliherpeksestä ja genitaaliherpeksestä

Huuliherpes taas tuloillaan, pitäisikö siis välttää suutelemista? Voiko herpes tarttua suuseksissä? Entä pitääkö genitaaliherpeksestä kertoa seksikumppanille? Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Heidi Sarajuuri-Scheperjans vastaa yleisiin kysymyksiin herpeksestä. Päivitä tietosi tästä!
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
luomen_poisto

Luomen poisto – Näin vaivattomasti se tapahtuu

Epäilyttävä luomi mietityttää? Tai jännittääkö luomen poisto? Älä syyttä lykkää lääkäriajan varaamista. Lääkärikeskus Aavan ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski kertoo, milloin luomitarkastus olisi paikallaan, sattuuko luomen poisto ja jääkö toimenpiteestä arpi. Jos luomiin liittyvät kysymykset pohdituttavat, lue tämä juttu!
Lue lisää