Ihotaudit

Ihotautilääkärit ovat ihosairauksien ja erilaisten allergioiden asiantuntijoita. Ihotautilääkärin vastaanotolla tutkitaan allergiaoireita, ihomuutoksia ja luomia ja kartoitetaan niiden syitä tavoitteena löytää paras mahdollinen hoito juuri sinulle.

Ihotautilääkäri tekee vastaanotolla myös pientoimenpiteitä, kuten poistaa luomia ja ottaa tarvittaessa koepalan, joka lähetetään eteenpäin tutkittavaksi.

Varaa aika

Koska kannattaa varata aika ihotautilääkärille?

Erilaisia ihotauteja on jopa 3000. Ei kannata murehtia itse mistä ihomuutoksessa tai oireessa on kyse, vaan antaa asiantuntijan tutkia ja auttaa.

Yleisiä syitä tulla ihotautilääkärin vastaanotolle:

  • atooppiset ja muut ihottumat
  • huolestuttavat luomet tai ihomuutokset
  • akne
  • psoriasis
  • pigmenttihäiriöt
  • ihokasvaimet
  • ihon tulehdukset
  • säärihaavat
  • Seksitaudit

Aavan ihotautilääkärit ovat kokeneita ja ansioituneita ammattilaisia, jotka tekevät ikävien tai intiimien oireidenkin tarkastelusta turvallista. Ei siis tarvitse jännittää minkään asian esille tuomista.

Esteettinen botuliinipistoshoito
Ihon täyteainehoidot ja hyaluronihappo
Ihotautilääkäri
Karvanpoisto laserilla 
Ruusu eli erysipelas
Vyöruusu

Iho-ongelmien hoito

Akne
FotoFinder-luomikuvaus
Ihomuutosten tarkistuttaminen
Ihon laserhoidot
Ihon valohoidot
Kainaloiden liikahikoilun hoito
Käsien ja jalkojen liikahikoilun hoito
Kryo eli nestetyppijäädytyshoito
Ruusu eli erysipelas
Vyöruusu
Artikkelit ja tiedotteet
Nokkosihottuma Nokkosihottuma ilmaantuu ja katoaa äkisti
Nokkosihottuma nostaa ihoon voimakkaasti kutisevia punaisia paukamia. Tavallisesti ne vaihtavat paikkaa ja katoavat nopeasti, mutta joskus nokkosihottuma kroonistuu. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski kertoo, miten kiusallista kutinaa hoidetaan ja milloin on syytä kääntyä lääkärin puoleen.
Lue lisää
Kynsisieni Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille
Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
nainen_pohtii Herpes – 11 kysymystä ja vastausta huuliherpeksestä ja genitaaliherpeksestä
Huuliherpes taas tuloillaan, pitäisikö siis välttää suutelemista? Voiko herpes tarttua suuseksissä? Entä pitääkö genitaaliherpeksestä kertoa seksikumppanille? Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Heidi Sarajuuri-Scheperjans vastaa yleisiin kysymyksiin herpeksestä. Päivitä tietosi tästä!
Lue lisää