Kainaloiden liikahikoilun hoito

Kainaloiden liikahikoilu on ikävä ja elämää vaikeuttava vaiva. Liikahikoilun syytä ei tiedetä, mutta kyseessä on nähtävästi tahdosta riippumattoman hermoston säätelyhäiriö.  Kainaloiden liikahikoilua voidaan hoitaa botuliinipistoksilla ja ne auttavat hikoiluun nopeasti ja tehokkaasti.

Miten kainaloiden liikahikoilua hoidetaan? 

Botuliinin teho liikahikoilun hoidossa perustuu sen hikirauhasen toimintaa lamaannuttavaan vaikutukseen.

Hikoilu hoidetulla alueella loppuu useiksi kuukausiksi miltei kokonaan.

Lääke estää hikoilua välittävien sympaattisten hermojen toimintaa.  

Aavassa lääkärimme käyttävät hoitoihin Botox-botuliinituotetta.

Asiantuntevan lääkärin pistämänä Botox on turvallinen ja tehokas hoitomuoto hikoiluun.  

Botox ruiskutetaan hikoiluhoidossa vain ihon sisään, joten vaikutus ruiskutusalueen alla oleviin lihaksiin on olematon. 

Ennen toimenpidettä  

Ihotautilääkärisi arvioi vastaanotolla, miten liikahikoiluasi kannattaa hoitaa. Hän selvittää, voiko hikoilu johtua esimerkiksi jostakin perussairaudesta.

Jos lääkärisi epäilee jotakin perussairautta hikoilusi taustalla, hän saattaa määrätä ensin esimerkiksi laboratoriokokeita. 

Botox on yleensä hyvin siedetty, mutta sitä ei suositella raskaana oleville tai verenohennuslääkkeitä käyttäville.

Sen lisäksi arven liikakasvusta kärsivät eivät voivat käyttää Botoxia.  

Saat lääkäriltäsi vastaanotolla reseptin, jolla voit käydä hakemassa botuliinin apteekista ennen sovittua toimenpidettä. Näin hoito tulee sinulle edullisemmaksi. 

Mitä toimenpiteessä tapahtuu?

Toimenpide tehdään ohuella neulalla ja se sattuu hieman.

Toimenpiteessä voidaan käyttää myös voidepuudutusta, mutta sen vaikutuksen alkaminen kestää tunnin verran ja siksi moni ottaa pistoksen ilman puudutusta. 

Toimenpide on ilman puudutusta varsin nopea. 

Toimenpiteen jälkeen

Kainaloiden liikahikoilu vähenee noin viiden päivän kuluttua toimenpiteestä ja on vaikuttavimmillaan kahden viikon kuluttua pistoksesta.  

Hoito pitää liikahikoilun yleensä poissa noin 4-6 kuukautta. 

Ajanvaraus 

Varaa ensin vastaanottoaika tai soittopyyntöaika hoidon arviointia varten nettiajanvarauksen kautta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää